Ynt: Yunanistan-İtalya-Fransa
Bunlar her İtalyaya gidenin başına gelebilecek şeyler neyapalım canımıza birşey olmadı diyoruz.Sonuçta karavanları hafta sonu piknik yapmak için almadık.tabiiki imkanlarımız dahilinde gezeceğiz.
Gelelim olayın teknik ayrıntılarına.Eğer böyle bir gezi hayal ediyorsanız hiç oyalanmayın.
Vizelerimizi İzmir Yunanistan konsolosluğundan aldık.Gerekli evrakları verirseniz vizeyi hemen veriyorlar.kişi başı 12o YTL Yine İzmirde Turing de evrakların(aracın triptik,uluslararası ehliyet) hazırlanması 15 dak.toplam maliyeti 300YTL.Malum yeşil kart sigortası herhangi bir sigorta acentesinden veya çıkarken gümrükte yaptırabilirsiniz 350 YTL.KASKONUZU YAPTIRMAYI UNUTMAYIN.......
İpsala ya geldik.Karavanla ilk yurtdışı gezi olacağından çok heyecanlıyız.Sadece pasaport kontroluyla sınırı geçiyoruz.Herşey umduğumuzdan çok daha kolay oluyor.
Benzinciye yanaşıyorum mazot 90 cent yak yakabildiğin kadar.İlk gecemizde Dedeağaç ta kaldık.İskeçe Gümülcine buralarda Türkçe bilmeyen yok gibi.
Kavala,Selanik,Larisa,Trikkala,İonnina dan feribot için igomenitsa ya geliyoruz.Dönüşü Atina üzerinden yapacağız .(karavanımız olsa yapacaz)Feribot 120 euro
Sadece güzergah belirtmek için geçtiğimiz şehirleri yazıyorum.Ayrıntılar tabiiki çok uzun.Bari den kuzeye doğru hiç otobana girmeden tüm Adriyatik kıyısından Venedik.otobanlar hem pahalı hemde hiçbirşey göremiyorsunuz.Daha sonra Verona,Milano,Genova Monaco dayız.Monte Carlo da F-1 pisti şehrin içinde koca karavanla pisti geçiyoruz.inanılmaz bir duygu.Daha sonra Cannes ve Nice, St Tropez.Fransada herşey değişti.Hem kalabalık hem çok pahalı.Örnek;bira 6 euro piza 15 euro .Karavanı koyacak yer bulmakta zorlanıyoruz.Portofino yuda görüp dönüşe geçiyoruz.önemli bir ayrıntı İtalyada otoyol bizdeki gibi yeşil ama fransada mavi.Dikkat etmesseniz 20 km yola 9 euro alırlar.
Dönüş La spezio,Pisa,Siena .Toskana mutlaka görülmeli. ve ROMA gerisi malum.
Sadece roma da campinge girdik (günlük 50 euro)Başkada heryerde müsait yerler bulduk.toplam 8000 km yol yaptık.aynı turu yurtiçi yapsaydım iki kat pahalıya mal olurdu.onun için hiç gözünüzde büyütmeyin.
Umarım daha sonra bir organizasyonda karşılaşırsak daha da çok ayrıntı verebilirim.
saygılar