1980 Jeep CJ-7

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tuncaaayy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 218
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,894
Ynt: 1980 Jeep CJ-7

bugün headers ın montajı bitti...aklınızda olsun headers ile birlikte emme manifoldunu sulu tipe çevirmek gerekiyor..aksi taktirde motor sogukken stop etme veya sersem çalışma oluyor..

headers004-1[1].jpg

Etiketler

tuncaaayy' Alıntı:
bugün headers ın montajı bitti...aklınızda olsun headers ile birlikte emme manifoldunu sulu tipe çevirmek gerekiyor..aksi taktirde motor sogukken stop etme veya sersem çalışma oluyor..

Tuncay Bey,

Bu makina tadından ,sesinden yenmez şimdi. Güle güle kullanın

Selamlar.

sagolun hakan bey..valla sesive motorun rahatlaması çok hoşuma gitii :D ama az önce kaputunu açtım birde ne göreyim yeni taktıgım şarz dinomosunu çeviren kayış ters dönmüş ??? sinirim bozuldu yine :mad: neyse yarın bi kurcalarım yine..

tuncaaayy' Alıntı:
sagolun hakan bey..valla sesive motorun rahatlaması çok hoşuma gitii :D ama az önce kaputunu açtım birde ne göreyim yeni taktıgım şarz dinomosunu çeviren kayış ters dönmüş ??? sinirim bozuldu yine :mad: neyse yarın bi kurcalarım yine..

Korktuğum Başıma Geldi :( ,

Nazara geldi. Nacizane tavsiyem kasnaklara bir göz atın. Birbirleriyle uyumsuz oldukları zaman ( dar kanallı- geniş kanallı ) böyle bir aksilik olabilir.

Yardımcı olabileceğim bir konu olursa yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Kolay gelsin.

Beni de sıkıntı bastı :smiley:

Yardımcı olabileceğim bir konu olursa yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. BÖYLE BİR CÜMLE KURULURMU ;D

...az önce bir süpriz daha oldu..elemanlardan biri altına bakıyorken görmüş beni çagırdı abi bu parçalar sürtüyor diye,baktım pitman kolu viraj demirini egelemiş..inşallah bu sorunlarıda çözüp bir başka problem yaşamam!...şimdi pitman kolu araştıriim biraz..yükseltme kitini takarken seviniyordum kurtardık diye ama esnemelerde olabiliyormuş.tecrübemiz oldu hiç degilse..kasnaklar dan yana hiç bir problemim olmamıştı nedenini bilmiyorum ama headersdan sonra bunun olması da ilginç geliyor..idiyorlardı da inanmıyordum ömür biter CJ bitmez ;D

Gerçekten çok hoş olmuş aracınız Tuncay bey.. Allah nazarlardan saklasın.. Bence bi de nazar boncuğu takın nolur nolmaz..

Saygılar

Tuncay abi geçtiğimiz pazar aracını kullanma fırsatım oldu ses başka ama gaza bastığından itibaren benzinin her damlasını bu kadar iyi harcayan CJ bambaşka...Tork CJ de bu kadar iyi hissedilir...Allah nazardan saklasın aslında kaputu komple nazar boncuğu kaplatmak lazım.. :D :D
Bu arada emme manifoldu sulu tip derken teknik detayları nelerdir abi... ???

doktor bey teşekkür ederim..
hasan sulu tip emme manifoldu hem motor soguken daha çabuk ısınmasını saglıyor..hem karbüratör sogukken headers ın vermiş oldugu rahat çalışmadan kaynaklanan nemlenmeye baglı öksürme yi ortadan kaldırıyor..bu işin pirleri illaki headers la bu manifoldu kullanmamın daha saglıklı oldugunu söylediler..bende ankara rauf ustadan kargoyla getirttim..bu manifoldun içinden motor suyu geçiyor resime dikkat edersen manifolda su baglantı hortumunu görürsün..bir tarafdan girip diger taraftan çıkıyor..

Tuncay kırmızı bitti ha.Zaten çok güzeldi.Daha nekadar güzel olabilir diye düşünüyordum.Olabiliyormuş demekki.Allah nazardan saklasın.Bir kenarına bir boncuk iliştiriver.Kırmızıya iyi bak. :smiley:

yüksel abi hala bitmedi..en son kapıların içlerini daha yeni doldurdum.yaz geldigi için bestop yarım kapılarımla kullanacagım..şimdi şaftları kafaya taktım gözüme çok ince görünüyorlar...biraz böyle kullaniim sonra artık ufak ufak gene yapacak bişeyler bulurum..ama şimdilik ben bittim ;D biraz enerji toplamam lazım..merak etme abi gözüm gibi bakıyorumkırmızıya

Abi benim neden haberim olmadı yaw bu kadar gündür.. Satış ilanındaki link olmasa daha görmeyeceğim. ;D Hayırlı olsun. Canavar olmuş.. Ama boyası 2 sene önce güzeldi... Headers için emme manifoltunu sulu tipe çevirmen çok iyi olmuş aynı dert benim başımda .. Headers var ama manifolt kuru.. O Vahidin kulaklarını çekeceğim yakında az kaldı..

Sevgili Tuncay Kazasiz belasiz bin Cok guzel makina

Benim arabaya calilar agaclar carparken inan aklimdan sen geciyordun Burdan nasil gececek diye Bu kadar ugrasdan sonra o guzelim arabayi ben oralara sokamazdim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.