ZJ'niz Ne Kadar Yakıyor - Ne Kadar Yakmalı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fibonacci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,149
Ynt: ZJ'niz Ne Kadar Yakıyor - Ne Kadar Yakmalı ?

kesinlikle bizim araçlardan anlıyan bir ustaya gitmek gerekiyor tecrübe ile sabittir ben speedy e gitim fakat bunda sonraki ihtiyaçlarımda bursada Birlik Oto servisine (Chrysler özel servis) gideceğim benim arcımın herbirşeyinden anlıyan usta olsun istiyorum.

Etiketler

fibonacci' Alıntı:
valla bende dizel corsa dan geçtim :smiley: şehiriçi 0,15 yakıyodu zamlı hali :smiley: kendi yaptığım hesaplara görede 0,30-0,35 yakar diye aldım ama nerdeeee :smiley: bakalım yapıcaz bişeyler.daha tam adam akıllı bakımını yaptıramadım.bi değişiklik olursa haberdar ederim.

dizel corsa dan sonra kabus gibi çökmüş üzerinize anlaşılan. hayırlısı :smiley:

buji buji kablosu ve yeni hava filtresi yapmak lazım alır almaz.

Ben 98.000 km de 5.9 zj kullanıyorum.Tartarini marka sıralı sistem lpg kiti mevcut.şehiriçi 510-580 krş yakıyor.bu denemeyi 5-6 defa tekrarladım sonuç değişmedi.eğer kış sezonu bitip üzerindeki kar lastiklerini çıkarırsam %10 daha az yakar diye tahmin ediyorum.

fibonacci' Alıntı:
valla bende dizel corsa dan geçtim :smiley: şehiriçi 0,15 yakıyodu zamlı hali :smiley: kendi yaptığım hesaplara görede 0,30-0,35 yakar diye aldım ama nerdeeee :smiley: bakalım yapıcaz bişeyler.daha tam adam akıllı bakımını yaptıramadım.bi değişiklik olursa haberdar ederim.

hocam sen frontera yı düşünmeliydin. dediğiniz rakamları benzinde bile yakmıyorum.

Daha az yakıyo diye 5.9 u bırakıp fronteram ı almalıydım?görüşünüze saygı duyuyorum..

zxcourse' Alıntı:
Daha az yakıyo diye 5.9 u bırakıp fronteram ı almalıydım?görüşünüze saygı duyuyorum..

yok fibonacci arkadaşa söyledim. o, araç almayı düşünürken, frontera ile zj arasında kalmıştı.. ayrıca çok ekstrem durumlar dışında 5,9, 2.2 den daha fazla fayda sağlamadığı kanısındayım. yani %70 şehir içi kullanan bir sürücü için 5.9 artık gereğinden fazla bir maliyet..

valla haklısın aslında da sonuç olarak Jeep :smiley: ne yapalım gülü seven dikenine katlanıcak :smiley: o ara çok gidip geldim Frontera -Jeep arasında.
mantıken peki ? 5,9 0,53 falan yakıyosa, 4,0 ın (6 silindir hemde ) daha az yakması gerekmiyomu.orana vurunca aslında 0,40 ı aşmaması lazım en azından.

fibonacci' Alıntı:
valla haklısın aslında da sonuç olarak Jeep :smiley: ne yapalım gülü seven dikenine katlanıcak :smiley: o ara çok gidip geldim Frontera -Jeep arasında.
mantıken peki ? 5,9 0,53 falan yakıyosa, 4,0 ın (6 silindir hemde ) daha az yakması gerekmiyomu.orana vurunca aslında 0,40 ı aşmaması lazım en azından.

hayatımda hiç lpg li aracım olmadı ama bujiler ve filtrelerin değişimi ile yakıt sarfiyatı azalması lazım yukarıdaki mesajlara göre daha da artmış.
fikir yürütüyorum sadece, bizim opellere performans için yazılım atılıyor. araç daha atak hale geldiğinden hızlanma için daha az pedala basıyorsunuz. acaba sizin bu jeepler için de yokmudur?

Arkadaşlar kızmayın gücenmeyin.Madem Benzin hesabı yapacaktınız neden 4.0 lt veya 5.2 Lt araba aldınız ki.,Alallım bir brodway kökten çözelim işi.Sonuçta bu arabalar yakacak.Bana göre bu konular konuşulmamalı ,8 silindir araba sahibyiz ve km de kaç yakar diye konuşuşuyorsak satalım gitsin...

bu arada benim ZJ m LPG DE ŞEHİR İÇİ 500 Kuruş yakıyor ki 1.6 motor araba 300 yakıyorsa buda 5200 motora göre bedava.

JAMES BROWN' Alıntı:
Arkadaşlar kızmayın gücenmeyin.Madem Benzin hesabı yapacaktınız neden 4.0 lt veya 5.2 Lt araba aldınız ki.,Alallım bir brodway kökten çözelim işi.Sonuçta bu arabalar yakacak.Bana göre bu konular konuşulmamalı ,8 silindir araba sahibyiz ve km de kaç yakar diye konuşuşuyorsak satalım gitsin...

hocam kızacak gücenecek birşey yok herkesin düşüncesine saygı duyarım neden 5.2 aldım ilk başta aracın görünüşüne sonra sesine gücüne arazi şartlarında da beni üzmemesi için aldım benzin hesabına gelince gc ortalama 20 lt lpg yakıyorsa (topiklerden takip etiğim kadarı ile) benimkide bunu yakmalı benimkinde bir sorun var demekki onun peşindeyim brodway alma işi zaten bir arazi taşıtı olan çoğu arkadaşlarımızın ikinci bir aracıda vardır sanırım günübirlik kullandığı benim anlamadığım mademki siz yakıt hesabı yapmıyorsununz aracınızda neden lpg kullanıyorsununz?

Tartışamay dönmemesi için fazla uzatmıyacağım ama..sizin aracınız 500 kr yakıyosa bu sizin kendi şahsi hesabınız.350-400 yakmak varken arazi aracım var banane diyip neden 500 kr yakmasına izin vereyim ki.

zxcourse' Alıntı:
Ben 98.000 km de 5.9 zj kullanıyorum.Tartarini marka sıralı sistem lpg kiti mevcut.şehiriçi 510-580 krş yakıyor.bu denemeyi 5-6 defa tekrarladım sonuç değişmedi.eğer kış sezonu bitip üzerindeki kar lastiklerini çıkarırsam %10 daha az yakar diye tahmin ediyorum.

olması gereken yakıt tüketimi bence budur.

Anlaşılan ve herkes gibi benimde deneyimle gözlemiiş olduğum şu: ortada bir sabit "şehir içi" olgusu yok; şehirden şehire ve günden güne, güzergaha göre bile değişebilir; fakat "ortalamada" bir fikir verecek kadar "şehir içi" tüketimden bahsedebiliriz.
Duruş - kalkış ne kadar fazla ise, o kadar fazladan yakıt harcandığı bilinen birşey. GC'lerde tavandaki yol bilgisayarını "eco" moduna alınca, kalkışlarda ve gaza ani yüklenmelerde yaktığı ile, sabit hızda giderken yaktığı arasındaki farkın ne denli büyük olduğunu görebiliyorsunuz.
"Şehiriçi" 20-25 lt/100 km hesabı, toleranslarıyla beraber, makul görünüyor. Çünkü gaz deposu asla %100 doldurulmuyor bilindiği gibi; bu durumda zaten söz konusu rakamlar göründüğünden daha az olacaktır.
Buradan izlediğim kadarıyla da, a-b-x... marka "sıralı" gaz sistemleri arasında, "belirgin" yakış farkı olmadığını düşünüyorum.
saygılar.

Endurin in dediklerine aynen katılıyorum.
Benim konuyu açarken ki amacım zaten belli bi aralık belirlemk ti.ve varsa eğer belli deneyimlerin paylaşılması.bunlarda başından geçen olaylar ya da değişik sebeplerden ötürü aracın fazla ya da az yakması.mesela ben yakın bi zamanda bi kit taktıracağım aracıma.eğer dendiği gibi yakıt tasarrufu edersem bunu burda paylaşıcam.size tavsiye edicem yahut etmeyeceğim.bunun gibi öneriler beklerken senin araban şöyle böyle demeye gerek yok bence.

bundan yaklaşık 2.5 yıl önce bende 4.7 v8 wj yi aldığımda birkaç ay bu yakıt problemini yaşadım..gitmediğim lpg ci klmadı.sonra bana şiddetle aracı benzinle kullanmamı tavsiye ettiler..sonuç benim çok gördüğüm lpg gayet tatmin edici bir tasarruf sağlıyormuş ;D ;D ve belli bir süre sonra kafayı takmamaya başlıyorsunuz...kısaca tüm jeep ciler gibi sizde zamanla alışacaksınız ;)birde ben ilk gezenbiliri buldugumda gördüğüm şu yazıyı hiç unutmam "ASLAN BESLEYEN YEMİNİ DÜŞÜNMEZ!!!"...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR