Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 505
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,001
Ynt: Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

İlhan abi, tabiki çalışır, biliyorsun bu tür radyan ısıtıcılar kapalı ortamlarda uzun süre çalıştırılmaz, çünkü ortamdaki oksijeni tüketiyor, araç dışında kullanmak için söylüyorsan, onun içinde uğraşmaya değmez..Zaten sana tavada balık için küçük tüp lazım, iki tanede kafa biri ocak biri soba hatta birtanede lamba kafası biryerlere sıkıştırdınmı, hangi kafayı takmak lazım olursa onu takıp kullanırsın, aracın lpg tüp deposundan birde bunun için hat çıkarmayı düşünme bence, en pratik kullanımı piknik tüple duruma göre kafa değiştirerek, benim karavanda normal tüpün haricinde bütün kafalardan var, hangisi gerekirse onu takıp kullanıyorum, ocak-soba-lamba...

Etiketler

atiladi' Alıntı:
İlhan abi, tabiki çalışır, biliyorsun bu tür radyan ısıtıcılar kapalı ortamlarda uzun süre çalıştırılmaz, çünkü ortamdaki oksijeni tüketiyor, araç dışında kullanmak için söylüyorsan, onun içinde uğraşmaya değmez..Zaten sana tavada balık için küçük tüp lazım, iki tanede kafa biri ocak biri soba hatta birtanede lamba kafası biryerlere sıkıştırdınmı, hangi kafayı takmak lazım olursa onu takıp kullanırsın, aracın lpg tüp deposundan birde bunun için hat çıkarmayı düşünme bence, en pratik kullanımı piknik tüple duruma göre kafa değiştirerek, benim karavanda normal tüpün haricinde bütün kafalardan var, hangisi gerekirse onu takıp kullanıyorum, ocak-soba-lamba...

Ayrıca hat çıkartmayacağım, dışarısı için balık, saç kavurma...vs. için orta kapının altında dışarıya hat var, ondan faydalana bilirim.

Karavanda ışıklandırma konusunda Osram çok güzel bir ürün çıkartmış. Yeni öğrendim, aldım birkaç tane, yeni "poroce" lerimde kullanacağım :smiley:

Bildiğiniz 11W lık tasarruflu lambalarla aynı boyutlarda ve tipte. Hatta duyu bile 220V luk E27 ile aynı. Bu sayede piyasadaki tüm E27 armatürlerle kullanılabilir.
Farkı ise, 12V DC ile çalışması :smiley:
İki tipi var, vario tipinde açma kapama düğmesine 2 kez basarsanız 6W, doğrudan açarsanız 11W (yaklaşık 1A) çekiyor.

60W lık bir lambaya denk (600 lümen)ışık veriyor ki, dün gece denedim, harika.

Işığı da çiğ beyazlardan değil, "cool white" dediği hafif kırık bir beyaz.
Liste fiyatı 12€ +KDV gibi, iskonto yapıyorlar. Standart ürün olmadığından siparişle geliyor, raftan bulamadık.

Tek risk kazara 220lik duya takılma ihtimali :smiley:

Bilginiz olsun...
[attachment=1]

[attachment=2]

DSC_0013.jpg

DSC_0013.jpg

Serdar bey çok önemli bir bigi paylaştınız teşekkürler,dışarı da uzatma kablosuyla tentenin altına ne kadar da güzel gider.

Serdar nerede satiiliyor acaba bu ampul?

İnsel,
Perakende mağazalarında Bauhaus vb. bulamamıştım, Osram ı aradım, bayilerden sipariş üzerine getirtiliyor imiş.
Perşembe pazarındaki bayilerinden birinden temin edip getirdi bizim firmanın satınalmacısı...

Bülent Bey,
yapılabilecekler sınırsız, 60W lık güçlü bir ışık veriyor gerçekten, hatta yarı güçte de oldukça yeterli aydınlatması.

atiladi' Alıntı:
Kış geldi artık, araçda ister kabin içi dizel ısıtıcı ister lpg kalorifer olsun, bu ardaşı her zaman karavanın bagajında bulundurmakda fayda var, ne olur ne olmaz, içeride veya dışarıda kullanmak için günün aleti her halde bu...
bundan bende alayım,bir kaç kere tir tir titremişliğim vardır, damdan düşenin halinden damdan düşen anlar,yüksek rakım,mazotun soğuktan yoğunlaşması,akü problemi nedeniyle soğukta kalma riski olabiliyor,böyle bir durumda bunu yakıp uyunabilirmi karavanın içinde ,tehlikesi olurmu?

omnitemporal' Alıntı:
bundan bende alayım,bir kaç kere tir tir titremişliğim vardır, damdan düşenin halinden damdan düşen anlar,yüksek rakım,mazotun soğuktan yoğunlaşması,akü problemi nedeniyle soğukta kalma riski olabiliyor,böyle bir durumda bunu yakıp uyunabilirmi karavanın içinde ,tehlikesi olurmu?

İçerdeki oksijeni tüketen bu türden ısıtıcılar, geçici sürelerde kullanılabilir ancak; uyumak sakıncalı olur. Araçta hele de yeterli yer varsa, yedek olarak bulundurulmasında yarar vardır Murat Bey.

Cavid Sezen

yinede alacağım,eğer bir arıza olup soğukta kalırsak en azından bir süre çalıştırıp içerinin soğuğu kırdırılabilir

omnitemporal' Alıntı:
yinede alacağım,eğer bir arıza olup soğukta kalırsak en azından bir süre çalıştırıp içerinin soğuğu kırdırılabilir

4 yıldır karavanımdan eksik etmediğim ancak hiç kullanmadığım ekipmanım. Çok acil durumlarda kullanılacak
olmamın güvencesi sanırım.

Şarjlı el aleti "hack" lamaca :smiley:

Yıllar önce Carrefourdan aldığım ucuz, 12V matkap+dekupaj+zımpara setinin şarjlı pilleri, setin fiyatına paralel şekilde (60TL idi şimdiki parayla) bir sezonda iflas etmişti. Geçenlerde dekupaj lazım olunca hızlı bir "mini proje" gerçekleştirdim: Altınkaya firmasından 10lu AA tip pil yuvası aldım (firmanın ürünlerini tavsiye ederim, hem kaliteli, hem hesaplı). 6 adet Energizer 2450mAh pilim zaten vardı. 6 tane daha aldım aynısından.
12V pil bloklarından birini söküp içindeki ortaboy NiCd pil grubunu çıkardım. Yerine 10 lu AA pil yuvasını ve pile dışardan 12V verebileceğim dişi konnektörü taktım. Resimler aşağıda.
Setin kendi şarj aleti sadece bir adaptör, led ve dirençten oluşuyor. Tam uyduruk yani. Devresini iptal ederek şarj yuvasını Imax B6 şarj aletini (elimde vardı) bağlayabileceğim şekilde modifiye ettim. Dün akşam denedim. Set yeniyken bile hiç bu kadar uzun çalışamamıştım :smiley:.
Daha uzun süreçte başarılı bulursam ikinci pili de modifiye edeceğim; belki onu li ion yaparım.
Bir ara piller bitince çakmak soketinden güç alabilmek için ara kablo da yapacağım...

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_0081.jpg

DSC_0072.jpg

DSC_0075.jpg

DSC_0066.jpg

DSC_0071.jpg

Eline sağlık, güzel olmuş...Benim şarzlı tornavidanın pil grubu 14.4 V idi iflas edince, isatanbul perpa 8. katta pil market var, pillerini iyi kalitede piller ile değiştirttim, süper oldu....Ama unutmayın şarzlı tornavidanın fiyatı 39TL, pillerine 63TL verdim, değiştirilecek pillerin bile ayrı ayrı fiyat kategorileri var..Geceden şarz edince karavan imalatında tüm gün yetiyordu...

Doğru, 10 adet energizer 53TL, imax b6 ac şarj aleti de 120TL gibi. Bir kısmı elimde olmasa hırpalar bu "hack" mali yönden...

Bauhaus' dan aldığım Alpatos ( Bu tip 3-4 tane aldım en güzeli bu bence ) matkabın pili ölünce bende onu çakmaklıktan çalışsın diye modifiye ettim. Sonuç harika. Direk 12 Verdim. Yıllarca kullandım. Ara aparatla abartım 16 mm deldim. En sonunda dayanamadı dişli sıyırdı. Evde de bir tane vardı hemen onu yerine taktım. Arabada vazgeçilmezim ;)

171220111502.jpg

171220111503.jpg

güngör' Alıntı:
4 yıldır karavanımdan eksik etmediğim ancak hiç kullanmadığım ekipmanım. Çok acil durumlarda kullanılacak
olmamın güvencesi sanırım.

Yedek yedek nereye kadar. Sana yer kalmayacak. :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

SON KONULAR

Geri