Ynt: Yunanistan - İtalya - Fransa
Bülent bey aramıza hoş geldiniz, sizi UKK forumlarından tanıyoruz, sizi burada da görmek çok hoş, katkılarınızın devam edeceğini umuyoruz. Sizden bu yazdığınız yazıyı ayrı bir başlık halinde yayınlamanızı isteyebilir miyiz?bkocoglu' Alıntı:Arkadaşlar
Ben de bu yaz , Fransa ya kadar gittim geldim. Uyguladığım emniyet tedbirleri.
1. İpsaladan çıkar çıkmaz plakadaki TR işaretlerini kapattım. (Maalesef)
2. Karavan üzeirinde Türkiye yi çağrıracak hiç bir şey bırakmadım. (Bu yolla İsvirçeye transit girdim. 2 yıl önce gittiğimde sokmamışlardı
3.Gece kamping de kalmadığım zamanlarda otobanlardaki benzin istasyonlarında kaldım. Hem güvenli hemde ihtiyaçlarınızı karşılıyorsunuz.
4. Şehir içinde kalmam geerktiğinde, McDonald parklarında kaldım. Özellikler şehir etrafındaki McDonald lar 24 saat açık.
5. Navigasyon kesin yardımcı ve çok önemli. Mutkala alın.
6. Aracınıız şehir içind ebir yere park ettiğinizde, navigasyona yerinizi işaretleyin. (varsa) yoksa , sokak tabelası , okul gibi belli noktaları fotograflayıın. Şehrin büyüsüne kapılıp kendinizi 5-10 km uzaklarda bulduğunuzda geri dönmede zorlanırsınız. ( Veya bir avuç bulgur alın serpe serpe gidin )
7. Aracınızda içme suyu depolayın. Venedikte 1,5 litre suya 2,5 euro verdim. Yüreğime oturdu. O hızla Venedik çıkışında Metro Gross markete daldım. Aynı marka aynı suyu 0,19 Euro dan aldım. O kadar çok almışımki, halen arabaın bagajıda made in europa suyu var.
Yeşil sigorta tamamen aldatmaca, hiç bir yararı yok. Ama yapma zorunuluğu var.
Triptik tamamen aldatmaca, bir tek Yonan soruyor. Herhalde bizimkilerle ortak çalışıyorlar
Yunanistan otobanlarına dikkat edin. Daha tesisler açılmamış. Mazot deponuz full olsun.
Ama yapılabilse en iyisi 3-4 araba olarak çıkmak.
Bülent KOÇOĞLU
Ankara