1980 Jeep CJ-7

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tuncaaayy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 218
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,878

Etiketler

Ynt: 1980 Jeep CJ-7

Ya bırakın bunları kimse duymasın. O bir CJ. CJ off-road yapmayacakta kim yapacak. Verir Tuncay 500 lira her yaz boyatır. Parada vermez zaten Bmw servis sahibi. :D

Arkadaşlar Merhaba,

Land Rover gezisinde bizim kontesin boyasını zebra desenli yaptım :smiley: Siyah renk maşallah çok sırıttı, Kazıklı Voyvoda yapmayacak tanıdığınız iyi bir boyacı var mı? Düşüncem 2000 numara su zımparası ve sağlam bir pasta... Malum Range Rover'la gittiğinizde 80 TL.lik pasta işlemi bir anda 280 TL. oluveriyor.

Bilgi ve yardımlarınızı rica ederim,

Saygılarımla

Hakan Bastoncu

Tuncay CJ' Alıntı:
doktor bey teşekkür ederim..
hasan sulu tip emme manifoldu hem motor soguken daha çabuk ısınmasını saglıyor..hem karbüratör sogukken headers ın vermiş oldugu rahat çalışmadan kaynaklanan nemlenmeye baglı öksürme yi ortadan kaldırıyor..bu işin pirleri illaki headers la bu manifoldu kullanmamın daha saglıklı oldugunu söylediler..bende ankara rauf ustadan kargoyla getirttim..bu manifoldun içinden motor suyu geçiyor resime dikkat edersen manifolda su baglantı hortumunu görürsün..bir tarafdan girip diger taraftan çıkıyor..
gercekten cok işime yaradı bul bilgi yalnız bir sorum olcak normal manifoldumu yoksa emme manifoldunumu rauf ustadan getitirdiniz bn ankaradayımda headers arıyorum rauf ustaya ugrama sansım olmadı belki sizin bilginiz vardır

selamlar
headers manifold ile sulu tip emme manifoldu en iyi sonucu verir.Rauf ustada headers varmı bilmiyorum ama sulu emme manifoldu vardır.tavsiyem kesinlikle orjinal olanını takın...bir ara askeriyedeki cj ler için yerli manifold lar üretilmiş...hala piyasada karşınıza çıkabilir .randıman alamıyabilirsiniz..

Tuncay CJ' Alıntı:
selamlar
headers manifold ile sulu tip emme manifoldu en iyi sonucu verir.Rauf ustada headers varmı bilmiyorum ama sulu emme manifoldu vardır.tavsiyem kesinlikle orjinal olanını takın...bir ara askeriyedeki cj ler için yerli manifold lar üretilmiş...hala piyasada karşınıza çıkabilir .randıman alamıyabilirsiniz..
cok tesekkurler yarın bi rauf ustaya ulasabilirsem sorim uyarı için ayrı tesekkurler gelişmelere gore tekrar rahatsız edicem bn sizi:smiley:

uzun zamandır bakmıyordum buraya...

cj ye en son yaptıklarım..

kupa takozlarının uzatılarak degişimi

aleminyum flanşlar ile iz aralıgının genişletilmesi

rot kollarının zj kollarıyla degişimi

kaputa rüzgarlık

Görüntü0024.jpg

Görüntü0027.jpg

deniz selamlar!
benim rot kolları çok ince ve rotbaşları bozuktu.. zj lerde kullanilan rotbaşlari bizim cjlerin orjinal rot başlarindan çok daha saglam.. kollar ise daha etli ve darbeye dayanıklı
bilirsin arazide artikilasyonda ve herhangi bir darbede cj ler rot kollarıni egmeye yatkın Bunin için degistim.
şimdi tek eksigim ayırıcı linkler onu da kış gelmeden halledecegım

teşekkür ederim :smiley:
istanbula bugün döndüm ve cj ye yapılan işlemlerden sonra Avrupa yakasındaki işime onunla gittim..Ve sürpriz Cj sürat de fena gezme yapıyor.sebebinide soyleyeyim.. S rotunun boyunu çok uzzatık,artikilasyon fazla olsun diye yaptıgım bu iş stebilteyi harcamış…sizlerede tecrübe olsun arkadaşlar..hafta içi difransiyel stoperlerini biraz uzatırken Srotunuda biraz kısaltayım ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

SON KONULAR

Geri