Inşaallah Karavan Hayellerim Gerçek Olacak

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DOKTOR63 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 456
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 104,328

Etiketler
esteğfurullah ne rahatsızlığı zaman ayırmışsınız güzel bir çizim yapmışsınız burda hepimiz arkadaş dost kardeş nedersen çok güzel bır form sitesi herkes birbirine yardımcı olmaktan esirgemiyor. bence herkes fikrini söylemekte serbest
1:tercih meselesi ama ranza olayını karavanda sevmiyorum ,tabiki herkesin fikri farklı kimisi sever öyle yapmak ister
2:arka tarafa wc ve banyoyu önceden bende düşündüm bence depo çok önemli dediğiniz gibi olursa baya büyükdepodan vaz geçmiş olursunuz ,ki bu da tüm ıvır zıvır ama ihtiyacınız olan ortada da istemeyeceğiniz hortum,uzatma,katlanır sandalyeler ,masa ,mangal ,tüp vs... yerinden vaz geçmiş olursunuz.

Aslında fikir meselesi için pek danışılabilecek biri değilim. Yalnız yerli yabancı forumları okuyorum. Genel olarak yatak olayında şu fikir birliği var, yatak dönüştürmek bir eziyet deniliyor. Bu konuda ustaların yorumlarını sorup onlara kulak vermenizi tavsiye ederim. Birinin uykusu gelir diğerinin gelmez, ateş başından kalk git içeri yatak yap biraz zor. Ama rahatlık mı görsellik mi bu durum sizin kararınız tabikide. 5 kişilik geniş bir aile 8 metre kare bir alan işiniz biraz zor. Yabancıların yaptığı camperları incelemenizi öneririm, onlar bu işte yılların birikimleriyle her bir cm titizlikle hesaplayıp kullanıyorlar. Maalesef hiç 5 kişilik, çocukta olsa fark etmez, camper görmedim. Örnek olacak gibisiniz :smiley:)

Depo olarak tüp yeri için sabit bir boşluk çizmiştim arka kapağı açınca oraya ulaşılır. Aslında oraya mangal tüp uzatma sığar. 90h x 55w x 45d. Diğerleri içinse 2li koltuğun altı olur ama bazı şeyleri yine de içeri ye koymanız gerekir. Mesela sizin çizimlerinizde hiç dolap yoktu. Bu kadar kişinin kullanabilmesi için size yaklaşık 135 lik boy dolap imkanı var. Belki iş detaylanınca küçülür ama elbiseler için bir yerde önemli. Sadece üst dolapların yeterli olacağını düşünmüyorum.

Kendim yapıyormuşum gibi düşünüyorum ve o yüzden çok karışıyorum. Bir kaç campercı ile mümkünse telefonla görüşüp yorumlarınızı alın. Sonuçta bu araçla 1-2 günden daha uzun seyahatlar sizi bekliyor.
 

Hocam arkada gündüz modunda iken U şeklinde kalmayı sağlayan yan parçaların altını vs. bagaj olarak değerlendireyi planlıyor musunuz? benim baştaki aklımdan geçenlerde benzer bir plandı ancak banyo küçük olacak diyerek arkayı sabitlemeye karar verdim sonunda. sizin tabi banyo genişletme planınız var. ancak o planda problem çıkarsa bu haliyle 70 cm. banyo çok küçük olmayacak mı? bir kez daha planı gözden geçirmekte fayda var bence. ama elbetteki son karar sizin.
 

Cnr81(isminizi bilmiyorum diye) ve mahmut bey teşekkür ederim

İkili koltuk altı na akuler ,invertör, şarz cihazı elektrik vs malzameler girecek
Iki kişilik Aile olsa idi işim daha kolay olurdu çok şukur geniş bir ailem var
Tavana yakın dolap sayısı nı fazla tutuyorum ki yetsin
Alanı da çok daraltmak istemiyorum
1 cm in kiymet li olduğunu bu karavan işine başlayınca daha iyi anladım
Buzdolabı üstünde, mutfak ve banyo arkasında ki 85 cm lik dolap ve şofor üstünde 70x130x65 cm lik alanlar var dolaplar yeter diye tahmin ediyorum
Banyo için genişleme kısmını ustaya danıştım yapabileceğini ve kendisi için zor olmadığı söyledi ve oldukça sağlam yapabilirim dedi
 

....
5 kişilik geniş bir aile 8 metre kare bir alan işiniz biraz zor. Yabancıların yaptığı camperları incelemenizi öneririm, onlar bu işte yılların birikimleriyle her bir cm titizlikle hesaplayıp kullanıyorlar. Maalesef hiç 5 kişilik, çocukta olsa fark etmez, camper görmedim. Örnek olacak gibisiniz :smiley:)

Cnr81 nickli arakadaşın dediği gibi bu kadar dar alanda açılır kapanır yatakların olması bir süre sonra sıkıntı yaratır.
1-Ya önerdiği gibi yükseklikleri kurtarıyorsa ranza sistemine
2- Yada Araç içinde 3 kişi,araç üstüne resimdeki gibi portatif araç üstü çadır monte ederek 2 kişiyi yukarıda yatırırsınız.
3-Yada araç ön mahal üstündeki boşluğu depo alanı yapmak yerine 2 kişilik yatak alanı yapın.
Siz istemesinizde konfor kalitesi için iyice bu seçenekleride düşünün.
9029683183666
 



aşağıdaki bir çekme karavan tasarım resminden yatakların konum ve biçimide fikir verebilir.

Enlemesine olan Alt ve üst yatakları 2 kişilik,uzunlamasına olanı tek kişilik tasarlarsanız,banyo
,mutfak ve yemek masası alanı elde edebilirsiniz.
AirstreamInternational685cutaway1.jpg
 


Üç çocuğun içinde olduğu bir karavanda biraz hareket edebilecek yer olması bence çok önemli. Yer kazanmak arkada iki tane iki kişilik üst üste yatakla mümkün olabilir. Beşinci yatak içinde ön tarafta koltukların üzerinde yeterince yer var. Ayrıca 5 kişinin oturabileceği, yemek yiyebileceği, kötü hava şartlarında vakit geçirebileceği yer de çok önemli. Güney Italya gezimizde ben nezle oldum. Bütün dikkatimize rağmen üç gün sonra eşimde öksürmeye başladı. Böyle durumda birisinin istirahat edebileceği olanağın önemini ben deneyimlerimle, sizde mesleğiniz gereği biliyorsunuz. :smiley:

Çocuklarla, en iyisi masa ve sandelyelerin dışarıya çıkarılabileceği, tentenin açılabileceği kamping ve karavanparklarda kalmakta fayda var. Italya‘da kaldığım bir karavanparkta bir komşum küçük karavanını genişletmek için tentesinin üç tarafını kapatarak yaşam sahasını büyütmüştü. Aynı yerde iki hafta kalacağını söylemişti.

100 metre ilerde güzel bir koy, 200 metre ilerde hareketli bir şehir merkezi olunca çocukları memnun etmek zor olmaz.:smiley:

Kolay gelsin başarılar.
 

15 gündür yollardayım tek seyahat ediyorum ve sizin 5 kişilik ailenizle nasıl sığışacağınızı tahayyül etmeye çalışıyorum☺️ Çocukların erken yatıcak olması ve onlar yattıktan sonra rahat hareket edebilmeniz için bence de arkada ranza sistemi şart.Karavanın arkası çocukların, ön tarafı size ait olmalı diye düşünüyorum.
 

.

Panelvandan karavanlar ne kadar büyük olurlarda olsunlar ancak iki kişi için ideal yapıda oluyorlar. Yanlış anlaşılmasın tabii ki çocuklarla beraber metazori de olsa kullanıma açıklar. Fakat mükemmele erişilemedi diye kendinizi dara sokmanıza gerek yok. Üstelik çoçuklar ancak okul yaşamları boyunca sizlerle yollarda olacak o da sadece sıcak yaz tatilleri boyunca. Yani herzaman kurmak mümkün olmasa bile yanınıza çadır alın. Ya da öyle yerleri hedefleyin.
Onların havadar çadırdan daha fazla keyf alacağı kesin.

Planda çoçukların yerleri de öyle portatif olsun ki, daha sonra oraları ayak bağı olarak hissetmeyin. Örneğin tek tarafı askıda katlanabilir yatak gibi.

Orhan beyin karavan üstü çadır çözümüne çıkış zorluğu ve maliyeti, sürücü mahalli üstü çözümüne de, alan ve hacım yeterliliği açısından belki çekinceli bakılabilir ?

.
 
Son düzenleme:




Tavsiyeleriniz ve yorumlarınz olmassa idi yapar sonra keşke derdim .Çok kafam karıştı ,karavan da tecrubem olmayışı, geniş ailem ve her şey mükemmel olsun diye uğraşmam gibi nedenler le defalarca proje değişti ,tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim ciddi anlamda düşuneceğim ne yapılablir
Çadır A gelince 7 ve 4 kişilik iki çadırım var bazen otel, bazen misafirhanelerde,bazen kamp alanın da TATİL yaptık ,geçen yıl bir hafta mersin bozyazı da Çadır da kaldık ,

Şu an araca sounroff ları ve pencereler I açtırıyorum
Zaman olursa göğus kliması nı. Da bugün taktıracağım
Aracın Iç te bir işlem yapmadığım için halen proje değişebilir
 

Merhaba,hermetik şofbenin yerini hesapladın mı? bulunduğu yere gaz, elektrik, sıcak ve soğuk su tesisatı çekilmeli; baca çıkış deliği açılmalı. Baca deliğinin aracın dikmelerine denk gelmemesi gerekiyor. Genellikle banyoya konuyor, seyyar banyo duvarına uygulamak zor ya da imkansızsa mutfak tezgahının üstğne de uygulayanlar var. Bu sefer de bacanın dışarı kısmının kayar kapıya denk gelmemesine dikkat etmelisin. Bir öneri de araç içi gaz tesisatın için; mutlaka bakır borudan çekilmeli, içeride gaz akışını kapata bileceğin gaz vanaları olmalı. Kayar kapıya açılacak pencerenin iç yüzeyinin yüksekliğne de dikkat et, kapı kapanınca sinekliğin çerçevesi mutfak tezgahına denk gelmesin. Ayrıca kayar kapıyı otomatik yapacaksan mobilyalar yapılmadan bunu yaptırmalısın.kapı içine takılan aparat mobilyalara denk gelmesin. :smiley:
 





Yağmurlu havalarda içerde otururken, pencereleri nasıl açacaksınız ?
Yada sıcak havalarda serinlemek için pencerelerini araladığınzıda sinek,böcek girmemesi için sinekliği nasıl halletmeyi düşündünüz ?.
Resimlerden gördüğüm kadarıyla dışa açılan ve sinekliği olan pencere sistemi kullanmamışsınız.

MG16RW1000 800mm RV trailer window and side
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,471
Mesajlar
1,518,428
Kayıtlı Üye Sayımız
172,124
Kaydolan Son Üyemiz
paramana

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst