benim motora itirazım var;
ne demek, suzuki kendi motorunu üretemeyecek mi?
bu motorların hepsi(benzinlide dahil) eski jenerasyon motorlar. renault kendi araçlarında bile artık kullanmıyor. 1,9 dizel motor laguna2 ve kangoo kullanıldı. 160-180 bin en fazla gideceği ömür(dikkatli kullanımla).110 binde motor yaptıranlar var!!!
ancak amerikada sattıkları modeller farklı, hem torku fazla hem ek özellikleri.,hem de gidecekleri km
ayrıca.land roverlerde olan kontrollü iniş sistemi dahi mevcut.
benzinli motroları ise(2,0 için, 2 suzuki genel servisinin söylemi,onların yalancısıym) bir önceki kasanın biraz modifiye edilmişi..yani ekstrası yok.
diğer kısıma gelecek olursak avantajlı kısım otomatik şanzımanı(ki bu tip şanzımnlar neredeyse artık kullanılmıyor).
manuel şanzıman için forumda birkaç kişiden şikayet var.
bana göre; suzuki motor yapamıyor ve dışarıdan motor alması gerekiyorsa, alabileceği motorlar yeni jenerasyon olmalı mesela 1,6TSI, 2,0TSI, 2,0TDI gibi.
şanzıman tiptronik olmalı(artık bu şuan kullanılan otomatikler tarih oldu)ki az yaksın(ki 6 vites oluyor ve vites geçişleri hissedilmiyor)
ve tüm modellerinde( 1,6 3kapılı modeller dahil) mutlaka 4H_LOCK ve 4L-LOCK olmalı
ses yalıtımına biraz daha önem vermeli(dizel modellerin sesi neredeyse tamamı içeride, benzilide ise yüksek devirde ..)
Ülkemizdeki distribütörün servis ve diğer hizmetlere daha fazla önem vermeli(fender flare set ülkemizde var mı dedim, ban cevapları sadece amerikaya satılıyormuş oldu.)
ama yinede herşeye rağmen bu sınıfta, bu modellde ve bu özellikte Türkiyede alınabilecek en iyi araç bunlar...
aşığız ne yapalım