1998 Land Cruiser FJ80

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 462
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,237
Ynt: 1998 Land Cruiser FJ80

iznin olursa çağlar abi diyorum bundan sonra en kısa zamanda bir araya gelelim hem sizin aracına hem benim aracıma bakıp sorularımı sorayım size.

Etiketler

sizede tuğsan abi diyeyim izniniz olursa. tuğsan abi ben sizin aracınızı offroad oyunlarında görmüştüm çok beğenmiştim. siz çavuşbaşındaki 1993 vx80 biliyormusunuz araç hakkında bilginiz varmı. ve en önemlisi beni parça konusunda çok korkutuyorlar bu konuda siz nediyorsunuz.

tabii ki kaan ...görüşelim..
not:4runner frenleri kabusdu ,o yüzden ABS baş şartımdı:smiley:)

t392syncro' Alıntı:
evet evet o araç gözümü kapadım aldım ne düşünüyorsunuz araç hakkında görüşlerinizi almak isterim.

görüşüm;
Vallahi açıkçası benim sulandıklarımdan birisiydi ;D

görünüş olarak çok diriydi tabii yakinen görme fırsatım olmadı

alınmış ve satılmışın üstüne yorum yapılmaz en güzeli hayırlı olsun demek ;)

bir de sormak istediğim bir konu aracın ön tamponundaki vinç yeri değil mi (tam cahil tanımı oldu benimki adını bilmiyorum da)

daha önce gördüğüm aracın birisinde de aynı tip tampon vardı ve üzerinde vinçle ilgili bir ibare yazıyordu sanki ya da ben mi öyle hatırlıyorum...

33 lastik 3 inç body yükseltme vardı,bilemiyorum kas gücüyle durduruyordum aracı.disklerde soğutma kanalı deliği olmaması ,kotü fren balatası seçimleri yüzündende olabilir.ama ben lastik ebadı ve yükseltmeye bağlıyorum nedeni.tam güzel disk getirdim usa den aracı sattım bu seferde:smiley:

uygun olduğunda ara dolaşalım bakalım frenler tutuyormu :smiley:))

çok teşekkürler araba çok diri doğru araç full derindonduruculu buzdolabına kadar var öndeki kapakta vinç yeri malesef bende yok şimdilik ama umarım ilerde olur. ufak tefeği var biraz elden geçirmemiz gerekecek ama ben gece içinde yatıyorum eve çıkmıyorum. :smiley: ama aklıma takılan hep bir soru var hani şanzuman olsun motor olsun iyi olup olmadığını nasıl anlayacağız gece gündüz aklımda açıkcası.

çağlar' Alıntı:
uygun olduğunda ara dolaşalım bakalım frenler tutuyormu :smiley:))

tamam mesela yarın akşam buluşabiliriz bir sohbet amaçlı sizde uygunsanız yanyana çekip karşısında bir bardak çay içebilirz. en keyiflisinden. :smiley:

olur tabii.ama sabah 9-12 arasında olursa şanzımanı, motoruda gösterirdik bu arada ;)gsm i yazdım özelden..

Kaancım sana Çağlar yardımcı olacak çünkü ikinizde Ankaradasınız.Ben buradan elimden gelen desteği diğer arkadaşlarla veririm.Sadece şunu tavsiye edebilirm.Ne yap et parça ihtiyacında orjinalden sakın şaşma.Başka alternatif düşünme bile.Bu her araç için geçerlidir ama TOYOTA da asla vazgeçmiyeceğin bir kural olsun.

Parça fiyatları nasıl Tuğsan abi bende L200 mitsubishi var yeni aldım onla kıyaslarsak arasında uçurumlar varmı örneğin; ben gallopera 2.5 TCI üst kapak aldım 1500 Tl dediler Toyota olsa ne olur

katılıyorum ...
tuğsan buarada benim aracın p0401 hatası vermesinin nedeni egr modülatörünü sökmüş önceki sahipleri.o yüzden yakıyormuş lambayı.buldum amerikada bi hurdacı geliyo parça yolda.adamlar 5-6 fj ve fjz 80 parçalamışlar herşey var ellerinde ve hepsini yollarız dediler bilgin olsun.

egr modulatör.jpg

Çağlar bey siz (20,5) aldım demişsiniz sizin aracın aynısı aşkın jeeptede var fakat 32 istiyorlar sizce nasıl bu fiyat

http://www.sahibinden.com/lexus_lx-450_1997_askinjeep_den_hatasiz_-40WQQaXQQ13642601WQQpXQQdisplayitem

İnan detaylı parça fiyat bilgim yok çünkü hiç ihtiyacım olmadı.Bildiklerimi yazayım ama.

Far: 350 TL
Sinyal biyük:150 TL
Ön balata: 135 tl
arka balata 100 tl
distiribütör kapağı:40 tl
yağ filtresi: 25 tl
viraj den-mir lastikleri:30 tl
araç beyni: 2,000 tl
bobin:250 tl

Bunlar bazı bidiğim duyduğum fiyatlar.Ama şunu söylerim Japon araçları özelliklede toyota çok zor parça bozar.Bşka arabada 5 kere alacağını toyotada 1 kere alırsın.

Tuğsan abi hemen babama göstereceğim zaten aracı sen görmüşsün peki toyotanın bütün parçaları uyuşuyormu bunla;

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,646
Kaydolan Son Üyemiz
MentorMind

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR