Ynt: 1987 Land Rover Defender 110
hfb44' Alıntı:
Herkese Merhaba
Benim boyum çok uzun değil belki (1.85 cm) ama kilom ne yazıkki 150 civarı. Bu sebepten el freni kolunu sağa aldık, haliyle bacaklarımda pek ince olmadığından daha rahat ederim diye düşündüm. Baktım kolumda el frenini kontrol etmeye rahat yetiyor. Bir deneyelim dedik bakalım dediğiniz gibi yokuşta kalkarken sorun olacak mı ben de merak ediyorum. Gerçi genelde fren ile gaza aynı anda basabiliyorum. (ayaklar 46 numara) ;D
Fren ile gaza aynı anda gaza basmak "Hill and Toe" tekniğidir. Vites küçültürken kullanılır. Siz bilirsiniz bunu, eski yarışçılardansınız. Kullanabiliyorsanız bunu ne mutlu size, ben çok uğraştım, beceremedim pek... Hep viraj dışında yaslancak biyerler bulmak zorunda kaldım kendime.... ;D
Ama kalkarken hem bunu yapın, hem uzanıp el frenini indirin, bence zor biraz. Bir daha deneyin, vakit geçmeden değiştirmek istersiniz belki yerini.
Benim buyum sizinki kadar yok. 1.73 felanım. kilom bayağı var ama. eğilip bükülmemiz biraz yorucu
affınızı isteyerek
... fit seniz, ağırlık kas ağırlığı ise tabi, bilemem
Konuyu ilk açtığınız zamanlarda okuduğumda inanılmaz heyacanlanmıştım....
Hala aynı heyacanı yaşıyorum konuyu takip ederken...
Lütfen araç çıktığında gaza gelip bi süre hafif kamplardan başka bi şey yapmayın....
Yol dışı, Land' de olsa, Jeep' te olsa aracı üzer. Bu gerçektir, kim ne derse desin, mekanik bu. En azından çizilir v.s....
Boyasıdır v.s.' dir çok özenli oldu. En az bir sene tertemiz binin, gezin...
Naçizane, tavsiyem, düşüncemdir....
Tebrik edicem ama.... Bi başlarsam diilimde tüy bitecek....
Konunun başındaki gibi Maşallah diyelim, nazar değmesin...
31 Mart' ta takmıştım nazar boncuğunu bu konuya, 7 ay oldu, ne günler geçti, ne hayatlar yaşandı....
De gidi dey.....
Hey gidi günler hey....
7 aydır süreçleri ben ve bi çok üye takip ediyor... Sırayla, hiç sıkılmadan, devamlı, merakla, aynı heyacanla...
Bu da sizin ayrı bi başarınızdır...
Vallhi Alkış, Billahi alkış....!!!
31 Mart 2009 7 ay önce Diyalektiğe inanırım ama daha çok dugusalım ben, duygusal ;D
Alfonse' Alıntı:
Şimdi aklıma geldi, hemen ilk iş şöyle kocaman ikitane nazar boncuğu alın, bu işi eşinize pas edebilirsiniz, emin olun hoşuna gider.
Birini servisin içindeki arabanızın görünür yerine, diğerini de servise assınlar.
Bakın; burada kaç kişi konuşuyor hem aracınızla ilgili hemde servisinizle ilgili.... Orada da bi sürü övgüler geliyordur şimdi, korkarım nazar değecek. Bırakın orada nazar boncuğu kirlensin, kırılsın. Nazar çıkıyordur.
Ben çok inanırım nazara. Arabalarımın hem ön tampon altına, hemde arka tampon altına yıllardır asarım, ayda bir ya öndeki, ya da arkadaki kırılır, garantii...
Üç sene önce mi ne, tipo var o zaman, kırılmış öndeki Bodrum' da, ihmal ettim yenilemedim. İki gün sonra taş nazar boncuğunu bulamadı geldi farı patlattı. İki günde ya. Yıllardır o yolu her gün kullanırım, hiç bişey olmamıştı....
Şimdi burada bana, orada size gülecekler, boşverin, işime bakarım ben.
Kolay gelsin.
Ankaradan bi ihtiyaç olursa yardımcı olurum karşılıksız, bilginize.....
Buda konunun nazar boncuğu olsun....