Inşaallah Karavan Hayellerim Gerçek Olacak

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DOKTOR63 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 456
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 104,169
Özür,
yazim bitmeden enter e basmisim (Iyi bir PC Kullanicisi degilim diye itiraf etmistim:unamused:.

Öncelikle Karaali71 e , begenisi icin tesekkür ederim, benim Motive ediyorsunuz, ilginizi ceken bir konuyu daha da arstirabilirim, derinlestirebilirim.

Evliya Celebi 2 (Zirve ) nin sizin icin yazdiklarini dikkate almanizi isterdim.

ama siz oldukca yol almissiniz, belki daha baslamamis oldugunuz asamalariniz icin sunu söyleyebilirim,

Ikincisi, hep sakin hep plan plan, Inanin ( Kendimden ve bir arkadasima böyle projede az cok yardim ederken yasadim, gördüm) plan ve düsünce evriliyor, degisiyor.
Ilk basta ben L3H3 gibi bir arac modeli ile basladim (Referans Model olarak), Sizin gibi Sketch up da modellendirmege calisdim. Ekledikce ekleniyor, Sonra kamp yerlerinde kamptaki insanlarla, yaslilar özellikle konustum, aldigim geri dönüs bilgilerine dikkate amaga calistim Sayin Evliya Celebi2 (Zirve) nin bir yazisini okuyunca " Hah tamam iste " dedim. Gele gele VW California dan da az teferruatli bir modele geldim.
Kamp yerlerinde, Motokaravan satan bayilerde Motokaravanlarin icine girdim, sanki Denizalti gemisindeyim. Daraliyor insan.

Samimi olmak lazim, hayatimizin icine katabilecegimiz bir seyi sahip olmak lazim. Evimizi aracimiza ölceklendiremeyiz.
Uzattim mi bilmiyoum, Vurgu Banyo. Her konaklama yerinde Banyo olmayabilir, bir yere davet icab edilinebilinir, o an kisi temizlenebilmeli, kendini Temiz hisedebilmeli. Bu Kadar. Yoksa evdeki gibi dusu yola ciktigimizdan itibaren unutmaliyiz. Hayati idame moduna geciyoruz. Banyo sart, lakin dez avantajlari araci ici nem ve sizinti, bu hic iyi degil. ikincisi bayagi oldukca yer kapliyor (Icerde), Atik ve Temiz su tanklari da yine ayni sekilde.
Hekimsiniz saniyorum, yayinlar okudum, banyo o kadar uzun sürmemeli imis, hele Yas geldi ise,:smiley:.
Cizminizden,Lavobonun karsidaki Alanin iceri gecmeli bir kabin olarak zihnimde canlandirdim.
Bence güzel düsünce, yine de tekrar gözden gecirin derim, düsüncenin sonu inanin yok.
Ayrica her modul, bir agirlik, bir ses yapan materyal dir, yalinlastirmak ilke olmali.

Belki de aslinda bu konuda bir baslik acmak gerekebilir. Ancak acilmistir da benim gözüme carpmamistir. yine bu konuya bazi üyeler Evliya Celebi2 (Zirve), Gezmen, Akdeniz45 görüs ve bilgi sunmuslar.Acilacaksa dahi burada ve bu alanda yeni oldugum icin benim haddime düsmez, am gerekli diye düsünüyorum.
Cünkü Motokaravan denilince sanki dünyada bir iki model varmis gibi, hep standart bir seylere gidiliyor, Yurt disi yayinlara bakarsak, cok rahatlar, bazi abilerimiz arkadaslarimiz var, hakikatten 4-5 ay, 7-8 ay kopup gidiyorlar. Tam " Yollarda " filmi gibi, o Zaman öyle bir aracin Hakki verilir.

izninizle sunu da belirtmek isterim, bu sürec stressiz olsun, kendim arkadasimda bunu yasadim. "Artik yeter bitsin ya" deyip duruyordu.

Mümkün oldugunca dikkatli ifade etmege calistim. Sürc-ü lisan olursa af ola.
 

Etiketler
Sayin Karaali71 e , begenisi icin tesekkür ederim,

beni motive ediyorsunuz, ilginizi ceken bir konuyu daha da arastirabilirim, derinlestirebilirim.

Iyi günler dilerim.
 

öncelikle çok teşekkür ederim karavan da abilerim ve kardeşlerimin önerileri ışığında yeni bir dizayn yapma gereği doğdu
iç dizaynında yeni bir plan çizdim bakıp fikrinizi söylerseniz sevinirim
benim ailem 5 kişilik
öncekinde buzdolabı dezgah altı buzdolabına baktım yetmesi imkansız gibi idi biraz daha büyüğü olması gerekiyordu
koridor 53 cm
arka kısım hem oturma hem yatak
ön kısım şofor ve yanındaki koltuk dönecek 130-115*178 cm iki kişilik yatak
arka kısım masa inince 195*178 yatak

2d


Sa yan 2


Sa yan


Sol yan 2


Yatak
 
Son düzenleme:

karavan iç dizaynında yeni bir plan çizdim bakıp fikrinizi söylerseniz sevinirim
benim ailem 5 kişilik
öncekinde buzdolabı dezgah altı buzdolabına baktım yetmesi imkansız gibi idi biraz daha büyüğü olması gerekiyordu
koridor 53 cm
arka kısım hem oturma hem yatak
ön kısım şofor ve yanındaki koltuk dönecek 130-115*178 cm iki kişilik yatak
arka kısım masa inince 195*178 yatak
eşinizle siz ön tarafta mı arka tarafta mı yatacaksınız ?
Arka tarafta ise; yatak olan masa koltuk takımı ile ikinci yatak ile arasına katlanır akerdeon kapı yada perde ile ayırmanız daha doğru olur.
Eğer ön taraftaki yatakta kalacaksanız benzer işlemi yaptırmanız iyi olur.
Çocuklarınız şu an yaşları belki küçük olabilir,birkaç yıl sonrasınıda düşünün.
Birde ön tarafta oluşturulacak yatak döşemesi ve yatak taşıyan destek elemanlarını,araç hareket halinde olduğunda nerede ve nasıl depolayacaksınız.
arka yataklar tarafına yerleştiridiğiniz sofben için ,gaz sızıntısı ve havalandırma için ne tedbirler almayı planladınız.
 

öncelikle teşekkür ederim
malzameler şoforun üstünde 70*130 yükseklik 65 cm ölçülerinde bölme mevcut oldukça sağlam bir alan mevcut.fazlalıkları orda muhafaza etmeyi düşünuyorum.
şofben için lpg-metan gaz alarm ı aldım.
şofben hermetik (havayı bacadan alıyor aynı bacadan atıyor.
 



Merhabalar;
Hocam yaptığınız projeyi inceliyorum. Yapım aşımasının daha başında olduğunuzu gördüğüm için mesaj atmak istedim. Öncelikle şunu belirteyim, karavan yaşamıyla uzaktan yakından bir alakam olmadı. Ama karavan aşığı bir insanım ve tüm karavan ve modellerini incelerim.
Bence standart bir yapı içerisinde ilerliyorsunuz. İlk başta gereksinimlerinizi belirlemeniz daha iyi olacaktır. Sonuçta 5 kişilik bir ailesiniz. Bu 5 kişi hem bu arabada seyahat edicek, hem yatıcak, hem eşyalarını saklıyacak, hem yemek yiyecek hemde duşu kullanacaklar. Burada ilk önceliğiniz bu 5 kişinin nasıl seyahat edeceğidir çünkü arkada sadece 2 li koltuk var. Onu en azından dobloların arka koltuğu kadar geniş tutmanız gerekirken siz sadece 80 cm tutup 2 kişinin bile zor oturabileceği bir yer planlamışsınız. Yatak konusunda bir çok firmanın 3 lü ranza modelleri var bunları inceleyip tasarımınıza adepte etmenizi öneririm. Belki eşiniz ve siz koltuktan yatağa çevirebilirsiniz ama çocuklar erken yatarken sürekli ufak bir alanda bir şeyleri dönüştürmek eziyet olabilir. Mutfak konusunda size şöyle bir öneride bulunmak isterim. Carettalardaki gibi Mutfağı komple dışarı atın, zaten alan dar siz kalabalıksınız. Arka bagaj kapaklarını komple mutfak yapmanızı öneririm. 420 cm den 45 cm kaybedersiniz. Bu hem yer kazancı sağlar hem kokuyu önler hemde daha geniş bir çalışma alanı size sunar. Belki mutfağın hemen bitişiğine banyoyu ve diklemesine ranzayı yanyana koya bilirsiniz. Ranzanın karşısına bir dolap ve dolapla ranza arasından banyoya geçiş olur. Hem böylece 100x70 lik daha büyük bir banyonuz olur. Üzerinde beyin fırtınası yapılıp sizin tüm ihtiyaçlarınızın analiz edilip ondan sonra bir tasarıma başlamak gelecekte size daha keyifli günler geçireceğini düşünmekteyim.
İyi günler
 

..... Mutfak konusunda size şöyle bir öneride bulunmak isterim. Carettalardaki gibi Mutfağı komple dışarı atın, zaten alan dar siz kalabalıksınız. Arka bagaj kapaklarını komple mutfak yapmanızı öneririm. 420 cm den 45 cm kaybedersiniz. Bu hem yer kazancı sağlar hem kokuyu önler hemde daha geniş bir çalışma alanı size sunar.......

Yazdıklarınız ve öneriniz akılcı.Sadece yanlış anlamadımsa mutfağı dışarı alınması demekle,mutfağa karavan dışından mı ulaşılacak onu tam anlamadım.Eğer öyle ise bir şeyi atlamış oluyorsunuz.Bu karavan sadece yaz aylarında kullanılan bir araç olarak düşünmemek gerekir.
Yağmurlu veya soğuk havalarda yemek yapmak çekilecek bir durum değil.İçeride küçükte olsa mutfağın bulunması daha uygun.
 

yorumlarınız için teşekkür ederim. cnr81 her yorum bence çok değerli
1.)kartalveat dediği gibi bu karavan yaz kış kullanılanıla bileceği için mutfak yazın dışarıda belki olabilir gündüz karavan dışında hazırlamak daha mantıklı duman koku olmaz ama gece çocuğuna yiyecek bir şeyler hazırlarken veya süt ısıtırken sıkıntı olur ,kış ayında kullanışsız olur .illaki piknik tüpüm olacakır diye düşünuyorum.
2.)koltuk :şoför ,yan,arkada 2 kişilik koltuk :4 kişilik ve en arkadaki alan u şeklinde 3-4 kişinin oturabileceği bir alan var.bence oturma yeri yeterli emniyet kemerli koltuk sayısı 1 eksik oluyor .bazen benim diğer araçla seyahat ederken ford curier(doblo) çoçukları koltukta oturtmak çok zor ,çoçuklar arka cam hizasındaki bagaş bölmesini çıkarıp mdf kestim onun üzerinde uzanarak uyuyarak seyahat ediyorlar bu araçla bile çocukların durumundan dolayı 90-110 arası giderim ,karavanda sanırsam daha yavaş yolculuk yapmak gerekecek.
 
Son düzenleme:

hermetik şofben

ölçüleri 51*32*15 cm
  • Hermetik yapısıyla ortamdaki hava kullanılamaz.
  • Estetik görünümü ile yaşadığınız mekanlara değer katar.
  • Yaşam alanlarınızın genişlemesi için uygun ölçülerde tasarlanmıştır.
  • Hassas alev modülasyonu sayesinde su sıcaklığını sabit tutarak kesintisiz sıcak su sağlar.
  • Yüksek yanma verimi sayesinde doğa dostudur.
  • Debi ayar vana kontrolü ile yaz-kış konforlu kullanım kolaylığı sağlar.
  • Sıcak su kullanımda yaşanacak anlık ısı değişimlerinde hassas kontrol ve koruma fonksiyonu mevcuttur.
  • Anlık yaşanan cihaz arıza konum ve uyarılarında, cihazın yanına gitmeden kullanılan musluğun açılıp kapanması ile arıza resetleme özelliği mevcuttur.
  • Arıza uyarı sistemi mevcuttur.
  • Baca tıkanmalarına karşı emniyet sistemine sahiptir.
  • Baca seti içerisinde; 100 cm baca ve 90 derece dirsek dahildir.
  • LPG uyumlu olarakda gönderilebilmektedir.

Hermetik doalgazl 11l ofben
 

.....
2.)koltuk :şoför ,yan,arkada 2 kişilik koltuk :4 kişilik ve en arkadaki alan u şeklinde 3-4 kişinin oturabileceği bir alan var.bence oturma yeri yeterli emniyet kemerli koltuk sayısı 1 eksik oluyor .bazen benim diğer araçla seyahat ederken ford curier(doblo) çoçukları koltukta oturtmak çok zor ,çoçuklar arka cam hizasındaki bagaş bölmesini çıkarıp mdf kestim onun üzerinde uzanarak uyuyarak seyahat ediyorlar bu araçla bile çocukların durumundan dolayı 90-110 arası giderim ,karavanda sanırsam daha yavaş yolculuk yapmak gerekecek.

Ruhsatta yazan koltuk(kişi) sayısından fazla kişi, araçta taşınamaz.
Türkiyede görevini yapması gerekenler ihmal edebilir,sizde günü kurtarmış da olabilirsiniz,fakat Allah korusun olası kazada emniyet kemeri olmayan kişiyi kurtaramayabilirsiniz.Can güvenliği açısından bu tehlikeye Türk'e bir şey olmaz yaklaşımı ile yaklaşmayınız.
Ayrıca yurt dışında bu tip uygunsuz trafikte seyehat etmeniz durumunda
1-ciddi ceza yersiniz
2-araçtaki fazla kişi araçtan indirilir.(bu şehir merkezinde de olmayabilir)
 



Ruhsatta yazan koltuk(kişi) sayısından fazla kişi, araçta taşınamaz.
Türkiyede görevini yapması gerekenler ihmal edebilir,sizde günü kurtarmış da olabilirsiniz,fakat Allah korusun olası kazada emniyet kemeri olmayan kişiyi kurtaramayabilirsiniz.Can güvenliği açısından bu tehlikeye Türk'e bir şey olmaz yaklaşımı ile yaklaşmayınız.
Ayrıca yurt dışında bu tip uygunsuz trafikte seyehat etmeniz durumunda
1-ciddi ceza yersiniz
2-araçtaki fazla kişi araçtan indirilir.(bu şehir merkezinde de olmayabilir)

sizce Ailemle karavanda nasıl tatil yapabiliriz. mesele şofor yanındaki koltuk ikili arkada ikili emniyet kemerli standart koltuk atmam durumu kurtarırmı.
 

sizce Ailemle karavanda nasıl tatil yapabiliriz. mesele şofor yanındaki koltuk ikili arkada ikili emniyet kemerli standart koltuk atmam durumu kurtarırmı.
Dediğiniz gibi yaparsanız olur.Bu durumda koltuk sayısını ruhsata da işletmeyi unutmayınız.
Arka tarafta kullanacağınız emniyet kemerli ikili yada duruma göre üçlü koltuğu yatar yatak olan tiptende monte ettirebilirsiniz. Fikir vermesi açısından ilana bakabilirsiniz.
 


Yolcu satisi karavanda sıkıntı, cozumu de yok galiba.
Ilandaki koltuklar hem uyumak icin rahatsiz, hem de teknik acidan problemli, baksaniz altta sadece 9 tane civata vardir koltugu tutan.
Tuv den de gecer mi emin degilim.
(Transporter orjinal koltuklari civatasiz, sekil baglidir)
 

7JdLcx.jpg
KGZ2xs.jpg
4zVOuT.jpg
WA3AMg.jpg


Bence yinede mutfağın dışarıda olması gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta size sadece 4 adım uzaklıkta dışarıda. Zaten tatile çıkmadan evvel illaki hava durumu iyi olan zamanları denk getireceksiniz. %1 lik bir ihtimal için içerideki yer kaybı benim için çok fazla. Ama daha önce dediğim gibi hiç bir tecrübem yok. Sizin isteğiniz doğrultusunda bir tasarım yaptım, sadece bir fikir olsun diye. İlk defa fotoğraf yüklemeye çalıştım umarım olmuştur. Öylesine alternatif bir çizim yaptım kaba taslak. Tabi bunu detaylandırmak lazım ama yerleşimde böyle bir alternatif de olabilir. Tabi tavandan düşen raylı bir yatak olması lazım. Umarım rahatsızlık vermiyorumdur.
 



7JdLcx.jpg
KGZ2xs.jpg
4zVOuT.jpg
WA3AMg.jpg


Bence yinede mutfağın dışarıda olması gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta size sadece 4 adım uzaklıkta dışarıda. Zaten tatile çıkmadan evvel illaki hava durumu iyi olan zamanları denk getireceksiniz. %1 lik bir ihtimal için içerideki yer kaybı benim için çok fazla. Ama daha önce dediğim gibi hiç bir tecrübem yok. Sizin isteğiniz doğrultusunda bir tasarım yaptım, sadece bir fikir olsun diye. İlk defa fotoğraf yüklemeye çalıştım umarım olmuştur. Öylesine alternatif bir çizim yaptım kaba taslak. Tabi bunu detaylandırmak lazım ama yerleşimde böyle bir alternatif de olabilir. Tabi tavandan düşen raylı bir yatak olması lazım. Umarım rahatsızlık vermiyorumdur.
esteğfurullah ne rahatsızlığı zaman ayırmışsınız güzel bir çizim yapmışsınız burda hepimiz arkadaş dost kardeş nedersen çok güzel bır form sitesi herkes birbirine yardımcı olmaktan esirgemiyor. bence herkes fikrini söylemekte serbest
1:tercih meselesi ama ranza olayını karavanda sevmiyorum ,tabiki herkesin fikri farklı kimisi sever öyle yapmak ister
2:arka tarafa wc ve banyoyu önceden bende düşündüm bence depo çok önemli dediğiniz gibi olursa baya büyükdepodan vaz geçmiş olursunuz ,ki bu da tüm ıvır zıvır ama ihtiyacınız olan ortada da istemeyeceğiniz hortum,uzatma,katlanır sandalyeler ,masa ,mangal ,tüp vs... yerinden vaz geçmiş olursunuz.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,448
Mesajlar
1,518,093
Kayıtlı Üye Sayımız
172,103
Kaydolan Son Üyemiz
tolgacevik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst