1980 Cj 6 ÜntaşOto'da Doğuşu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan evedilaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 414
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 107,361
Ynt: 1980 Cj 6 ÜntaşOto'da Doğuşu

evet arkadaşlar bugün son hazırlıkları tamamladık yarın öglenekadar tüv kabusu belli olur
yeni pilakama ekzoz emisyon pulunu aldım far tesisatına role baglattık
muaine için parklara baglı olan sinyaleri parklardan ayırdık
aklınızda olsun park sistemi ile sinyal sistemi bagımsız çalışması gerekiyo yan sinyaller parklarda yanmamalı tüv için
tüv geçdiginde herşey normale dinecek tabi ;D ;D ;D ;D

Etiketler

şu anda büyük ihtimal tüv de muayene çilesi çekiyorsun, kolay gelsin. sinyallerle ilgili verdiğin bilgi işimize yarayacak, sağol.

arkadaşlar üzgünüm hazinson 2 agır kusur tesbit edildi hafif kusur suz tüv yalan oldu yıkıldım :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
1 elfirenin yetersiz bulundu ( çok nazik basdı mutlaka ;D)
2 sag alt rotilde komik ama 1 mm bile yok bi boşluk varmış biz far bile etmedik lastikler 35 olunca ondan çakıldık yazıkki .
komik olan oysaki biz takım rotilleri cemilabiden aldık gerek görmedik saglam dedik iyade etmişdik
muaine eden arkadaşın insiyatifine kalmış olmalıki geçemedik saglık olsun nasılsa 1 aylık belgeyi kapdık tekrar gidip anlımızın akıyla geçecez

işin güzel tarafı bi çekap yapdık iyi oldu teknoloji gerçekden mükemmel ama bizim cjlere hükümleri yetmiyo yazıkki ;D
kontrolör arkadaşa far selektör korna silecek ve su fiskiyesi elfireni motor şase no hakkında kısa bi bilgi vermem gerekdi
sıkıntı olmadı
aynı anda çıkan bi 2008 model bi araçda 4 agır kusur vardı teselli etti beni

yanlız dikkat kesinlikle parklara baglı sinyalleri agır kusur olarak yazıyolar bilginize
kendiniz bile normale çevirebilirsiniz bu dorumu sinyale giden 2 kablo varsırayla deneyerek söküp şase verin sökdügünüz kablo
eger parksa sadece sinyal yanacaktır sökdügünüz kabloya şase verin işlem tamam
sonra eski haline getirirsiniz çıkınca ;D ;D ;D ;D

geçmiş olsun ... halledilemeyecek kusurlar değil sonuçta.... hangi istasyonda yaptınız? birde şasi nosu ile ilgili nasıl davrandılar?

aracınızın şase ve motor no önce bulmalısınız genelde silik veya boya ve pütürle kapalı oluyor istasyonda yetkiliye gösterilirse sıkıntı olmaz
ama 1 rakam bişe eksik olursa sıkıntı başlar kabusa döner bu işler

cj lerin tümünde şasi üzerindeki no 6 hanelidir yani ruhsatta yazılanın son altı rakamıdır sizde böyle değilmi?

bugün gene çamurla test bahanesiyle bütünleşdik çamur nekadar yakışıyo cj ye
dikkayimi çekdi renk çamuru fazla göstermiyo
Resim056.jpg
Resim059-1.jpg
Resim057.jpg
Resim060.jpg

evet arkadaşlar bugün tüv maceramız mutlu sona erdi
özet firen ve elfireni sorunsuz olmalı
sinyalizasyon sorunsuz olmalı parklara baglı sinyal boşuna gitmeyin agırkısur
ek 1 le tüv alacaksanız benim gibi ben söktüm cam filimi geçmiyo sökmeden gitmeyin yeni yasada muaine harcı yanıyo
motor ve şase no okunaklı olmalı tek rakamda bile affetmiyolar
cam silecegi ve fiskiyesi çalışır vaziyette olmalı orjinalinde yok derseniz yazısını almanız gerek jeep yetkili servisinden
benim dikkatimi öeken detaylar bunlar
neyseki bu sorun 2 yıl daha benden uzak artık ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
itinayla tüve cj hazırlanır ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Selamlar Deniz,

Oncelikle sonucu Senin kadar benimde merakla bekleyisimiz gecmis olsun aracini iyi gunlerde kullanmani Diliyor darisi benim basima diyorum ve Tuv le ilgili Bilgilendirmelerinden dolayi Tesekkur ediyorum.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR