3 Adet 4x4 Mercedes Sprinter Camper Yaptık

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bilbo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 138
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 89,033
Ynt: 3 Adet 4x4 Mercedes Sprinter Camper Yaptık

Yakin sayilir ama emin olmak istiyorsaniz yaşam akusunden marşlama yaparken mars motoru uzerindeki voltaji olcebilirsiniz.Voltaj dusumu az ise mars motoru acisindan problem yok demektir. Beni dusunduren yasam akulerine sigorta koyabilmeniz. Marşlama yaparsaniz koymazsiniz voltaji dusurecegi icin. Her sistemin tabii iyi kötü yanlari var.

Etiketler

Keyifli bir süreç paylaşım için teşekkür ederim....
Tavan sızdırmazlık aparatları akıllıca bir karar ciddi bir riski bertaraf etmiş oluyorsunuz .....benim araca üstten baktığımda ne zaman akacak diye kara kara düşünüyorum....

Stepneyi aracın altından , söküp onun yerine 50 litrelik pis su deposu koydum, aracın altına başka bir yere de 20 litrelik silindirik bir depo koyup ikisini birleştirerek 70 litrelik pis su deposu elde ettim. Stepneyi ise resimde görüldüğü gibi arka
kapıya monte ettik, böylece araç biraz daha off-road havasına büründü.

Yaptığımız aracın bir artısı da 200 litre temiz su deposunun olması, büyük alkovenli karavanlarda bile bu kadar büyük bir su deposu bulunmuyor. halbuki su deposunun büyüklüğü Avrupa gezilerinde ve uzun süreli kamping dışı konaklamalarda ve doğa gezilerinde büyük önem kazanıyor. 200 litrelik su deposu polietilenden fakat sağlamlık açısından özel olarak üretilip 2 kat olarak döküldü. İlk 2 araçta bu depolar kullanıldı, son araçta ise dizayn değiştiğinden arka koltuk biraz ufaldı, öyle olunca bu depolar koltuk altına sığamadığından paslanmazdan 185 litrelik bir depo özel olarak yapılıp monte edildi.

Çizdiğimiz planda arka koltuk 100 x 60 cm, 55 cm ise yüksekliği var . Bu kadar büyüklükte bir koltuk olunca içine 200 litrelik su deposunu yerleştirebildik. Arka koltuğun ve zeminin ön koltuklarla uyumlu seviyede olması gerekiyordu . Ön koltukların altına döner mekanizmalar gelince koltuklar doğal olarak yükseldi. Ben de o yüzden arka koltuğu standarttan 10 cm yükselterek zemini 13-15 cm yükselttim. Böylece, zeminde, redresörü yerleştirecek ve elektrik kablolarını geçirebilecek bir yer kazandım, üzerine bir kapak yaparak zeminde de takım çantası koyacak bir yer kazandım. Zemindeki yükseltiye piyano kuyruğu şekli vererek estetik bir görüntü elde etmeye çalıştım ve altına gizli sarı ışık koyarak akşamları sıcak romantik bir havası olsun istedim.

2013-12-14-050 - Kopya.jpg

2013-08-12-1460 - Kopya.jpg

2013-08-12-1481.jpg

Bu planın başka bir avantajı ise yine büyük karavanlarda bile az rastlanan bir mutfak tezgahının olması 55 cm en ve 150 cm boy, hatta yaptığımız bir hareketli eklenti ile mutlak tam 'L' mutfak şeklini alarak 180 cm'yi geçiyor.

2013-08-29-1502.jpg

2013-08-29-1503.jpg

2013-08-29-1504.jpg

2013-12-14-051.jpg

2013-12-14-060.jpg

Resimleri eklerken yapım aşamalarında yeterli resim çekmediğimi şimdi fark ediyorum. Elimde yeterli resim olmadığından
ve ilk 2 aracın planı neredeyse aynı olduğundan bu araçların resimlerini karışık olarak ekliyorum. Bu karışıklıktan dolayı özür dilerim.

2013-12-14-070.jpg

2013-12-14-062.jpg

Ellerinize sağlık çok şık olmuş
Bece bir tanesini (Mercedes Showcases Sprinter Caravan Cut-Away) bu tipte yapsaydınız diye düşünmedim değil
Sizce +/- leri neler tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
slm.
ersin

Bahsettiğiniz model gerçekten ilginç, yan kapı boşluğunun nasıl kapandığını da anlamış değilim. Arkadaki tuvalet ve dolap kısmı neredeyse benim yaptıklarımla aynı, üst dolaplar yine benimkine çok benzer. Bahsettiğiniz modelin artısı ortada çok rahat ferah bir hareket alanı bırakılmış.

Benim yaptığım modellere göre eksileri, masa sandalye koymak için bagaj yok, mutfak tezgahı ufak, gardırop yok sanırım, masa başında karşılıklı oturma imkanı gözükmüyor. Sanırım koltuk çekyat mekanizması ile iki kişilik yatak haline geliyor ve 3. bir kişiye yatak imkanı kalmıyor fakat bizim yaptığımız modellerde biraz kısa da olsa 3. kişi için bir yatak daha var, ayrıca isteğe bağlı olarak 3 kişinin ayrı ayrı yatma imkanı da var.

Tabii ben şu an objektif bakamıyor olabilirim, resimlerin tamamını eklediğimde eksi ve artıları ile ilgili sizin de yorumlarını okumak isterim.

Yaptığım ilk aracın mutfağı, fark olarak tezgah diğerine göre 5 cm daha geniş , boy aynı ocak evye setinin yeri farklı, bir de dikkat ederseniz ocağın üzerinde, dolap altında ocaktan gelen buharın dolaplara direk çarpmaması için gizli ışıklandırılmış bir buzlu cam koruması var.

2013-08-12-1451.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,773
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR