2006 Grand Vitara XL7 TD Modifiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oguz1134 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 202
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,706
garret marka inculuz turbomuz var. ;) iyisi amerikalı markasıda ıhı olur.. ;)

vgt cinsi accentlerde var ve 1.5 mazotlu arac 220 basıyor.. :smiley: varyabıl geometrili turbo oluyor acılımı..mucidi garett 'tir.

turbo araclarda turbo 2500 devirde gıdıklanmaya başlar..3binde iş yapar ..4,5 da motor biter.. ???

vgt turbonun özelliği daha düşük devirlerde iş yapmasıdır..keşkem vgt olaydı derim.. ::smiley: halamın yumurtası olsa amcam olcak hesabına dönderdim.. ;D ;D ;D

Etiketler
mete74' Alıntı:
hayırlı olsun oğuz bey.bu cihaz android smartphonelarada uyumluymuş.yazılım indirip yüklemek gerekiyormuş sadece.merak ettiğim 1995 v6 da çalışırmı acaba?

garmin kendi navigasyonunu uygun yapmış onunla kullanmak hayırlı olur derim..garmin konusunda olmayan tecrübemle.. ;) dün kutudn cıktığı gibi kullandım..arızaların kodunu verdi anlamını belirtmedi..dediki siteme git navigasyon aletini güncelle ..hıımmm. ;) alet kacak kayıtsız cakma haritalı vs ise anında tırt.. ;) ben benimki bimeksten alınma oldugundan amerikalı sitesinden güncelledim..şimdi arızaları okuyor tektek üstüne basınca anlamlarını yazıyor..tek tuşlada alayını sıliyor..
v6 kapımda var bitane dener bildiririm..üvey evlat oldu iyice garibim.. :smiley:

camouflage' Alıntı:
XL7 dediğimiz araca bana kalırsa bir şey yapmamalı efendice binmeli, tecrübe konuşuyor :smiley:
Yöresel bir deyim ile "kedi yavrusunu çok ellersen cır cır olurmuş" ;D Netekim ben cır cır yapıp komple ön defransiyelle atlatmıştım.

Bindikçe binesin geliyor merete, yakıt da az ;)
İlk sayfada yazmıştım, gözden kaçmasın. Bu başlığı her gördüğümde bu yazıyı tekrar yazasım geliyor :smiley:

oğuz abi ufak bi düzeltme yapmadan gecemııcem,dedıklerımı yanlıs anlamayasın :smiley: garret uzun bı muddettır isviçrelılerde,ıhı japon malı,vnt turbolar 1800 devırde acar ortalama,düz tip turbolar 2000 devırde,bütün turbolar dip gaza kadar hava basmaya devam ederler,sadece motora ıhtıyacından daha fazla hava basmamak basınclarını düşürürler,eger bellı bı devır aralıgında calıssalardı,190 -200 gıbı son süratlere ulasamayıp 140 160 arası son hızları olurdu...

http://www.chinaturbocharger.com/gt-series-turbocharger/turbocharger-gt1549s.html

http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.turbochargersnz.com/assets/Parts-for-sale/_resampled/singlelisting-GT15494520980002b.jpg&imgrefurl=http://www.turbochargersnz.com/gt1549s-turbo-land-rover-tci-and-rover-200-400-600-series/&h=173&w=229&sz=7&tbnid=YGpHfuQxc9ix_M:&tbnh=90&tbnw=119&zoom=1&usg=__RjBQnInoXXphshG9nvKH8OvcCuU=&docid=jonW2h2FM4t3XM&hl=tr&sa=X&ei=aS3uT-SpLaii0QW83smKDg&sqi=2&ved=0CFIQ9QEwAw&dur=1124

http://emturbocharger.en.busytrade.com/products/info/1266172/EM-GT1549S-Turbocharger.html

http://www.dieselevante.it/turbochargers.asp?idfam=GT1549S

http://www.jroneturbo.com/en/search/turbosearch.asp?Turbotype=&Applications=PASSENGER%20CARS&Mark=PEUGEOT

http://www.turboparts.ro/Catalog-turbosuflante/Catalog-turbocompresoare/turbosuflante-peugeot.html

http://www.ebay.com/itm/330751065876?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

otosan uyar diyor bir yerde..ucuzmudur..? 10 puanlık turbocu sorusu.. ;) :smiley:

oguz1134' Alıntı:
dönüp dolaşıp duruyor bi yerede varamıyoruz..en son gene senin dedigine gelicez sanırım.. :smiley:

bizimkiler ellemeden cırcır zati nolcak şimdi ?.. ;D
Bir depo mazot alıyorsun, gidebildiğin yere kadar gidiyorsun. Bittiğinde bir daha doldurup evinin yolunu tutuyorsun. Hem aracın, hemde Türkiyenin yarısını gezmiş birisi olarak kullanıcıların düzeldiğini göreceksiniz ;)

uymasına uyarda yetersiz kalır,ford, 100 hp lık turboları, mekanık enjektör, pompa sistemli eski motorlarında kullandı,1999 - 2001 modellerınde,yani 74 hp düz motorlara sadece turbıoyu takarak 25 hp kazandırdı..sizin arabalar common rail,yuksek basınclı cok cok daha seri ve atak bir motor bu yuzden hem ıstedıgınız verımı alamazsınız hemde güçlü motor zayıf turbo uyumundan cok cabuk turbo bozarsınız...

aynı motora sahip araclar.. ;)
PEUGEOT > 806 D Hdi / Silindir: 4 / litre: 2.0 / kW: 81 / Model: 09.1999 - 2002 / Motor kodu: DW10ATED

PEUGEOT >807 2.0 Hdi / Silindir: 4 / litre: 2.0 / kW: 79 / Model: 08.2002 - 05.2006 / Motor kodu: DW10ATED4

PEUGEOT >Expert Hdi / Silindir: 4 / litre: 2.0 kW: 81 / Model: 02.2000 - / Motor kodu: DW10ATED

FIAT >Ulysse 2.0 JTD / Silindir: 4 / litre: 2.0 / kW: 80 /Model: 09.2002 - 05.2003 / Motor kodu: RHW (DW10ATED4)

FIAT >Ulysse / Silindir: 4 / litre: 2.0 / kW: 81 / Model: 06.2002 - 07.2006 / Motor kodu: RHW

CITROEN >C5 Hdi / Silindir: 4 / litre: 2.0 / kW: 81 / Model: 02.2001 - Motor kodu: DW10ATED

CITROEN >Xantia Hdi / Silindir: 4 /litre: 2.0 / kW: 81 Model: 10.1998 - 12.2001 Motor kodu: DW10ATED

CITROEN >Evasion Hdi /Silindir: 4 litre: 2.0 kW: 81 Model: 09.1998 - 09.2002 Motor kodu: DW10ATED

CITROEN > C8 Hdi Silindir: 4 litre: 2.0 kW: 79 Model: 04.2002 - 08.2007 Motor kodu: DW10ATED4

CITROEN >C8 Hdi Silindir: 4 litre: 2.0 kW: 81 Model: 04.2002 - Motor kodu: DW10ATED4

PEUGEOT > 406 Hdi Silindir: 4 litre: 2.0 kW: 81 Model: 12.1998 - 04.2004 Motor kodu: DW10ATED

PEUGEOT >406 TD Phase 2 Silindir: 4 litre: 2.0 kW: 81 Model: 04.1999 - 04.2004 Motor kodu: DW10ATED

eldeki bilgilere göre >>garret Turbocharger GT1549S kodunu veriyor buda 2,5 ford transit'te var diyor..

opel ve ford dada bu motor var kesin ama hangisinde şimdilik çözemedim.. ;) ;D
ön tampon içi sanırım müsait oraya 2. bir intercooler koysak faydası olurmu..? bizimki kaput altında ve ufak kalıyor accık bana göre.. :smiley:

Boluda kamptaydım..300 km civarı bir yolu 16 / 17 lt mazotla geldim 110 km nin altına hiç düşmedim klima hiç kapanmadı.. Seviyorum seni kocaoğlan demekten başka bir şey gelmiyor elden :D

kocaoğlan benimki bu aralar zehir gibi .nasıl gidiyomuş hesabı ..hep test modundayım ;) ..sürüş sitilim degişti..yakıtımda.. ;) 0,500krş' a yaklaştım.. ??? ben düzelirsem aracda düzelir sanırım.. ;)

az yakmasıda hayra alamet degil derim ..hantallıkda fazla ise az yakar ..turbonun üflememesinden kaynaklanır.. ;)

benim dalgamotorla bakarız..1,5 bar altı max da basınc var ise bitane nurtopu gibi turbon olabilir.. ;D

garmin ecoroute ve garmin nuvi cihazlarını aldım,bizim piknik arabasına takar takmaz arıza lambası yandı ve silmedi.. götürdüm bi ustaya sildirdim,bi süre cihazı takmadan kullandım yanmadı,ama cihazı taktım bi kaç dk sonra yine yandı.. acaba bu cihazı bağlamak arıza lambasının yanmasına mı sebep oluyor.. arıza ise hava akışmetre arızası..akışmetreyi söktüm iki tane dik tel var birisinin üzerinde lehim var devre tamamlanmış diğerinde ise yoktu ama sanki öncesinde lehim varmışta düşmüş gibiydi ben de lehim yaptım oraya arızayı sildirdim baya zaman yanmadı arıza lambası ,çekiş arttı garmini bağladım 10 dk sonra yine yandı? acaba garmini taktığım için mi yanıyor yoksa akışmetrem bozuk mu gerçektn .. bu akışmetrenin içinin fotosunu paylaşabilecek olan kimse var mı?

Hocam ben bu cihazı 2 yıl kadar önce almıştım. Benim JLX de çalışmayınca, hem cihazı test amaçlı hem de eşin dostun işini görmek maksadıyla hatırlayabildiğim,
XL-7
Hyundaı Accent,
Ford Focus,
Grand Vitara 2.0 benzinli araçlara taktım. Hiç birinde arıza ışığı yanmadı.
Sizin cihazda OBD II soketine giren yerde bir arıza kısa devre gibi bir şey olabilir.

veteriner' Alıntı:
Hocam ben bu cihazı 2 yıl kadar önce almıştım. Benim JLX de çalışmayınca, hem cihazı test amaçlı hem de eşin dostun işini görmek maksadıyla hatırlayabildiğim,
XL-7
Hyundaı Accent,
Ford Focus,
Grand Vitara 2.0 benzinli araçlara taktım. Hiç birinde arıza ışığı yanmadı.
Sizin cihazda OBD II soketine giren yerde bir arıza kısa devre gibi bir şey olabilir.

ama hava akışmetremde bozuk olabilir..aslında bi xl7 bulup denemek lazım

garmin navigasyon'u usa sitesinden güncellenmezse calışmaz..ilk o nu güncelle ve sadece kod ismi verir..anlamını vermez.. ;)

hd zımbırtısı kontak kapalı iken fişi takılacak.. ;)

arıza tanılamada arıza bulndugunda sil tuşu silmez.. ;)..cevrilecek filim..>>arıza göstediği ekranda iken cakmaklık kablosu takılı olmasın.. ;) motoru stop et ve anında kontak acık kırmızı lambalar yanar iken arıza sil. ;) arza lambası o an sönmez..calıştıgında söner.. ;)

gerekiyorsa sana yada garmine..bi konsültasyon yapiim..doktorum.. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR