1995 Discovery Yapım Hikayesi... ( Hakkı Tunçel )

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hakki Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 103
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,465
Ynt: 1995 Discovery Yapım Hikayesi... ( Hakkı Tunçel )

Bozmayın moralini Hakkı'nın BFG AT zayıf olabilir diş derinlikleri kanalları uzar uzar gider konu ama tecrübe etmekte var.Hep dağda bayırda gezmiyor sanırım. Okuluna gidiyor şehre gidiyor. Araziye uygun hale getirilmiş aracında lastik düşüncesi kullansın iyi kötü kendisi tecrübe ile ulaşsın daha sağlıklı olur..AT lastikte marka kalıplaşmasından öte ,kanallı her mevsim ve şarta biraz daha uygun desenli markadalar var o ayrı.
Tekrar hayırlı olsun

Etiketler

MADENCİ' Alıntı:
Bozmayın moralini Hakkı'nın BFG AT zayıf olabilir diş derinlikleri kanalları uzar uzar gider konu ama tecrübe etmekte var.Hep dağda bayırda gezmiyor sanırım. Okuluna gidiyor şehre gidiyor. Araziye uygun hale getirilmiş aracında lastik düşüncesi kullansın iyi kötü kendisi tecrübe ile ulaşsın daha sağlıklı olur..AT lastikte marka kalıplaşmasından öte ,kanallı her mevsim ve şarta biraz daha uygun desenli markadalar var o ayrı.
Tekrar hayırlı olsun
teşekkür ederim
dediğiniz gibi okula gidiyoum ( Şileye ) ve geneldede hafta içi şehir içindeyim o yüzden lastik tak çıkar yapmak istemedim en uygun bu dediler
biraz kullandıktan sonra daha iyi anlarım performansı
ve tabiki bidahaki lastik alışımda sizlerin tavsiyelerini değerlendirmek isterim
saygılar

Yoğun bir şekilde asfaltta kullanılacaksa sıkıntı olur agresif MT lastikler. Ancak son dönemde bu tarz kullanılabilecek light MT.lerde var raflarda, hazır konusu geçmişken belirteyim.

Cooper Discoverer S/T-C, Kumho KL71, Türkiye'de var mı bilmiyorum ama Yokohama Y811 biraz daha AT - MT arası lastikler ;) Tek araç varsa ve araçta vinç varsa lastik konusunda asfalta yakın tercihler yapmak daha mantıklı oluyor. ;)

Günlük kullanımda MT çok zorluyor insanı, gerek asfaltta tutuş olsun gerek ses yönünden olumsuz. Ama asfalt lastiğide her an araziye girebilme imkanı vermez. Düşünsene okuldan çıktın, arkadaşların dedi, nerelerden geçebilir bu alet diye, ne yapacaksın ? Biraz bekleyin lastikleri değiştirip geleyim mi diyeceksin. Bence gündelik ve normal offroad için AT ideali..

jeep' Alıntı:
Günlük kullanımda MT çok zorluyor insanı, gerek asfaltta tutuş olsun gerek ses yönünden olumsuz. Ama asfalt lastiğide her an araziye girebilme imkanı vermez. Düşünsene okuldan çıktın, arkadaşların dedi, nerelerden geçebilir bu alet diye, ne yapacaksın ? Biraz bekleyin lastikleri değiştirip geleyim mi diyeceksin. Bence gündelik ve normal offroad için AT ideali..

bende tam olarak sizin gibi düşünüyorum göktuğ bey
teşekkürler :smiley:

hakkı aracını görüp bildiğim için gercekden güzel bi araç olduğunu söyleyebilirim en güzel günlerde kullanman dileği ile keyifli sürüşler sana umarım en kısa zamanda hep beraber gezeriz kadro hazır nasıl olsa :smiley:))

teşekkürler ünal abi
herşey bitti şimdi bi telsiz alıcam bide ses sistemi yaptırıcam
daha sonrada port bagaj düşünüyorum

Yalnız hakkı ile ilk konuştuğumuzda, ben fazla araziye girmiyorum standart a yakın kalıcak araba filan diyordu , bu site çocuğu ne hale getirdi
hahahahahaha
:D

yakında MT leride takar bu gidişle
:D

öyleydi ama sitede geze geze insanın ufku genişliyo deim yaptırıyoken bikere yaptırıyım tam olsun
işallah ileriki sezonlarda MT leride takarım :smiley:

iyi iyi sonunda birgün discovery expedition yapicak kadro oluşucak :D

Hakkı, aracın çok güzel görünüyor, hakkını vermişsin deyim yerindeyse. Konuyu zevkle okudum. Parça ve teknik detay listesi yeterince açık ve düzenli olduğundan ayrıca çok beğendim. Birçok kullanıcıya referans olabileceğini düşünüyorum. Aracını kazasız belasız gönlünce kullanman dileği ile... ;)

@Kürsad, Discovery takımı sıkı yapılanmada söyleyeyim şimdiden..Herkesin birliği var bizim olmazmı? :smiley:

Defender' Alıntı:
Hakkı, aracın çok güzel görünüyor, hakkını vermişsin deyim yerindeyse. Konuyu zevkle okudum. Parça ve teknik detay listesi yeterince açık ve düzenli olduğundan ayrıca çok beğendim. Birçok kullanıcıya referans olabileceğini düşünüyorum. Aracını kazasız belasız gönlünce kullanman dileği ile... ;)

@Kürsad, Discovery takımı sıkı yapılanmada söyleyeyim şimdiden..Herkesin birliği var bizim olmazmı? :smiley:

Vallahi ben genelde LR kardeşliği diyordum ama en son Defendercilar düzenledikleri gezide discoveryleri almiyoruz diyince mecburen discocular olarak bir yapılanmaya gitmek kaçınılmaz göründü
:smiley:

Tempus' Alıntı:
Vallahi ben genelde LR kardeşliği diyordum ama en son Defendercilar düzenledikleri gezide discoveryleri almiyoruz diyince mecburen discocular olarak bir yapılanmaya gitmek kaçınılmaz göründü
:smiley:
nasıl yani def ciler bizi istemiyomu
vay anasını ya aile içi şiddet başladı
bak jeep çilere her yerde beraberler
bence land rover bi aile olarak hareket etmeli :smiley:

Öylemi yaptılar.
Defenderciler eskiden beri ayrı görüyorlar kendilerini. CAMEL TROPHY namları varya şimdi ne olacak Jeep,LR zaten çekişiyor.
LR kendi içinde def, disco ayrımına mı düşüyor. Bu durumda CJ ciler dahada güçlenir.

Şaka bir yana nedir, bu Defender,CJ,Disco,Comander falan falan çekişmesi ya bir yaz şu söyle diye abooo cihan harbi çıkacak sanki. Bu sanal dünya marka savunur ve savarmı yapıyor insanları
Yaşasın tüm araçlarla Off-Road Keyfi

hakki' Alıntı:
öyleydi ama sitede geze geze insanın ufku genişliyo deim yaptırıyoken bikere yaptırıyım tam olsun
işallah ileriki sezonlarda MT leride takarım :smiley:

Aracın çok güzel olmuş Hakkı :smiley: Güzel günlerde kullan
Benim sana bir önerim olacak; Aracını yaklaşık 7 cm yükselmişsin (5 cm yaylar + 2 cm kadar lastik ile) Bu durumda geometrinin bozulmaması için 4 tekere de 3 er cm Wheel spacer takarsan çok daha dengeli olacaktır. (Denemeyle sabittir) Ayrıca görüntü de çok hoş oluyor.
Sevgiler
Erdal

Defendir yada Discoya Sıcak bakan biri olarak.Soğudum bir anda...
(Cocukluğumda yeri vardır Defendirin)
iyisimi L200 başka davranayım ben nede olsa hiç bir yere bağlı değil :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR