ZJ'niz Ne Kadar Yakıyor - Ne Kadar Yakmalı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fibonacci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,149
Ynt: ZJ'niz Ne Kadar Yakıyor - Ne Kadar Yakmalı ?

bugüne kadar lpg taktırmayı düşünmüyordum . ama artık benzinde binmek cesaret ister bende mecburen taktıracagım. hangi markayı tavsiye edersiniz.

Etiketler

antbur' Alıntı:
hayırlı olsun aracınız bol çamurlu günlerde kullanın yakıt olarak ta çok iyimiş ben de 1 hafta kadar önce zj kasa 1996 model GC aldım eskişehir bursa arası sakin kullanımda 375 tl yaktı 2 kişi bagaj yok,ertesi gün buji,hava filitresi,yağ filitresi,yağ,değiştirdim enjesiyon temizleme işlemi yaptırdım toplamda 260 tl mal oldu işçilik dahil, sıralı sistem gaz bilgisayar ile ayarlandı 20 tl yakıt 540 tl çıktı ??? bir başka ustaya gitim bujilerden kaynaklanabileceğini söyledi bujiler buarada Bosch marka bakıcaz bakalım olmadı bujileri değiştireceğim.
Bahsetiğiniz olayı birebir bende yaşadım.Buji,buji kabloları,hava filitresi,yağ filitresi,yağ,hatta oksijen sensörü nü bile değiştirdim.değişmedik sadece bobin kaldı yakıt %30 arttı. ;D.Acaba dedim bobinde mi sıkıntı var henüz baktıramadım.Lpg nin enjektörlerini değiştirdiler yani yetiştiremiyor diye memeleri büyüttüler %15 daha arttı. ;D.herhelde bobinide değiştirirsem toplamda %60 lık bir yakıt artışı olacak korkumdan değiştiremiyorum. ;D.
Şimdi benim anladığım kadarı ile araç bir yerlerden hava alıyor.Bunu zaten hissedebiliyorum.araç sıkıntılı çalışmakta.eski hava filitresi bayagı tıkanmış durumda idi.Yenisi takılınca hem yakıt arttı hemde araç sıkıntılı çalışmaya başladı.zannedersem sorun lpg bağlantısında biryerden hava almakta.Bende en kısa zamanda bunlara baktıracağım.

nazifayvazoglu' Alıntı:
Bahsetiğiniz olayı birebir bende yaşadım.Buji,buji kabloları,hava filitresi,yağ filitresi,yağ,hatta oksijen sensörü nü bile değiştirdim.değişmedik sadece bobin kaldı yakıt %30 arttı. ;D.Acaba dedim bobinde mi sıkıntı var henüz baktıramadım.Lpg nin enjektörlerini değiştirdiler yani yetiştiremiyor diye memeleri büyüttüler %15 daha arttı. ;D.herhelde bobinide değiştirirsem toplamda %60 lık bir yakıt artışı olacak korkumdan değiştiremiyorum. ;D.
Şimdi benim anladığım kadarı ile araç bir yerlerden hava alıyor.Bunu zaten hissedebiliyorum.araç sıkıntılı çalışmakta.eski hava filitresi bayagı tıkanmış durumda idi.Yenisi takılınca hem yakıt arttı hemde araç sıkıntılı çalışmaya başladı.zannedersem sorun lpg bağlantısında biryerden hava almakta.Bende en kısa zamanda bunlara baktıracağım.

sizede geçmiş olsun daha verimli çalışması için masraf edipte bir de bunun üzerine yakıtın artması insanın zoruna gidiyor doğrusu.

çok yakıyo dedim söylediklerinize göre buji muji bişey değiştermesem daha iyi galiba :smiley:

ben hatayı doğru ustayı bulmamakla yaptım barış arkadaşımızın dediği gibi, bosch marka bujileri çıkartıp orjinal champion marka buji taktıracağım bakalım yakıt en azından daha önce olduğu gibi 375 tl inecekmi.

Nazif hocamın dediği de doğru , çok tıkanmıi bir hava filtresi değiştiğinde yakıt artıyor ayarda tutumuyorsa . Sistem almaması gereken bir yerden hava alıyor olabilir . Filtrede değişince hava çok fazla geliyordur .

Umarım buji ile sorunun çözülür hocam .

CANADALI' Alıntı:
son_kral_54
Senden başka benzinde kullanan yok galiba.... :-\ :-\ :-\

98 5.9 ZJ

Hiç lpg takılmadı.

Bursadan Kütahyaya 90-120 km arası geldim 0,416 TL yaktı.

Şehir içinde 1 TL yi buluyor ve arasıra geçiyor.

hey maşşallah :smiley: 1 tl demek 30 litreye yakın demek. yani taksiye binseniz daha ucuz olur şehir içerisinde.

Taksi o zevki vermiyor ama

Ne zaman arazi taşıtlarından taksiler olur o zaman çekeriz kenara makineleri taksilerle çıkarız araziye de ;D ;D ;D

KLL' Alıntı:
hey maşşallah :smiley: 1 tl demek 30 litreye yakın demek. yani taksiye binseniz daha ucuz olur şehir içerisinde.

Doğru soyluyosun da artık dort silindirin sesi kedi mıyıltısı gibi geliyo :smiley:

bakalım bi çözüm bulucaz heralde 6.6 turbo dizel atsak yarıya düşecek gibi

biri cevap verebilirmi acaba ? 4,0 zj laredo 0,46 yakması normal mi ? şehiriçinde gaza yüklenmeden.

Sanırım hala biraz fazla ... Ortalam kaç litre yakıyor bu hesaplam 24 falan gibi ... 20-21 yaksa ideal . Gerçi çok ince hesaplar konuştuğumuz . Gidilen toplam mesafeden , trafik yoğunluğuna kadar herşek etkiliyor mesela şehir içinde akıcı bir trafikle dur kalk arasından ciddi fark oluyor . Birde fiyatlar var , 6 ay evvel ki fiyatlarla 24 litre lpg demek araç km de 30-31 kuruş yakıyor demek ti bugün 47 kuruş yakıyor demek . 20 litre desek önce 27 kuruşken bugün 37 kuruş demek .Şuan LPG yine açırı artmış vaziyette ...

benim 5.2 zj 1000-1500 devir aralığında şehir içi 21,5 litre (430kuruş) yakıyor son gaz ayarından sonra.bakımlarını yaptırdığım serviste taktıkları hava filtresi sanki biraz küçük gibi geldi eski çıkan filtre tam yuvaya oturuyorken yenisi bel verdi onada bakıcam bakalım.

valla hocam doğru diyorsun devir aynen öyle bir de ben alışmışım motorsiklet kullanmaya (dl 650 enduro)depoyu fulüyorum unutuyorum şehir içi sakıin kullanım ile 4,5L yakıyorum benim hesabım gc de 330 kuruş cıvarı idi yani 20 L (LPG L 165 kuruş iken) aracı bulana alana kadar aradan bir kaç ay geçti LPG zam gördü şimdiki hedefim 400 kuruş şehir içi (20 Litre) sen aslında daha şanslısın bana göre istanbuldasın gezenbilir üye arkadaşlarımızın gittikleri birkaç servis var olmadı rek tek dolaşaksın doğru ustayı bulana kadar.

valla bende dizel corsa dan geçtim :smiley: şehiriçi 0,15 yakıyodu zamlı hali :smiley: kendi yaptığım hesaplara görede 0,30-0,35 yakar diye aldım ama nerdeeee :smiley: bakalım yapıcaz bişeyler.daha tam adam akıllı bakımını yaptıramadım.bi değişiklik olursa haberdar ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR