2006 Grand Vitara XL7 TD Modifiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oguz1134 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 202
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,716
oooo otostarttan aradılar iki tip balatası var bize boyutlarını söyler misiniz dediler.. kardeşim önce v6 şimdi bu hep az bulunan suzukiler ..parçada sıkıntı yaşıyoruz yav :smiley:

Etiketler

oğuz abi hayırlı ugurlu olsun güle güle kullan,modıfıye hakkında motor modıfıyesı hakkında benım de bır tavsıyem olacak,turbonun emme ve egsoz pervanelerını buyutulebılır,cok da guzeel performanslar elde edılır,lımıtler dahılınde zarar vermeyecek duruma getırıp 30 beygıre yakın bır güç elde edilir...

Bende Debriyaj setini değiştirmeyi düşünüyorum, acaba marka olarak 3 marka var aklımda

Valeo : 430 tl

Daikin: Japon malıymış orjinal dediler : 700 tl

Aisin: Bu da Japon ama fiyat bulamadım daha

Sizce bunlardan hangisini almalıyım Valeo fiyatı en ucuz olan ama, ucuz diye diğerleriyle nerdeyse 2 katı fark var, tavsiyenizi bekliyorum.

http://www.ebay.com/itm/380385527731?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

bundan aldım bu günden itibaren kullanıyorum tüm canlı degerler ekranda..turbo basıncı dahil.. ;)

Abdullah kardeşime de tavsiye ettiğinden ayrıca teşekkürü borc bilirim. ;) :smiley:

Abi cihazlar hayırlı olsun, güle güle kullan.
Sadece yakıt tüketimi için değil de diğer verdiği değerler açısından bence gerekli. Özellikle bizim gibi her sanayicinin anlamadığı arabaları kullananlar için lazım.
Örneğin bir arkadaşımın focus'u arıza ışığı fakir karışım koduyla yanıyordu, ford servis de LPG servis de çözemeyip birbirinin üzerine atıyordu. Bu cihazla baktık ki ecu'da hararet 130-140 derece görünüyor, ısı sensörünü değiştik sorun çözüldü.

hayırlı olsun oğuz bey.bu cihaz android smartphonelarada uyumluymuş.yazılım indirip yüklemek gerekiyormuş sadece.merak ettiğim 1995 v6 da çalışırmı acaba?

motor pejo > müşir sistemi psa ..vs 80-90-92-95 devamlı degişiyor takip ediyorum..hararette..

>>ama kadrandaki gösterge klasık vitara anlaşılan hiç hareket yok..paşa ..paşa kıpraşmadan oturuyor yerinde.. ;D ;D ;D

>> garmin'ninki digitalde olsa zıp zıp zıplıyor.. ???

bizim koçamanlar'' cok hararet yapar ve sahiplerinin ruhu bilem duymaz derim..ne..de olsa vitara.. ;D ;D

egr ve turbo aynı sistemde vakumla calışıyor başım belada..basıncı ekrandan gördüm turboyu bazı dertlerini teşhis edebildim.. ;)

ama şimdi bana navigasyon da lazım ..bi şaşkın şöfer olarak yola nerden bakcam şimdi.. :smiley:

1995 v6 da çalışırmı acaba?

karman japon arıza tespit bilem calışmıyor .. neden 20-30 pinli sokete 3 tel baglı sadece.. ;)..alete cakmaktan +- verince iş yapıyor anca . ;)

tenik olarak cinsı obd 1 diye geciyor sanırım.. :smiley:.. bizimkiler obd 2 sanırım..

bildiğim >Abdullah arkadaşım2000 model jlx de calışıramadı.. ;)..>> doğru bilği onda ben acemiyim.. ;) ;D dün 1 >buğün 2 olacak.. :smiley:

oğuz abi banada alalım şu cihazdan bitane.. ya da üzerine faiz koyup seninkini sat bana :smiley: bu hararet olayına hastayım ben de önceki araçlarımdada vardı..arkadaş kıpırdamaz mı yerinden bi hararet yaz kış aynı yerde mi durur.. ben de başka markanın müşürünü takmıştım da bi nebze düzelmişti ancak neydi hatırlamıyorum şu anda :(

http://bbs.zuwharrie.com/content?topic=38261.0 .. ne güzel araçlar var yav.. bir de bir markanın havalı ve mekanik tam kilitleri varmış sanırım xl7 için onu araştırıyorum şu anda :smiley:

oguz1134' Alıntı:
1995 v6 da çalışırmı acaba?

karman japon arıza tespit bilem calışmıyor .. neden 20-30 pinli sokete 3 tel baglı sadece.. ;)..alete cakmaktan +- verince iş yapıyor anca . ;)

tenik olarak cinsı obd 1 diye geciyor sanırım.. :smiley:.. bizimkiler obd 2 sanırım..

bildiğim >Abdullah arkadaşım2000 model jlx de calışıramadı.. ;)..>> doğru bilği onda ben acemiyim.. ;) ;D dün 1 >buğün 2 olacak.. :smiley:

Abi dediğin gibi 2000 JLX' de dahi çalışmıyor, dolayısıyla V6 da hiç çalışmaz.
Sebep ise senin de dediğin gibi Vitara'lar OBD II değil. Garmın de ise sadece OBD II protokoller var. ISO CAN BUS vs.... 7-8 tane protokol. Grand'lar benzinli veya dizel hepsinde denedim çalışıyor ( JLX HDI çevremde olmadığından onu bilmiyorum.)
Benzinli JLX lerde OBD portu uyuyor ama bağlanmak istendiğinde yazılım uyuşmazlığı ve PINlerin yeri farklı olduğundan bağlantı kurulamadı diyor.

Abi navigasyon -GPS olayı ile diğer ECU dan veri okuma işi aynı anda yapılır ama tabi ki ekranda birinden birisi görülür sen de harita ekranını ara sıra açarsın, zaten sesli yönlendirme de var o yeter.

Nihayet aracımın motorunu bakıma soktum: Enjektörler elden değişti, ayar çekildi, intercooler söküldü temizlendi, egr valfi kapatıldı (akabinde motor arıza yandı ama şimdilik umursamıyorum) hava debimetresi sökülüp (aynen spreyle) temizlendi ve sonuç olarak az bişey güç artışı ve siyah dumanda azalma oldu. Duman işi için chipçiye geri gittim, abi fazla açmışızdır biraz kısalım dedi, ve aynen duman kesildi. Artık kamyon taklidi yapamayacağım. :D

Aslında dumanın çok bir zararı yokmuş (chipçiye göre) çünkü bizim turbo sabit geometriliymiş. Değişken geometrili olsaymış zararı olurmuş. Ama çok kaliteli bir turbomuz varmış. (motorun tek güzel yeri turbosu demekki :D) Ama duman atmanın güzel tarafları da vardı. Arkama yapışanlara yanık mazot atmosferi çok itici geliyordu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR