ZJ'niz Ne Kadar Yakıyor - Ne Kadar Yakmalı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fibonacci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,149
Ynt: ZJ'niz Ne Kadar Yakıyor - Ne Kadar Yakmalı ?

snguntac' Alıntı:
bundan yaklaşık 2.5 yıl önce bende 4.7 v8 wj yi aldığımda birkaç ay bu yakıt problemini yaşadım..gitmediğim lpg ci klmadı.sonra bana şiddetle aracı benzinle kullanmamı tavsiye ettiler..sonuç benim çok gördüğüm lpg gayet tatmin edici bir tasarruf sağlıyormuş ;D ;D ve belli bir süre sonra kafayı takmamaya başlıyorsunuz...kısaca tüm jeep ciler gibi sizde zamanla alışacaksınız ;)birde ben ilk gezenbiliri buldugumda gördüğüm şu yazıyı hiç unutmam "ASLAN BESLEYEN YEMİNİ DÜŞÜNMEZ!!!"...

Aynen öyle söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum eğer yakıttı vergiydi kıldı tüydü takacaksanız kafaya gidin 1000 cc subaru ya da suzuki swift alın ;D ;D ;D

Etiketler

arkadaşlar haklısınız size katılıyorum.fakat şöyle bişey var Jeep e biniyorum diye tasarruf yapmıyayım mı.

örnek olarak veriyorum size;
aracın yıllık vergilerinin düşürülebileceğini burdaki Jeep kullanıcılarının yarısı bilmiyor.vergiyi daha az ödemek varken ben neden yasalardan yararlanmayıp fazla vergi ödiyeyim ki ? şey demem lazım sizin dediğinize göre amaaaan Jeep kullanıyorum ben öderim neyse tutarı.

sizce bu doğru yaklaşım mı ? bence değil.sokağa atacak param yok.heee çok mu masraflı diğer arabalara göre evet öyle bunu zaten biliyoruz.ama elimize tasarruf imkanı geçmişkende değerlendirmek lazım

yok sen bizi yanlış anlamışsın ve verdiğin tepkide haksz değilsin ancak sonuçta v8 ve 5200cc lik bir makina kullaıyorsun ne kadar tasarruf sağlıyabilirsinnki ??? ??? ama bencede illaki lpg li kullanılmalı ancak aracın üzerine çok fazla gitmek sonuçu değiştirmiyor...çunku şehir içi kullanımda 25lt benzin yakan bir makina yani km de 90kr gibi bir rakam çıkar karşına ee sen bunu 500 indirebiliyorsan gercekten tasarruf yapıyorsun demektir.ayrıca bu araclar hassas çihazlar ole pek fazla kurcalatmaya gelmez ileride açabileceği masraf bir yılda sağladığın tasarrufu alır götürür..bizzat teçrübeyle sabittir ;);) ;)vergi meseleside böyle bir aracı olan herkez tarfından bir şekilde öğreniliyor yada ilk zamda öğrenilmek zorunda kalınıyor ;D

ayrıca bence en önemlisi lpg yi çok kaliteli bir marka ve çok sağlam bir ustaya taktırmalısın ondan sonra çok fazla bir sorun yaşamazsın...ve tsarrufta kendiliğinden gelir ...

Benim aracımda çok yakıyor hem benzin hem tüpte ozaman bunda biş var bende anlamadım

dünya pazarında yeni yakıt sistemleri geliştirildi fakat pazara bunların sunulması devasa firmalerı etkileyecegi içi saklanıyor. sizin aracınız 4.0 ve 245 beygirken deposunu 20 tl doldurmak istemezmiydiniz? bu inkansız degil sadece uygulaması belli güçlere baglı o kadar.

snguntac' Alıntı:
yok sen bizi yanlış anlamışsın ve verdiğin tepkide haksz değilsin ancak sonuçta v8 ve 5200cc lik bir makina kullaıyorsun ne kadar tasarruf sağlıyabilirsinnki ??? ??? ama bencede illaki lpg li kullanılmalı ancak aracın üzerine çok fazla gitmek sonuçu değiştirmiyor...çunku şehir içi kullanımda 25lt benzin yakan bir makina yani km de 90kr gibi bir rakam çıkar karşına ee sen bunu 500 indirebiliyorsan gercekten tasarruf yapıyorsun demektir.ayrıca bu araclar hassas çihazlar ole pek fazla kurcalatmaya gelmez ileride açabileceği masraf bir yılda sağladığın tasarrufu alır götürür..bizzat teçrübeyle sabittir ;);) ;)vergi meseleside böyle bir aracı olan herkez tarfından bir şekilde öğreniliyor yada ilk zamda öğrenilmek zorunda kalınıyor ;D

oldukça mantıklı :smiley:

bu topici de ilgiyle takip ediyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR