1967 Jeep Gladiator Pickup

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan .com Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 265
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,235

Etiketler
Ynt: 1967 Jeep Gladiator Pickup

Epeydir bir şey yazmadığıma göre demekki epeydir bir şey yapmamışız :smiley: neler yaptık o kadar uğraşıp didinip topladığımız aracı yine dağıtmaya başladık :smiley: kasayı söktük onu yolladık yukarıya kaportada bir iki noksan iş kalmış onlara başlayacaklar bizde aşağıda mekaniğe dokunmaya başladık sağolsun Mustafa ve Telli Baba Fahrettin Usta ile tabi bu arada çorumlu Merti de unutmamak lazım çok kahrımı çekiyorlar çoookkkk :smiley: Bu vesile ile Hızal Başkent Servise ve çalışanlarına çok teşekkür ederim. Boya için anlaştığım yer de burası bu servis 3 katlı zemin kat mekanik orta kat kaporta en üst katta da kendi fırınlarında sadece kendi yaptıkları araçların boya işini yapıyorlar. Normalde WV ve Opel grubu araçlara bakıyorlar benim araba oraya emrivakiyle girdi :smiley:

Bu gün ilk defa motorun sesini duyduk iptidai ve geçici de olsa bir çalıştıralım dedik çünki yaklaşık 9 ay önce motoru rektefiye ettirmiştik ve hiç marşına basmamıştık ne oluyor ne bitiyor hepimiz merak ediyorduk merak geçti onlarla ilgili videoları da upload ediyorum bitince onları da paylaşacağım. Motor güzel çalıştı susturucu falan yoktu direk manifolttan çıkış haliyle dedim epey gürültü koparır ama Fahrettin Ustanın ince dokunuşları sonrasında motor resmen uyudu. Hiç ses çıkmıyordu onu tam çekecekken makinenin şarjı bitti kısmet komple bittiğinde hep birlikte duymak ama pervanenin dönüşünü görebiliyordum muhteşem bir duygu :smiley:

Bir kaç da görsel koymadan önce neler yaptık öncelikle fren merkezlerini komple söktük arkaların fren balataları bitmişti onları çaktırdım, merkezler uzun süredir çalışmadığı için küflenmeye başlamıştı onları çalıştırıp alıştırdı Mustafa sağolsun sonra aks keçeleri değişti araç yükseltildiği için şaftlar kısa geliyordu onları uzattırdık. Sonra önleri söktük baktık önlerin durumu iyiydi dokunmadık. Frenleri şişirdik ama şu an için kara fren var daha sonra elimdeki westinghouse ları deneyeceğim birisini takmayı düşünüyoruz ama bu ana merkezde iyi gibi duruyor onu yürüyünce göreceğiz nasılsa kolay ve bizim elimizde bir şey.

Aracı yine yeniden komple söküp dağıtmaya karar verdik en başta da söylediğim gibi kasayı söktük kupayı da sökmeyi planlıyoruz kupa ve kasa yukarıda boyaya hazırlanırken bizde aşağıda tüm mekaniği bir kez daha komple elden geçireceğiz şasi boyanacak diferansiyeller şanzumanlar motor boyanacak. Yaptıklarımız ve niyetlerimiz şimdilik bu kadar geri kalanı görseller.

Mustafa Usta işbaşında
SL741086.jpg

SL741089.jpg

SL741091.jpg

SL741097.jpg

SL741090.jpg

SL741094.jpg

Ve Telli Baba Fahrettin Usta Sahnelerde :smiley:
SL741092.jpg

SL741098.jpg

SL741093.jpg

Tekrar dağıtılmaya başlanılan canııımm asvalt şeysi aracım :smiley:
SL741087.jpg

Hilmi Ustanın ordan getirdiğim ıvır zıvırlar bu arada orada bir benzin deposu göreceksiniz benzinli dodge kamyonetin deposu oluyor kendileri onu almamız bile bir maceraydı bunu sizlerle paylaşmamıştım. Kupanın içerisine en iyi uyacak olan depo bu depoydu parçacıya gittik amcam şamandırası dahil 400 lira istedi buna bende yuh dedim sonra bir dostumuz sağolsun dur dedi ben hurdacılarda elvan ticaretten alırım o dodge söküyordu dedi gittik adamla sıkı bir pazarlığa giriştik şamandıra da dahil 50 liraya aldık :smiley:

SL741088.jpg

Bu gün dayanamadık sigara testi yaptık motora motor çalışırken mustafa koydu sigarayı üzerine bakın neler oldu neler. Sonra makineyi dağıtma operasyonuna devam ettik ve 9 ay önceki halimize döndük yine darmadağın bir araç var elimizde inşallah toplayabiliriz bu kadar dağıttıktan sonra. Şimdi karşınızda Mustafanın sigara testi var

http://www.youtube.com/watch?v=7JuAZFk2BMw

Kasadan sonra kupayı da ayırdık şasiden böylece motor şasi boyanacak mekanikte bir kaç yer vardı onlar rahatlıkla yapılırken motor içi vs de rahat rahat boyanacaktı bizde öyle ettik yani döndük en başa :smiley: bu gün mekanik ustamın heyheyleri üzerindeydi adamı takım elbiseyle çalıştırdık o da kızdı herhal :smiley:

http://www.youtube.com/watch?v=R2eIKIIqbsk

SL741129.jpg

SL741130.jpg

SL741133.jpg

SL741134.jpg

SL741135.jpg

SL741137.jpg

SL741138.jpg

Ustamın kızgın olması takım elbise yüzünden değil kendinin üğrasamamasından
dolayı sinirlenmiş birde iş sorumlulugu ondan sinirli videodan öğle anladım. :D

Güven Özince' Alıntı:
Ustamın kızgın olması takım elbise yüzünden değil kendinin üğrasamamasından
dolayı sinirlenmiş birde iş sorumlulugu ondan sinirli videodan öğle anladım. :D

Güven Bey sormayın aslında artık Fahrettin Usta ile usta müşteri ilişkimiz kalmayalı epey bir zaman oldu kendisi 20 yılı aşkın bir zamandır tüm araçlarıma bakar Ankara dışındaykende bakıma ona gelirdim Ankaraya onun kızdığı şeyler bellidir emniyetsiz çalışmak bir de aptallıklara kızar isterki yanındaki adam ondan önce düşünsün :smiley: eee ondan önce düşünürse zaten usta olmuş demektir. Asıl dün akşam üzeri halimiz evlere şenlikti Fahrettin Usta onun yanında Mustafa Usta Çırak Mert Benim birader (kendisi de şu an başka bir proje için aracını topluyor) ve ben kafayı yedik ustaya da yedirdik nerdeyse komple şasiyi tekrar dağıtıyorduk :smiley:

Benim sizi ve ustamı anlamama gibi bir şansım yok. Cünkü eğer yaşasaydı yaşı benzemesin rahmetli babam
aydın san eski ustalarındandı.Şimdi onun mesleğini kardeşim gürbüz devam ediyor.Eski ustalar bu konularda elleri
bırakılıp ayakları öpülecek insanlar bu yaptıkları işlerden belli değilmi selamlar.

macerayı soluksuz harfiyyen okudum yahu... bu dehşet bi makına.. canlısını dünya gözü ile bir gün yakından görürüz belki.

Güven Özince' Alıntı:
Benim sizi ve ustamı anlamama gibi bir şansım yok. Cünkü eğer yaşasaydı yaşı benzemesin rahmetli babam
aydın san eski ustalarındandı.Şimdi onun mesleğini kardeşim gürbüz devam ediyor.Eski ustalar bu konularda elleri
bırakılıp ayakları öpülecek insanlar bu yaptıkları işlerden belli değilmi selamlar.

Aynen katılıyorum abicim şimdiki ustalar keyfi gelirse iş yapıyo, iş veriyosun burun kıvırıyo yazık valla başka bişey diyemiyorum.

Bizim ihtiyarı da ruh hali iyiyken yakalamak lazım yoksa mahvolduğunun resmidir :smiley:

Epeydir bu başlığa da doğru dürüst bir şey yazmıyordum hoş araca da fazla bir şey yapılamamıştı sebebi de servisin yoğun olmasıydı amcamların tek binek arabası kaza yapmış gelmiş sen bekle bizim proje yürüsün demek olmuyor hoş biz desek de Ankara Oto Tamircileri Esnaf Odası Başkanı Sayın Mustafa bey ki kendileri oranan sahibisi oluyor o bize orda bir dur abi derdi :smiley:

Bizimkiler her ne kadar kaportacıdan gelse de gözden kaçan noktalar olduğunu gördü ve inceden kaportada bir kaç noktaya dokunmaya karar verdik araç şu an genelde 3 ama param parça halde :smiley: şasi ve yürüyen aksam mekanik atölyesindeki istirahatine devam ediyor kupa kaporta katında kaldı sağolsun Hemşerim Baki usta sağına soluna bir kaç sihirli dokunuşunu esirgemedi bu arada kasa da boya katına çıkarılmıştı zımpara macun vs hizmetleri devam ediyor güneşlik, tampon ve basamakların zımparası yoklama macunları ve astarları yapıldı kaputun zımpara macun tekrar zımpara ve astarı atıldı iç kısmına pütür atılıp boyaya hazır hale getirilip bir kenara bırakıldı. kasanın da zımpara ve macun işleri bitti tabana komple bir kaç kat pütür atmaya karar verdik gittik on kilo pütür aldık yetmedi bu gün oniki kilo daha aldık ve pütürleme işlemi devam ediyor resimleri aşağıda göreceksiniz.

Pazartesi günü ise kasaya tabanca macunu atılıp ince zımpara ve astar yapıldıktan sonra kaputun yanındaki istirahatgahına yerleşecek ve kupaya başlayacağız şimdi görseller hoş fazla da bir görsel yok zaten

Gariban çilekeş arabamın ilk parçalandıktan sonra her bir parçasının başka bir yere atılması :smiley:

SL741142.jpg

SL741143.jpg

SL741144.jpg

Kasanın bu günki hali

SL740151.jpg

SL740152.jpg

SL740155.jpg

SL740154.jpg

SL740153.jpg

SL740150.jpg

SL740149.jpg

SL740156.jpg

Güven Özince' Alıntı:
Allh kolaylık versin.biraz daha sabır.99 tesbih ediniz kendinize :D :D
kolay gelsin..

Güven Bey teşekkür ederim mecbur sabredecez elden de başka bir şey gelmiyor zaten hani derler ya ........ kaçınılmazsa sırt üstü yat zevk almaya bak diye bizde gidip gelip geyik çevirip resim çekip zevk almaya bakıyoruz :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR