2012 yurt dışı gezimiz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cantunc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 104
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,430
Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Peki öyle olsun kardeşim bizde merakla bekleriz.Zaten biz hep beklemedeyiz.Bu aralar
 

Etiketler
Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

İnternet buralarda büyük sorun.O nedenlede resim yüklemek başlı başına bir iş.Yüksek hızlı internet bulduğum zaman resim göndereceğim.2 fotoğraf makinası,bir kamera ile uçanı kaçanı çekiyoruz.
Asprovaltadan sabah 11.00 de hareket ettik.Selanik yakınlarındaki otoyol gişesine
5 euro ödedikten sonra Kozani sapağından Niki yoluna girdik.
Yol önce otobandı,sonra duble yol oldu,daha sonra gidiş-gelişli yola dönüştü,en sonunda ise köy yolu oldu.Niki kasabasını geçtikten sonra Makedon sınırına vardık.Yunan polisi ve gümrükçüsünü geçtikten sonra,Yunan Duty Free sinden alışveriş yaptık.Fiyatlar diğer kapılara göre %20 daha ucuz.Makedon polisi giriş işlemlerimizi yaptı ve her ne hikmetse ilk kez uluslararası sigortamızı istedi.Makedon gümrükçü yerinden bile kalkmayarak geç işareti yaptı.
Makedonya'ya girişle birlikte 3.dünya ülkesinin ne demek olduğunu anladık.Köyler derme çatma ,sıvasız evlere dönüştü.Yol ise gidiş-gelişli dar,delik deşik ve yamalı..Türkiye'deki yolların 30 sene önceki hali gibi..Manastır,küçük bir kasaba görünümünde, tek özelliği ana cadde üzerindeki Atatürk'ün okuduğu askeri lise binası.
Manastırdan sonra dağlara tırmanmaya başladık.Yol kötü,virajlı ve dar.
Sekiz saatlik yolculuktan sonra Ohrid'e geldik.Kamp Anton Dukov'u bulduk.Ama ne kamp!! Konumu güzel,,Ohrid gölünün kıyısında,,ancak tuvalet,,duş,,bulaşıkhane gibi yerler bir felaket..Fiyatına gelince iki kişi,karavan ve elektrik 8 euro.Tavsiyem kampın karşısında küçük bir otel var,onun park yerinde veya Ohrid içindeki bir park yerinde kalınabilir.
Ertesi gün adam başı 30 dinar vererek ,dökülen bir münübüsle Ohrid merkezini dolaştık.1 euro 60 makedon dinarı yapıyor..Euro kabul etmiyorlar.Ohrid,,Ohrid gölü kıyısında şirin bir kasaba ..Fiyatlar Türkiye'den biraz daha ucuz..
Yarın sabah Arnavutluğa geçeceğiz..
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Sn.Cantunç ,ifadenizle kısıtlı imkanlar dahilinde olsada,aktardığınız yararlı bilgiler açısından takibe devam.Resimler konusunda naçizane önerim farklı bir albüm oluşturmak,mesela facebookta,Malum forumumuzda bayt kısıtlaması yüzünden hazırladığınız metin ve fotoları yüklemek uzunca zaman alıyor,buna birde sonunda boyut yüksek yüklenemedi yanıtı alınca bayağı şevk kırıcı oluyor.metini burdan okuyup yönlendireceğiniz albüm adresiyle görselleri takip ederiz.güzel günler....
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

İyi yolculuklar, guzel bir tatil dileriz. Umarim her sey gonlunuzce olur :smiley:
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Sn.Enverdede,öneriniz doğrultusunda yazıları burada albümü face'te göndereceğim.
6 Saatlik bir yollculuk ardından Tiran!a geldik.Ohrid'ten Arnavutluk sınırı 25 km.kadar.Sınır kapısında bu kez her ne hikmetse Makedon polisi araç ruhsatını istedi.Girişte istenmedi çıkışta istendi.Lahavle deyip verdik ne anladıysa evirip çevirip geri verdi.Arnavut polisi giriş işlemlerimizi yaptı. Bu kezde onlarda gümrükçü yok.Duty free'de yok.Sınırdaki Döviz bürosuna 50 e.verdik 6500 lek aldık.Burada para dahada değersiz.Ayakbastı,çevre kirletme gibi eskiden alınan haraçlar ı kaldırmışlar.Elbasan'a kadar asfalt kalitesi güzel ancak yol dar ve virajlı.Elbasan'dan Tiran istikametine girince yol dahada daraldı ve bitmez tükenmez bir tırmanış başladı.Bir buçuk saatte 1900 m.tırmandık.Birde trafik yoğunlaşınca dikkat kesilmekten sırtımızdan sular aktı.Tiran girişindeki Carefour'da alış verişimizi yaptık.İçki,et İstanbul'a göre bedava.Örneğin İpsala Duty free'den 20.5 e.ödeyip aldığım litrelik Jack Daniel's fiyatı buradaki Carefourda 20 e. Dana pirzolanın kilosu 10 Tl.Etimizi stokladık.
Konaklama yerimiz Tiran girişindeki Baron Hotel.(N 41 17 57-E 16 50 59)Park yerine aldılar,elektiriği bağladılar.Oteldeki müstakil banyo ve wc.nin anahtarını verdiler.Her yer pırıl.fiyatı 17 e.Artı internet var.İsterseniz otelin restoranınıda kullanabilirsiniz.
Yarın Tiran turu var..
 




Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Sağlık olsun anlatımlarınız,la gezeriz
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Bu sabah otelin önünden otobüse iki kişi 1 e.vererek Tiran'a gittik.Merkez,İskender bey anıtının olduğu alan.Buraya çıkan geniş ana caddeler üzerinde devlet daireleri,müzeler, mağazalar ve kafeler var.Tiren Müzesinde Enver Hoca'nın komünizmi zamanından kalma eserler sergileniyor.Güzel sanatlar müzesinde ise yerel sanatçıların resim ve heykelleri var.
Resmi daireler sovyet mimarisinin eseri.Görkemli taş binalar.Opera ise yaz tatilindeymiş.
Merkeze yaklaşık 1 km.mesafede Maria Teressa adına yapılmış park,gölet ve gezinti yeri bulunuyor.Ayrıca 3 km ,ileride 20 dakikalık teleferik yolculuğu ile çıkılan bir tepeden Tiran'ı kuşbakışı seyretmek mümkün.Kişi başı 8 e.Tüm bu yerlere merkezdeki otobüs durağından kalkan otobüslerle ulaşılıyor.
İnsanların fakirliği her yönden kendisini gösteriyor.Merkezin biraz dışına çıktınızmı fakirliği hissediyorsunuz.
Gerek Ohrid gerekse Tiran özellikle gelipte gezilecek yerler değil.Bunca yola ve yorgunluğa değmez.Ancak kara yolu ile Adriyatiğe ulaşacağım derseniz bu eziyete katlanacaksınız.
Aslında Igoumenitsa'dan Adriyatik kıyılarına çalışan feribotlar var.Onları kullanmak daha mantıklı gibi geliyor bana.
Yarın sabah İşkodra'dan Karadağa yolculuk başlıyor.Hayırlısı...
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Bir kaç resim....

Trkiyeden k


Dezenfektan ukuru


Asprovalta sahili
 







Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Sn.Enverdede,başlangıçtada değinmiştim,amaç foto albüm değil.Bu güzergahı kullanmak isteyenlere bir fikir vermesi için yazıyorum.Keşke ben yola çıkmadan birileri yazıp beni uyarsaydıda bu keçi yolundan bunca zahmete gireceğime alternatif rota hazırlasaydım.
Her neyse keçi yoluna tekrar düştük.45 dakikada Tiran'dan çıkabildik.Araçlar,insanlar üst,üste.Birde şehir içi yol çalışması yapıyorlar aynı bizim köprü trafiği.Tiran'dan İşkodraya kadar olan 115 Km.yolda hız limiti 50-60 km.Sıkçada ceza yazan polisler var.Yol gidiş gelişli bazen kısa mesafeli duble yol gibi oluyor.İşkodra dışından Murigan'ana ayrılan yola sapınca yine keçi yolu başladı.Karşıdan gelen araçlara teğet geçerek sınıra vardık(42 01 00_K-19 22 20 D)Arnavut polisi çıkış işlemlerimizi yaptı Karadağ sınırı kapısını aradım ama kapı mapı yok.Karadağa girdikmi girecekmiyiz derken,yol güzelleşti oh demeye kalmadan birden iki aracı geçemeyeceği kadar darlaşıverdi.Sıcak ve ızdıraplı yol.Ne işim vardı benim bu dağ başlarında deyip kendi kendime söylenirken 4 km sonra yol ikiye ayrıldı.(42 00 50 K-19 15 46 D).Yol işaret levhasından pek bir şey anlaşılmadığı için aman hata yapmayın soldan aşağıya inen yola sapın.15 Km sonra deniz kenarındasınız.Yol artık yine gidiş gelişli olmasına karşın geniş.
Ulcinj'e vardık.Bu kasaba bana cazip gelmediği için yola devam ederek BAR'ı dolaşıp 20 Km.ileridekiPetrovac'taki Maslina camp'a geldik.(42 11 49 K-18 57 41 D)Büyük bir kamp alanı,zeytin ağaçların altına karavanlar,çadırlar,motokaravanlar park etmiş.Kolaylık tesisleri pırıl pırıl.Etrafımızda her milletten karavan var.Fiyatı 2 kişi,motokaravan,elektirik 17 e.Anlaşılan yabancılarda ucuzcu.
Ulcinj'den buraya kadar deniz kenarı plaj.Yolun sağında ve solunda araçlar park etmiş millet denize giriyor.
Fikriniz olsun diye yazıyorum Bar'dan Ancona ve Bari'ye feribot var.
Buralarda euro geçiyor.Ayakbastı parasını kaldırmışlar hatta sınır kapısınıda kaldırmışlar.Veyahutta kapıyı ben bulamadım.
İki gün burada kalıp keçi yollarının stresini atacağız...
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,460
Mesajlar
1,518,210
Kayıtlı Üye Sayımız
172,115
Kaydolan Son Üyemiz
SoundofSilence

SON KONULAR



Geri
Üst