1987 Land Rover Defender 110

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hfb44 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,095
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 261,190
Ynt: 1987 Land Rover Defender 110

Alfonse' Alıntı:
Fren ile gaza aynı anda gaza basmak "Hill and Toe" tekniğidir. Vites küçültürken kullanılır.

Tekniği biliyorsunuz bravo valla. Ben Hakan Dinç hocadan öğrenmiştim o güne kadar televizyonda rallilerde seyrettiklerim dışında pek bir bilgim yoktu. Bende çok süper kullandığımı söyleyemem. :smiley:

Dediğiniz gibi "Hill and Toe" tekniği vites küçültürken kullanılıyor. Bildiğim kadarıyla pist yarışlarında daha çok arkadan itişli otomobillerde işe yarıyor. Şikanlarda fazla vakit kaybetmemek ve arka tekerleklerin kompresyonla kitlenmemesine yarıyor.

Fakat yokuşlarda aracı kaldırırken (eğer fren ve gaza aynı anda basabiliyorsanız) sanki el freni çekiliymiş gibi rahat kalkış yapabiliyorsunuz. ;D

El freni konusunu Defender'i bilen arkadaşlar fotoğraflarıyla çok güzel açıklamışlar. Benim araçtaki kampanalı olanı, diskli olanı da öğrenmiş oldum. Bilgi veren bütün arkadaşlara teşekkürler.

Etiketler

nkurtkaya' Alıntı:
Sağolasın Yunus. Yukarıdaki disk aşağıdaki kampana olmasın?
Yavv fotoları direk ps den attığım için usteki alta alttaki üste geçmiş ne bileyim düzeltmeye çalıştım olmadı bende bıraktım :smiley:

Amaç yavaşlatmak değil de durduğu yerde aracı kilitlemekse kampana fren daha işlevsel olmaz mı? Kampana frenin fren katsayısnın disk frene göre daha fazla olduğunu biliyorum. Disk freni el freninde suya giren kampana fren kolay kurumuyo diye mi uygulamışlar acaba?

Arkaya 5. koltuğu yapıyoruz. Kapanabilen tip olacak diğerleri gibi. Arkaya 2 kişi oturduğunda kol dayaması olacak. Bakalım göreceğiz. Ön tampon geldi, ön dash board'a 2 adet 12 volt girişleri taktık...

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

IMG_0001.jpg

IMG_0002.jpg

IMG_0003.jpg

IMG_0007.jpg

IMG_0009.jpg

hfb44' Alıntı:
Arkaya 5. koltuğu yapıyoruz. Kapanabilen tip olacak diğerleri gibi. Arkaya 2 kişi oturduğunda kol dayaması olacak. Bakalım göreceğiz. Ön tampon geldi, ön dash board'a 2 adet 12 volt girişleri taktık...

[attachment=1]

Arkaya koyduğunuz 2 tekli koltuk nerden? Ben de arka 3'lüyü atıp 2 tekli koymak istiyorum. Tek gecelik kamplarda bagajda yatabileceğim bir yer olsun diye.

nkurtkaya' Alıntı:
Arkaya koyduğunuz 2 tekli koltuk nerden? Ben de arka 3'lüyü atıp 2 tekli koymak istiyorum. Tek gecelik kamplarda bagajda yatabileceğim bir yer olsun diye.

Citroen C2 sport'un koltukları. Öne kapanabiliyorlar, arkaya yatabiliyorlardır sanırım.

hfb44' Alıntı:
Citroen C2 sport'un koltukları. Öne kapanabiliyorlar, arkaya yatabiliyorlardır sanırım.

Defender'in standart arka koltuğu ön koltuklara göre biraz yukarıda durur. C2 koltuklarını arkaya koyduğunuzda oturma yüksekliği değişti mi?

nkurtkaya' Alıntı:
Defender'in standart arka koltuğu ön koltuklara göre biraz yukarıda durur. C2 koltuklarını arkaya koyduğunuzda oturma yüksekliği değişti mi?

Merhaba Nejat bey,
Ustam arka koltukların altına açılabilir bir kasa yaptı. Hem kapalı bir küçük bir bagaj oldu hem de koltukların yüksekte durmasını sağladı. Oturduğunuzda ergonomik açıdan bir sorun yaratmıyor. Zemine bastığınızda dizleriniz doğru açıda yani.

uğur ağbi ile koçbanın teknik servisini yapan murat yanımda selamı var. aracı hayırlı olsun, kazasız belasız binmek nasip etsin diyor hasan ağbi

sinan54' Alıntı:
uğur ağbi ile koçbanın teknik servisini yapan murat yanımda selamı var. aracı hayırlı olsun, kazasız belasız binmek nasip etsin diyor hasan ağbi

Çok teşekkür ederim Murat'a çook selam söyle...
En kısa zamanda yeni aracımla geleceğim.

Bugün egzos'a gitti ilk defa caddeye çıktık. Ayarlar gerekiyor fakat ilk hissim süpeeer. Çok yüksekmiş ;D
Aracı görenler muhakkak yanımıza gelip birşeyler soruyorlar, landın sihri herhalde mıknatıs gibi çekiyor.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

IMG_0012.jpg

IMG_0017.jpg

IMG_0020.jpg

IMG_0021.jpg

IMG_0024.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

SON KONULAR

Geri