1979 CJ 5 Efsane Geri Dönüyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan chala Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 264
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,999
Ynt: 1979 CJ 5 Efsane Geri Dönüyor

Selamlar Cagla,

Oncelikle lastiklerin ve dodikler cok guzel lakin bu yukseltme bu lastiklere gore cok az mutlaka sorun cikaracaktir makas kupelerini uzatmanda yetersiz kalacak makaslari defransiyellerin uzerine alman kacinilmazdir dodiklerdeki begenmedigin olay aslinda lastiklerin 8'' jantlar ve flanssiz olmasindan kaynaklaniyor bunun yani sira benim sactan yaptigim dodiklere bakacak olursan suan Seninki gibi tek boyda degilde genisten iceri dogru kuculerek daralmakta ve dodiklerin baslangicla bitis noktalari ice tekere dogru degilde disari dogru kavislidir eger Sende Ustaya benim dodiklerdeki gorselligi uyarlatabilirsen yukseltmeyle birlikte cok hos duracagina inaniyorum yinede begenmezsen Deniz' in kendi yapip sattigi buschwacker dodiklerde cok basarili ve guzeller onlardan almani Tavsiye ederim.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Etiketler

chala' Alıntı:
yaman ticaretten , fiberden dökülmüş bushwacker aldım, yerli imalat. aldığımda gayet güzeldi ama ustam bana bırak, daha güzel yapıcam deyince tamam dedim, çünkü ustam diğer işlerde çok iyi işler çıkarmıştı, ama bu kötü oldu, ustamada kızamadım, iyi niyetli ve becerikli, fazladan masraf olacak sadece . aracın başında olamadığım için yapacak birşey yok, ustamında bende o kadar kredisi var, birşey demedim :smiley:

çagla öncelikle dodikleriçin üzüldüm yalan olmuş güzelim dodikler
ustanın işciligine saygım sonsuz ama o dodikleri okadar çirkin bi hale nasıl sokmuş bilmem görsellik kişiye göre degişir
7 8 araca montaj yapdık tecrubeden gördümki bu modeli kesmeden biçmeden orjinal haliyle 35 takarsan tartışılmaz güzel
nacizame önerim aracında 35 var arka çamurlukları kesmen gerekecek esnemede sürtme yapacak eminol
bushwacker dodiklerin arka orjinal açısı 35 e anca yetiyo rahat rahat sürtme yapmıyo ben kendi aracımı onlara göre kestirdim ve dün arazide denedik gayet başarılı .
önlerde yükseltmeyle kurtaracaksın kesmene gerek yok şindi benece bu dodikleri söktürüp yeni dodiklerinle kesme biçme işlemlerini tamamlarsan rahat olur bence kolaygelsin

ahmetozduman' Alıntı:
araç değil ama jantlar bire bir aynı ;)
[attachment=1]

jantlar çok güzel, ve artık bulumadığımız jantlar. ancak para delikli. ben ( hangi akla hizmetse) üçgen delikli arıyorum. jantlarınız aranan jantlardan, kolayca elden çıkarabilirsiniz.

selamlar Ali bey

bana da sanki yükseltme yetmeyecekmiş gibi geliyor ama denemeden , gereksiz bi işlem yapmak istemiyorum. bakıcaz durumuna. dodikleri de dediğiniz gibi deniz den alıcaz galiba.

deniz dodikler konusunda diyecek pek birşey yok, oldu bi defa, sağlık olsun. daha önce de dediğim gibi ustamın bende o kadar kredisi var.

hele cj çıksın, bi ankara ya getireyim, dodikleri senden alıp takıcaz anlaşılan :smiley:

aracın yeni halini sabırsızlıkla bekliyorum Ankaraya güzel bir cj daha gelmesi ayrıca daha güzel :smiley:
bu arada mangels jantları 5 yıldır kullanıyorum en ufak bir pas bile yok çok kaliteli gerçekten bulabilirseniz kaçırmayın. rauf ustada vardır sormak lazım aslında

türkiye de 10' krom janta bu kadar talep olduğunu bilseler brezilya daki fabrikayı kapatmazlardı adamlar galiba :smiley: ya da fabrikayı buraya taşırlardı. aslında gerçekten bu jantlar artık niye üretilmiyor ???

slm resimleri inceledigimde aracın üzerinde dodikler sabitlenmiş ve tadilat ataç üzerinde yapılmış belli
bu durumda boyaya hazırlanacak tesviye asrar ve boya aşamasında bu dodikleri sökmenizi tavsiye ederim sonra sıkıntı yaratabilir
yapılmaya çalışılan modek benim ilk aldıgım dodiklere benzemiş ama detaya inersek hatlar çol daha güzel orjinalinde

http://www.sahibinden.com/cj_5_cj_6_cj_7_cj_8_araclariniza_genis_pvc_usa_mali_dodik-16WQQaXQQ20693331WQQpXQQdisplayitem

birde tekrar belirteyim taze tecrubeden bilgilendirme mayetinde olsun buda
son aracımı incelersen biz orjinal arka dodiklerin ölçüsünden 2 cm pay vererek kesdik ve o 2 cm kaportada kıvırttık
araçda bildiginiz gibi SAO var nakadar yüksek 35 anca kurtardı sürtme olmuyo denedik geçen
ama senin bu açıyla sürtecegi kesin deneme ve yanılmayla vakit kaybetme bence takacagın dodiklerin montajını 20 dk eli matkaptutan herhangibiri yapabilir ama arka kesme işlemini mutlaka yaptırmanız gerek kaporta işi boyadan sonra olmaz
kolaygelsin sıkı bi araç daha geliyo belli

valla ben dodikleri aracın üzerinde aracın ölçülerinde,araca göre yaptım.hiçbiyerinide kesmedim.bence aracı dodiklere değilde dodikleri araca uydurmak daha mantıklı.benim lastikler 33x12.50_15 sürtme yapacağın sanmıyorum.jant konusunda ben krom pahalı olunca akaşım getirtmiştim,düşünürseniz firmaya sorarım ellerinde varmı.sahibinden.comda bi ilan var amerikan jant diye marmaristen.adam amerikan parçalıyo haralde çıkma falan da satıyo05383296828 nosu.bi görüşün belki istediğiniz jantlaran elinde vardır.

Selamlar Monster,

33'' lerle extrem offroad yapmadiktan sonra yukseltmeyle birlikte kurtarabiliyor ama 35'' lerde yukseltme olsada asfaltta dahi camurluklara haliyle dodiklerede surtme yapiyor ve hicte ucuz sayilmayacak lastiklere yazik oluyor kisacasi camurluklarin kesilmesi kacinilmazdir bunun yani sira belirli bir zamandan sonra offroad kanimiza iyice girince 35'' kucuk gelmeye dahada buyuk lastikler hayal etmeye ve sonundada 38'' e 42'' e gecis yapiliyor site icinde yasanmis ornekleri mevcuttur.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

değerli arkadaşlar, görüş ve önerilerinizi dikkatle okudum. şu an öncelikli amacım aracı en kısa zamanda ankara ya getirmek. izmir deyken ufak bi iş yaptırmak gerekiyor, başında olmayınca 2 günlük iş için 1 ay beklediğim oluyor. araç ankara da elimin altında olunca daha düzgün ve doğru işler ortaya çıkacak.

bu yüzden yeni dodik montajını da ankara ya gelince gerçekleştireceğim. ayrıca yükseltmek gerekiyorsa onuda ankara da yaptıracağım.

Yükseltme yapıcaksan makaslarla oynamadan makas baglantılarını defransiyelin özerine taşı daha iyi netice alırsın. ( firen borularını uzatman ve defransiyellere hafif acı vermen gerekir ve sonuç mukemmel hiç bir yere surtme olmaz ) şimdiden kolay gelsin...

sayın abicim, senin efsane bi türlü geri dönmüyor, çok naz yapıyor haberin olsun ;)

ustacım eline sağlık çok güzel işler yapıyorsun.
uzun zamandır sizi takip ediyorum.
biran önce aracın son halini görmek istiyorum.sabırsızlıkla bekliyorum.kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR