1980 Jeep CJ-7

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tuncaaayy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 218
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,877

Etiketler
Ynt: 1980 Jeep CJ-7

merhabalar böyle bir alete sahip olduğunamı yoksa bu aleti bu hale getirdiğin içinmi tebrik etmem gerek bilemedim tek istediğim şey şu an böyle bir makinam olması arayıştayım ama sizin gibi ne bilgim var nede vaktim özel olmazsa kaça patladı yani ne kadar param olması gerek böyle bir hayali gerçekleştirebilmem için şimdiden tşlr kazasız belasız binmen nasip olur işallah

selamlar..

öncelikle sizinde bir cj istediginizi forumlardaki yazılarınızdan anlamıştım.ugraştırıcı bir araç oldugunu anlamışsınızdır ;D..benim cj ye şu ana kadar hiç abartmıyorum 40.000 gibi bir rakam harcadım..ve hala biraz eksiklerim var.. ;D

şu ana kadar kullandıgınız tüm araçları unutun..bu aracı kullanırken aldıgınız zevk ve keyif bambaşkadır.yavaş yavaş hobiniz olmaya başlar,ve hep arayış içinde olursunuz..aklınızda hep difransiyel tipi,oranı,şanzuman tipi,şapkalı aksı vs vs vs.. gibi cj den hiç anlamayan adama bahsettiginizde deli muamelesi görebileceginiz bilgiler dolanır durur.. ;D

şimdi size standart maliyetli bir cj den bahsetmek isterim..

alacagınız tip (5,6,7 veya 8 ) önemli bunun kararını siz vereceksiniz)

cj 5 aslında offroad amaçlı en iyisi bence 5 fakat aracın aks aralıgı kısa oldugu için aşırı zıp zıp ;D ve eger boyunuz benim gibi uzunsa ya tadilat yapacaksınız yada aracın içinde biraz komik duracaksınız..ve birde lpg düşünüyorsanız zaten rahatsız olan arka koltugu biraz daha yükseltip ve öne alıp daha rahatsız yapacaksınız..ülkemizde en çok cj 5 vardır..

cj 6 cj5 e nazaran uzundur..kapıları yine cj 5 gibi dardır..nispeten daha kullanışlı gibi duruyor..ve uzunlugu cj 5 e göre daha stabil kullanım saglıyor..

cj7 cj serisinde en kullanışlı olarak görülen ideal ölçülerde bir seridir..kapı eşikleri u şeklinde daha geniştir..ve devamı olan wrangler a dahi ölçülerini vermiştir fakat ülkemizde seçenek olarak azdır..bulabilirseniz düzgününü memnun olursunuz..

cj8 offroad kullanımınız fazla extreme degil ise şiddetle tavsiye ederim..çok rahat ve konforlu kullanımı vardır..

şimdi arkadaşlarımda size bahsetmiştir bu lego gibi araçtan..olması gereken özellikler

-4200 motor en sevilen ve tutulanıdır bu motor tam bilmiyorum ama 77-78 modellerde var.
-ön frenleri disk olası tavsiye ediyorum..zira kampanalı cj ile su geçişi sonrası benim gibi agaçla öpüşebilirsiniz ;D bu fren sistemi yine 77-78 model sonrasında olur..
-elektronik eteşleme bir ekstradır araç bakarken bu extrayı arayın..
-şanzuman olarak geneli iyidir ama 4 ileri vitesli t -176 şanzumanlı veya 3 ileri t150 en çok tavsiye edileni..
-alacagınız aracın şasi vew motor numaralarını iyi kontrol edin..yewrleri motor blogunun üsten sag tarafı..şasi numarası şasinin sag raka teker hizasında şasinin üst tarafındadır..lastik boşlugundan görülür..

aslında cj ile ilgili herşey forumlarda var..biraz daha bilgilenmenizi tavsiye ederim..

şimdi tüm bu artıları olan 77-78 üstü bir cj yi en az 11-12 bin gibi bir para ödersiniz.. aracı eger günlük kullanmayı düşünüyorsanız size allah kolaylık versin..zordur çünkü..standart bir cj ye kavuşmak için zevkinizede uygun yapacagınız düzelmeler veya modifikasyonlarda 7-8 bin gibi dersek 20.000 gibi bir para ile güzel bir cj sahibi olursunuz..

unutmayın ucuz etin yahnisi yenmez..ucuz aldım diye sevinip aracı aldıgı paranın 2 katını harcayıpta hala adam edememiş çok arkadaşımız var..inşallah istediginiz gibi bir cj niz olur..

saygılar..

CJ deyince aklıma ilk gelenler Sami, Orkun, Uğur abi ve sizin CJ'ler. Hepsi de çok güzel. Sizin arabayı canlı gördüğümde de çok beğenmiştim, son yapılanlardan sonra daha da güzelleşmiş. Nazar değmesin. :smiley:

ilginizden ve yardımlarınızdan dolayı öncelikle çok tşklr ben cj 7 ye kara verdim elimde pejo 2001 306 var ortalama 15 falan ediyo okadar bir mütcem var kısacası ama gündelik ihtiyaclarımda işe gidip gelirken kullanmak zorundayım cj yi malum hayat şartları ( allah yardımcınız olsun derken yakıt konusundamı acaba eyer öyleyse sıralı gaz falan taksak yinede ağırmı gelir bana ) .... gözümde hep biraz yapılmışlara gidiyor sizinki gibi ,anladığım kadarıyla şu an bana 2 gömlek lüks bu makina hayalleri ertelemeye devam gibi yinede arayışım devam edicek inanın piyasadaki tüm satılık cj leri ezberledim sizin cj ve benzerlerini gördükçe içim gidiyo allah kazasız belasız binmenisi sağlar umarım tekrar tekrar tşklr arada danışmak amaçlı sorularım olursa kusura bakmazsınız umarım saygılar

Bugün ofiste camdan dışarı bakıyorum... kıpkırmızı canavar gibi bir CJ.... offf dedim ne yapmışlar yaw, sonradan jeton düştü bu bizim Tuncay yaw ;D

güzel görüşleriniz için teşekkür ederim..elbette elimden geldigi kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.. :smiley:

orkun çıkar şu canavarı artık yahu... ;D baya özlettin kendini.. ;)

iksje teşekkür ederim..ilk fırsatta tanışmak üzere..selamlar.. :smiley:

:D Tuncay artık offroad felan yapmam ben, Jeep'i Draglara hazırlıyorum... 1.6 100-130hp bandındaki C sınıfı araçlar 0-60km arası nal topluyor ::smiley:

Ferrari ile kalkan 750hp'lik CJ-7 var ;D bizimki daha 220hp civarlarında ama dişli oranlarım ağır nedense ::smiley:

Merhaba tuncay abi.İstanbula her gittiğimde via portun önünden gecerken gozum hep senin aracını arıyor ve her seferinde aynı yerde goruyorum.Allah nazardan saklasın.

Tuncay CJ' Alıntı:
Barış hep sana denk geliyor....ayda yılda bir giderim oraya ;D

tanışmak isterim seninle ..
selamlar.. :smiley:
abi bir daha ki geçtiğimde ordaysa gircem via porta aracının yanında bekliyecegim bende tanısmak isterim.zaten ben aracını incelerken sende o zamana kadar gelirsin abi =)

Tuncay abime teşekkürediyorum ikinci CJ-7'de KIRMIZI'yı ailede bıraktık...Yapılan herşey çok güzel olmuş kaldığı yerden devam etmek istiyorum... :smiley: ama yapacak birşey kalmamış... ;) Full+Full

Allah herkesin gönlüne göre aracını nasip etsin... ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,812
Kayıtlı Üye Sayımız
166,613
Kaydolan Son Üyemiz
Hilmi316

SON MESAJLAR

SON KONULAR