Yugun 2023, Güçlü Kampervan Ile Uzun Soluklu Maceralar...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,143
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 213,933

IMG_20231015_125459_1.jpg

Lastik değişimi için bekleme

Gençlikte insan özgürlüğü çok önemli zannediyor ama yaşadıkça anlıyor ki, kimse için esas mesele özgürlük değil. Benim hakim olacağım mesafe 30-40-11okm olabilir. Fazlası beni üzer ve yorar. Ulusal toplantılara katılmayı oradan oraya gezmeyi ben de çok istiyorum ama malesef hayat şartları bazı zorunluluklar getiriyor. Olsun ben kurabildiğim düzenle son derece mutluyum ve bu düzeneği kimseninkiyle kıyaslamam gerekmemekte...
Benim için gerçekten hakaret olacak şeyler uydurdular. On yıl oldu. Kanıtını getirebilen yok. Onlar da öyle adam işte... Yaşamak görmek tecrübe sahibi olmak lazım. Hayat uzun bir yolculuk. Kısa mesafe koşanlarla uğraşamam. Benim yolum belli. Bir ömür boyu buralardayız efendim...

Çelebi'm çok güzel bir karavandı ve benim asıl karavanımdı. Ama istemeden onun da elimden çıkıverdiği bir hastalık süreci yaşadım. Burada çok güzel anlarını paylaştığım insanların arkamdan iftira etmesi dolayısıyla hayatıma yaptıkları olumsuz etkinin de önemli bir payı oldu. Tam olarak ne oldu bunu bile anlayamıyorum. Bana göre olmuş hiçbir konu yok. Dilediğim gibi yaşadım ve oldum hepsi bu.
Bugün için konuşmak gerekirse elimde bir Motokaravanımsı araç, Bir karavan ve bir de Motosikletim var. Ki bunlar bana fazlasıyla yeter. Ama zaman içinde başka şeyler de deneyebilirim. Hala gerçek manada bir Motokaravan gezisi zevki yaşayamadım. Ama gerçekten bir şey edinmek o kadar zor ve uzak ki anlatamam. Belki de kiralama yöntemini kullanmam gerekiyordur. Önümüzdeki günlerde bunu da düşüneceğim.

Ben aslında kampları ve kampta kalmayı seven bir karavancıyım. İyi planlanmış gezilerde karavanımın bana sunduğu yararlılıkları, motokaravan seviyesinin bile üstüne çıkartabilirim. Sorun gitmek istediğim yerlerde kamp hizmetinin olmaması aslında. Böyle yerleri de bir şekilde Güçlü ile gezip aradan çıkarmak ekonomik olarak en doğru hareket olacak...

Çünkü karavan kiralamak da çok ekonomik bir seçenek değil bana göre... Yapılabilecek en iyi şey yine kendi öz olanaklarımıza yönelmek olarak görünüyor. Güçlü bir kişilik yatma yeri sunabilmesi ve vebastosu ile kış aylarında iyi iş görebilir...

Angara'da da Yayla Mokamp varken bizim için önemli bir adres oluyordu. Temizdi, Düzenliydi ve en önemlisi Yemyeşil doğası vardı. Malesef Yayla Mokamp'tan sonra daha da onun yerini doldurabilen bir yer açılmadı bana göre...

Motokaravan boyutundaki bir aracın sanayii işleri de zor olur. Lastiğini değiştirmek bile bir mesele. Şimdilik Güçlü ile devam. Benim küçük minik kampırım.
Güçlü'yü verip bir motokaravan almayı hiç düşünemiyorum. Öbür türlüsü de zaten matematik olarak mümkün değil. Biz yine bizim takım yollarda olacağız...

Beni buradaki arkadaşlarımdan ayıran konu benim esas hayalimdekinin çekme karavan oluşudur. Benim en başından itibaren arzum, amacım ve sonuçta gerçekleşen idealim de çekme karavandır. Dolayısıyla ben zaten çekme karavancıyım. Ve bununla gezmeyi çok seviyorum. Ancak uygun fiyatlı hizmet alabileceğim noktalara ihtiyacım var.

Karavanım Pirikamp şu an için okulun bahçesinde duruyor. Gezilere sadece Güçlü ile çıkacağım sanırım. Karavan yüz km de fazladan 3 litre yaktırıyor. 80'i geçmiyoruz onunla. Yolda da sıkıntılı. Bir haftayı aşmayan planlarda onu götürmek çok da iyi değil. Arabayla idare ederiz diye düşünüyorum.

Arkadaşlar,
Ben gariban bir öğretmenim. Başka gelirim yok. Aileden de bir şey kalmadı. Zenginlerle aşık atamam ben. Benim yapabileceğim şeyler belli ama ben bunlarla zaten mutluyum. Hayatla barışık bir yapım vardır. Durmadan şükreder dururum zaten. Bazı yakın yerlerde karavanlı keyifler, Birkaç eş dostla kamp hepsi o kadar zaten. Youtube kanalımda vidyolarıma bir bakın. Hepsi gariban işi çektiklerim. Ben böyleyim. Bir garip kampçıyım bu Dünya'da yerleşik değilim. Gelip geçiciyim.

Ben genelde ne kazanırsam hep harcarım. Hiç tutumlu yaşamadım. Ama yapmak istediğim her şeyi yaptım. Arkamda bir şey bırakmadım. Genel manada yaşamımdan çok mutluyum.

Çekme karavancılık sizin dışınızda tesis durumuna da bağlıdır. Ama yine de güzeldir. Güzel tesislerde çok rahat olabilirsiniz. Çekme karavanın içi geniş ve rahattır. Her ihtiyacınızı bulundurabilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR