1990 Model 80 Seri (Fully Loaded)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan OffRoader-EB Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,928

Etiketler

Ynt: 1990 Model 80 Seri (Fully Loaded)

assuva' Alıntı:
OffRoader-EB' Alıntı:
Çok kısa süreli bir çözüm oluyor. Soğukta fitil gıcırtısı kronik hale geldi.
o zaman en kalıcı ve kesin çözüm, bir yada bir kaç kurşun kalemin içini çıkarıp karbon kısmını un haline getirecek kadar ezin ( simsiyah yağlı gibi bir şey ortaya çıkacak ) bunu bir pamuk parçasına iyice yedirin öyle ki artık pamuk doymuş karbon görüntüsüne gelsin, sonra bu pamukla lastik fitilleri silin pamuğu saklayın bir kaç ay sonra yine gıcırdarsa yine silersiniz. Hörmetler
Sefa

assuva' Alıntı:
o zaman en kalıcı ve kesin çözüm, bir yada bir kaç kurşun kalemin içini çıkarıp karbon kısmını un haline getirecek kadar ezin ( simsiyah yağlı gibi bir şey ortaya çıkacak ) bunu bir pamuk parçasına iyice yedirin öyle ki artık pamuk doymuş karbon görüntüsüne gelsin, sonra bu pamukla lastik fitilleri silin pamuğu saklayın bir kaç ay sonra yine gıcırdarsa yine silersiniz. Hörmetler
Sefa
bunu denememiştim. hemen deniyorum :smiley:

Ford Focus II araçlarda da bu problem kroniktir. Bazı servisler fitillere 3M marka şeffaf bant uygulaması yaparak bu sesi kesiyorlar. Bunun haricindeki tüm çözümler tekrar uygulama istiyor.

neskayfe' Alıntı:
Ford Focus II araçlarda da bu problem kroniktir. Bazı servisler fitillere 3M marka şeffaf bant uygulaması yaparak bu sesi kesiyorlar. Bunun haricindeki tüm çözümler tekrar uygulama istiyor.
Önerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim. Tabi aslında film sesi kesiyor ama fitil görev yapamıyor.

Ersun bey maşallah diyelim gerçekten çok güzel bir aracınız var, siz ve Tuğsan bey bana fikir öncülüğü yapıyorsunuz

ilkakdeniz' Alıntı:
Ersun bey maşallah diyelim gerçekten çok güzel bir aracınız var, siz ve Tuğsan bey bana fikir öncülüğü yapıyorsunuz
Teşekkür ederim. Neye ihtiyacınız olursa çekinmeden sorun lütfen. Benim araca yapacak birşey kalmadı. Sizinki ile uğraşalaım :smiley:

assuva' Alıntı:
Sefa
WD40 la fitilleri yıkadım resmen. ama süper oldu. bakalım ne kadar dayanacak. Teşekkürler.

assuva' Alıntı:
WD40? kurşun kalem olayını denemedinizmi acaba, merak ettim ?
Henüz denemedim wd40 sıkınca geçti. ama ikinci yapacağım kurşunhalen. 8.0 versatil uç aldım bir kutu. Gıcırdamaya başlayınca onu deneyeceğim. Bakalım hangisi daha uzun idare ediyor? :smiley:

yalnız benim ilk WD40 önerim kapıdan gıcırtı geliyor sandığım içindi :-\ sonradan kapı fitilleri olduğunu anlayınca kurşun kalemi önermiştim, bu nedenle açıklamakta yarar görüyorum; Wd40 ile lastik tertibatı pek sık buluşturmayın çünkü bir zaman sonra lastiğin özelliğini bozuyor, hatta öyle ki zamanı geldiğinde eritiyor bile. Uyarmakta yarar görüyorum. Selamlar

Ben yabancı bir kanalda torpidodan gelen plastik gıcırtısı için(Kış aylarında)sprey şeklinde sıvı gress sıktıklarını görmüştüm.Belki fitiller içinde işe yarayabilir. 8)

Heytem peki sıvı gress sıkınca, fitillerden toz girmiyor mu?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri