1987 Land Rover Defender 110

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hfb44 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,095
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 260,052
Ynt: 1987 Land Rover Defender 110

Hasan Bey Merhaba,

30 sayfayı nefes almadan okudum.

Ne güzel bir duygu sizin yaşadığınız...

Forumunuzu ve detaylı resim ve bilgileinizi gördüğüm çok iyi oldu. Bende Askeriye çıkması alıp aynı işlemlerden geçirmek istiyorum. Tabiki bunu yapmak zaman ve büyük bir maliyet. Defender ınız bitince yaptığınız toplam maliyeti özelden atarsanız sevinirim. Ona göre şimdiden ayarlarım kendimi. :smiley:

Ustalarınızda sizin aracınız gibi bizim aracımızlada ilgilenirler herhalde?

Malum, bu zamanda, hele İstanbul da işini iyi ve sağlıklı yapan usta bulmak çok zor. Gözümüz arkada kalmamalı.

Teşekkürler...

Etiketler

ceyar1978' Alıntı:
Hasan Bey Merhaba,

30 sayfayı nefes almadan okudum.

Ne güzel bir duygu sizin yaşadığınız...

Forumunuzu ve detaylı resim ve bilgileinizi gördüğüm çok iyi oldu. Bende Askeriye çıkması alıp aynı işlemlerden geçirmek istiyorum. Tabiki bunu yapmak zaman ve büyük bir maliyet. Defender ınız bitince yaptığınız toplam maliyeti özelden atarsanız sevinirim. Ona göre şimdiden ayarlarım kendimi. :smiley:

Ustalarınızda sizin aracınız gibi bizim aracımızlada ilgilenirler herhalde?

Malum, bu zamanda, hele İstanbul da işini iyi ve sağlıklı yapan usta bulmak çok zor. Gözümüz arkada kalmamalı.

Teşekkürler...

Merhaba,
Çok teşekkür ederim ilginize. Tam işler bitmeden maliyeti netleştiremedim. Hayal ettiğim rakamların hep biraz daha üzerine çıkıyor çünkü. Artık peşini bıraktım. :smiley: Fakat bitsin size özelden maliyetini atarım.
Ustalarım çok iyidirler sizinle ilgilenmekten çok memnun olurlar. Ellerinden geleni yapacaklarına eminim.
Aracınızı biran önce alırsınız inşallah.
Ustalarımın irtibat adreslerini ve telefonlarını isterseniz size yazabilirim.
Tekrar teşekkürler
Hasan

İşlerimin yoğunluğu nedeniyle pek fotoğraf çekemiyorum. Bu akşam çektiğim bir iki fotoğraf var. Tescil için gün sayılıyor. Vinç ve tamponu tescilden sonra takacağız...

[attachment=1]
El freni kolunu sağa almıştık.
[attachment=2]
İngiliz sigorta kapağı bulduk. ;D
[attachment=3][attachment=4][attachment=5]

IMG_0985.jpg

IMG_0986.jpg

IMG_0988.jpg

IMG_0989.jpg

IMG_0990.jpg

Hasan bey,

Özel den ustaların iletişim bilgilerini verdiğiniz için teşekkürler. En kısa sürede kendileri ile irtibata geçeceğim.

Sizin canavarında artık yapılacak fazla bir işi kalmamış. Arazi de çekilmiş resimlerini de görmeye az kaldı desenize :smiley:

Sabırsızlıkla tamamlanmış son halini bekliyorum.

Hasan Bey' de benim gibi biraz iri yapılı olduğundan şoför nahalinde yer açmak için her yolu denemiş :smiley:

Ben aracımda çok rahat ediyorum. İri yapılı ve uzun boylular için biraz sıkıntı var demek ki...

sword7' Alıntı:
Ben aracımda çok rahat ediyorum. İri yapılı ve uzun boylular için biraz sıkıntı var demek ki...

Ben de ufak tefek biri sayılmam ama el freninden hiç rahatsızlık duymadım. Yolcu tarafında olması bence biraz kontrolü zorlaştırabilir.

nkurtkaya' Alıntı:
Ben de ufak tefek biri sayılmam ama el freninden hiç rahatsızlık duymadım. Yolcu tarafında olması bence biraz kontrolü zorlaştırabilir.

Özellikle dik yerlerde kalkış ve ya manevra yaparken zorlaştırabilir gerçekten...

[attachment=1]

Selam,

Bunu Tüvcüler okumaz, okusada anlamaz ;D
Amman diyim muayene sırasında birebir anlatmayı v.s. unutumayın. gerçi lockta olmaz içeri girdiği anda ama, adam kurcalar felan...

Sabırsızlıkla bekliyoruz makineyi.....
Çok çok güzel oluyor.... Orjinal olsun kaygınıza ters düşmeyecekse, direksiyon simidini değiştirsenize, şık bi simidi koltuklara uygun renkte dikiş ipiyle
deri kaplattırabilirsiniz. Simit kaplama işini çok güzel yapıyor döşemeciler...

Vinç için nasıl işlemler yapılıyor....
en çokta makine mühendisleri odası projesini merak ediyorum. mesala el yapımı bi vinç ayağını felan adamlara nasıl projelendirttiririzki...
Veya bu proje vincin veya ayğının kutusundan çıkyor mu?

Konu dışı ama, belki biliyorsunuzdur...

Teşekkürler....

IMG_0986.jpg

sword7' Alıntı:

Allah Allah,
Ben kocaman kocaman bi adamım :smiley:
geçen gün bi 110 kullandım, el freni hiç rahatsızlık vermedi....

Bu arada, el freni nasıl bu araçlarda, şaftı veya şaftlarımı sıkıyor retarder gibi (mekanik tabi)

nkurtkaya' Alıntı:

Hah abi, Selam, Nasılsın..... günaydın... Ben hiç yatmadım gene ;D

Retarder, basit manada şaftın çevresindeki tellere elentirink yani cereyan veriyo, bunlar nasıl, şafttın dikine monte dikis :smiley: felan mı var?
iki şafttada mı var...
Bütün motor kasa v.s. ler böylemi. Discoların hangisi böyle... teşekkürker...
(inşallah konunun dağılmasına sebep olmam :smiley: ;) )

Alfonse' Alıntı:
Hah abi, Selam, Nasılsın..... günaydın... Ben hiç yatmadım gene ;D

Retarder, basit manada şaftın çevresindeki tellere elentirink yani cereyan veriyo, bunlar nasıl, şafttın dikine monte dikis :smiley: felan mı var?
iki şafttada mı var...
Bütün motor kasa v.s. ler böylemi. Discoların hangisi böyle... teşekkürker...
(inşallah konunun dağılmasına sebep olmam :smiley: ;) )

Konu dağılır Alp hem de çok dağılır :smiley: Defender'larda el freni şafttan tahrik ama sistem nasıl çalışıyor tam bilmiyorum ancak elektrikli bir sistem vs olduğunu zannetmiyorum.
Disco'nun sistemini de bilemiyorum, yeni bir konu başlığı olarak açarsan Yavuz cevaplar.

Herkese Merhaba
Benim boyum çok uzun değil belki (1.85 cm) ama kilom ne yazıkki 150 civarı. Bu sebepten el freni kolunu sağa aldık, haliyle bacaklarımda pek ince olmadığından daha rahat ederim diye düşündüm. Baktım kolumda el frenini kontrol etmeye rahat yetiyor. Bir deneyelim dedik bakalım dediğiniz gibi yokuşta kalkarken sorun olacak mı ben de merak ediyorum. Gerçi genelde fren ile gaza aynı anda basabiliyorum. (ayaklar 46 numara) ;D
Teknik konularda defenderi sizler daha iyi bilirsiniz. Fakat ben şasi halindeyken el freni kampanasını arazi şanzımanının önünde gördüm. Yani şaftlara bağlı 4 tekeride frenleyecek şekilde bir sistemdi. Bu kadar biliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR