2006 Grand Vitara XL7 TD Modifiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oguz1134 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 202
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,709
oguz1134' Alıntı:
garmin navigasyon'u usa sitesinden güncellenmezse calışmaz..ilk o nu güncelle ve sadece kod ismi verir..anlamını vermez.. ;)
hd zımbırtısı kontak kapalı iken fişi takılacak.. ;)

arıza tanılamada arıza bulndugunda sil tuşu silmez.. ;)..cevrilecek filim..>>arıza göstediği ekranda iken cakmaklık kablosu takılı olmasın.. ;) motoru stop et ve anında kontak acık kırmızı lambalar yanar iken arıza sil. ;) arza lambası o an sönmez..calıştıgında söner.. ;)

gerekiyorsa sana yada garmine..bi konsültasyon yapiim..doktorum.. :smiley:

abi güncelledim ve çalıştı..kodları okudu ve ne manaya geldiğinide söyledi..dediğin sistemle sileceğim o arızayı..

beygiri ölçtürmek için o dediğin yere gideceğim ..acaba öncesinde havaakışmetreyi değiştirip mi gitsem ki?

Etiketler

arabanla bana bi gün gel sana yada aracına bi ilac yazarım.. ;)

bozuk arızalı araba..güç testi hoş olmuyor.. ;)..+ üstüne de chip hiç olmuyor evvela arızasız calışan motor..derim.. ;)

ben kel oldum sıra sendemi..?

bugün bu işi halletmek istiyorum abi.. az sonra yolaçıkacağım ne gerekiyorsa yapacağız artık..senide mi alsam ki?

Maf sensörünü değiştirdim ,çekiş inanılmaz arttı bariz farkediliyor..bugünde turbonun intercoolerı turbo basınç hortumları vs temizlenecek ,katalizör sökülüp temizlenecek.. artık hafta sonuna da chip tuning :D

bu pazar azdım ik defa offroad yaptım o da burnumdan geldi 2-3 gün kendime gelmem sürer her halde.. ;D

izmit/yuvacık/dan ercova yapmayı düşünüyordum ..en azından bildiğim yerdi ama uzaktı azcık..araştırıp karıştırdım daha yakın menekşe yaylası varmış.. ;) trekinğcilerin ,endurocuların sitelerinden bilğiyi aldım..hatayıda orda yapmışım.. ??? ??? ???

tüm gün ormanda kayboldum desem yalan olmaz..bu ayakkabı ile offroad yapanların patiklarına düştüm zaman zaman hiç teker izi yok ama gözüm kara .. ;) daracık patikadan geri vites yapıcam dönecek yer yok benim kocamana..asvalt lastikli standard araclada off road olabiliyormuş.. ::smiley:sonuda buldum menekşe yaylasını harıka bir yer ama nefis kekik kokuyor ..köylüler sahiplenmiş cevirip ev yapmış ,cevirip hayvan otlagı yapmış..adamın evinin önünde piknık yapmakda hoş olmazdı caydım bir dik çıkıştn yapılı niva indi ben deneseydim o lastikle cıkmaz arka tamponda orada kalır cinstendi.. ;D
özetlersek:
köprünün yanındaki büfe den 50 cm capında 20 tl ye ekmek aldım...o harika cıktı..
dün gectiğim +gittiğim yolları bir Allah+birde araba biliyor..benim ve garminin herhangibir fikri yok..diyebilirim.. ;D yuvacıktan girip dönüp dolaşıp 200km yol yapıp yaklaşık.gölcüge cıktım..
dallar kapılarımı fena cizdi.. ::smiley: ??? ??? ???
1850kg lik aracda offroad yapıyor asvalt lastiği ile ;) 110 eşeklik motor yeterli oluyor.. ;)
4L viteste dizelin muhteşem alt devir torku birleşince muhteşem oluyor dik rampaları 2. vites cıkıyor.. ;D ;D
>> ortalama 800<>950 rakımda dolaştım..200 km üzeri yol yaptım ..taşlardn gecip altı accık degdirdiğim de oldu ..fena zorladım..

>> garmin ekranında hararet 102 dereceyi gördüm.. :eek: aracın kendi göstergeleri gayet sakindi.. ;) ;D

>>xl-7 td sahibi arkadaşların kulagına küpe olsun 2. bir ilave hararet saati olmadan yazın kullanımı tehlikeli bu aracın derim..tek kelime..

offroadda sürat yok ..önden yellenme de olmayınca..2adet elektirikli fan sogutmaya yeterli degil..altını çizerim.. :-\ ???

asvaltta no problem.. ;) :smiley: :smiley:

katalizör sökülüp temizlenecek....bunu akıllı adam + dogru kimyasal ile yapılması lazım derim ..

salak usta + yanlış kimyasal = kullanılamaz hale getirip çöpe attırır.. ;)

garminde turbo basıncını ortaya büyük saate al ve 2. viteste nereye max cıktıgına bak 1,5 barı buluyor ve geciyor olması gerek..

garminle aran nasıl ? :smiley: çözdünmü..?

garmini çözdüm abi aramda gayet iyi, katalizörü temizleyecek usta iyi işten anlayan bir adam sıkıntım yok o açıdan..

turbo basıncı çok dikkat etmedim ama çıkıyor sanırım 1,5 bar ve üzerine ama bazen -0,001 ,-0,00 vs oluyor onu anlamadım negatif basınç da neyin nesi?

arabamız aslında uygun yükseltme ve lastik ile off road yapar en azından tatminkar olur ancak kilit yok işte o biraz sıkıntı..

Bir de işin enteresan kısmı çakır otodan aldım maf sensörünü ustayla konuşma fırsatım oldu sizin aracınızda içten kilit var dedi!! nasıl yani kilitli mi difransiyelimiz dedim evet kilitli dedi.. anlamadım gitti

http://www.ebay.com/itm/LIFT-KIT-BILLET-S-FRONT-2-REAR-2-TRACKER-99-04-/261050521648?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3cc7d2d830&vxp=mtr#ht_1451wt_1270

işe bununla başlayabiliriz..

KGrHqRmIE-eF1fk9BP4jWl5Zw60_58.jpg
..
http://i444.photobucket.com/albums/qq163/oguz1134/KGrHqRmIE-eF1fk9BP4jWl5Zw60_58.jpg
GETLE YÜKSELTMEDE BU PARCA BİZE OLMUYOR.. ;)
KGrHqRjgESePTePBP9c1fD9Mw60_58.jpg
..
http://i444.photobucket.com/albums/qq163/oguz1134/KGrHqRjgESePTePBP9c1fD9Mw60_58.jpg

>>Bu parcanın civataları sabit..taşlanıp iptal edilip delik delinip normal+ uzun civata ile olabilir ancak.. ;) ;)

>>amma gene olmaz..üstteli 3 vidaya kule gergisi geliyor.. ;) yükseltme zımbırtısı nı diyelimki kestin biçtin uydurdun taktın..bunlar 5 cm aşagıya inecek ve kule gergisi artıcak.. ;D ;D

olmazsa başka yere takarız dersen o ayrı tabii.ban sadece eski yerine olmaz ..derim.. ;D ;D

sizin aracınızda içten kilit var dedi!! nasıl yani kilitli mi difransiyelimiz dedim evet kilitli dedi.. anlamadım gitti???

>> xl-7 td 'de ben kapı + bagajdan başka yerde kilit görmedim. ;D ;D ;D

arkayı dün bayagı bir zorladım bir sag bir sol teker pati oluyordu.. ;) kilit olaydı bana en azından göz kırpardı.. :D

önde motor agır ve aracı oturaklı hale getiriyor..4Lye alınca önden bayagı etkili olyor..

satandart +asvalt lastikli aracla araziye hiç cıkmamıştım..benim için bir ilk oldu.. ;) sadece bf at ile iş yapar derim..

kilitin peşindeyim..üstüne düşecem.. :smiley:

http://www.ebay.com/itm/Transfer-Case-VITARA-477442-01-02-02-03-03-04-04-05-05-/290740739445?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Year%3A2004%7CMake%3ASuzuki%7CModel%3AVitara&hash=item43b17f9d75&vxp=mtr

kendi 300 nakliyesi 800 dolar..buda agır..ve demirden zımbırtıların ebayden alımı hesaplı degil demek sanırım.. ;D ;D ;D

75 euronun üstündeki paketler gümrüğe tabi..kanunen..topkapı paket postanesi yanında gidip ödenip alınıyor..posta ile yollarsa..

yok fedex ,medek özel kargo ile derse satıcı o şekil gelen mala gümrük müşaviri tutman grekiyor..malın degeri x 10<>20 misli masrafıda cıkabiliyor.. benden söylemesi.. :smiley:

bul bi kilit alalım abi birlikte..

linkini verdiğim kiti satan adamla irtibata geçeyim bakalım bı ne diyecek..

Vehicle(s)

Sidekick, XL7,
Grand Vitara,

Axle Year Description Spline Ratio PN / Link

Front 1988-98 Suzuki 10 Bolt 26 All ARB RD88

Rear 1988-93 Suzuki 10 Bolt 26 All ARB RD74

Rear 1993-00 Suzuki 12 Bolt 26 All ARB RD79

Front 1988-98 Suzuki 10 Bolt 22 All ARB RD75

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR