Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 505
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,479
Ynt: Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

Yeni işe başlamadan önce, bir kaç ölçüde uç muhakkak edinmem gerekecek, yazdığın ucu deneyeceğim, teşekkürler...

Etiketler

Merhaba daha önceden Bülent Bey'in paylaştığı aşağıdaki tasarım hakkında çalışan kimse oldu mu? Yatak yapmak için çok kullanışlı bir ürün gibi geldi. Ayrıca yatak olarak düşünülürse, üzerinin masa gibi boşluk kalmıycak şekilde olmasına gerekde olmaz diye düşünüyorum. yani yatak minderinin konacağı yüzeyde boşluklar olması(tıpkı baza gibi) konfor açısından sorun çıkarır mı?
Resimleri analiz ederek sistem hakkında haddime düşmeyerek 1-2 yorum yapmak istiyorum. Eğer yanlış düşündüğüm bir kısım varsa belirtmenizi rica ederim.
Bauhaus'da ince çıtalar(240cm) var, bugün 2 tane aldım. ufak ufak kestirip çekince uzamayı sağlayan(açık renkli çıtalar) bağlantıyı yapmayı düşünüyorum. Sonrasında da resimde bahsettiğim detayları eklemeyi düşünüyorum.
[SIZE=small]Aşağıdaki 2.resme bakıldığında bazı detaylar var ancak çok fazla(hatta hiç) marangozluk bilgim olmadığından resimde yazdıklarım mantıklı olmayabilir.[/SIZE]

[SIZE=small]Ayrıca aşağıdaki linkte de videosu var.[/SIZE]

http://www.spoon-tamago.com/2009/08/01/mobile-dining-by-nobuhiro-teshima/

mobile-dining-2.jpg

Kopyas? mobile-dining-1.jpg

mobile-dining-4.jpg

Muhteşem bir tasarım ve olağan üstü bir mühendislik örneği.

Ama dediğiniz gibi bir yatak için ayaklar fazla zayıf, ayrıca gerek de yok. Seyyar olacaksa yer yatağı daha mantıklı. Videodaki ikinci ürün de bu mantıkta kurulmuş zaten. Ama aracın zemini zaten izolasyonlu olacağı için bizim geleneksel yer yatağı da aynı işi görür.

Bekir Bey, çıtalarla çalışmaya başlama sebebim ucuz olması ve kolay kesilip biçilmesi. Eğer mekanizma düzgün olursa ölçüleri belirleyip daha sert ve sağlam maddelerden de yapılabilir diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi videodaki 2 ürünle yer yatağı arasında pek fark yok ancak masa düzeneği son nokta bence ;D

Merhaba,

Haftasonu aldığım malzemelerle bu gece çalışma fırsatım oldu ve aşağıya eklediğim resimlerdeki sistemi işleyiş olarak kurabildim.
Cetvelle ölçüm, göz kararı matkapla delikleri delme(bu kısımda Babam destek oldu) ve tahminen aldığım parçaların montajı sonucunda 1,5 saatte beklediğimden iyi bir sonuç çıktı. Daha öncede bahsettiğim gibi sadece resimde görüp yorumladıklarım doğru çalışacak mı diye yapılan bir ön çalışmaydı.
Bence iş görüyor, en azından benim işimi görecek gibi ;D

Yusuf Bey, bence çok yer kaplamıyor. ilk resimde sistemin kapalı genişliği 23,7 cm, 3.resimdeki açık genişliği(2 tahtam daha olsa onlarıda monteliycektim, siz solda ve sağda 1'er parça daha varmış gibi düşünün) 77,5 cm. Kullandığım yandaki zigzag çıtaların boyu 24,5 cm. Bu tahta çıtalar(veya yatak için farklı bir madde kullanılmalı) daha uzun ve ince tutulsa, bu 1'e 3 oranı daha da artar. 1/4'e kadar çıkabilir. Yani 50 cm'lik bir arka koltuk altı genişliğinden 2m'lik bir baza sistemi çıkabilir.

Daha düzgün bir ölçü çıkartıp haftasonu bir marangoz bulursam parçaları doğru bir şekilde kestirip, düzgün deldireceğim.
Şimdilik bu kadar... "Nobuhiro Teshima" amcaya da kurduğu bu sistem için teşekkür ederim :smiley:

yatak1.jpg

yatak2.jpg

yatak3.jpg

Kampta veya seyahatte müzik dinlemek için piyasada benzerlerini görebileceğiniz yumurta şeklinde hoparlörler var.
Çoğu uyduruk ve işe yaramaz şeyler.
Derli toplu, yer kaplamayan tip bu aletlerde, kaliteli ve yüksek ses veren bir model bulursanız aslında mantık çok iyi.

Geçen sene bu konuda bir araştırma yapıp en iyisi olduğuna karar verdiğim "Sonpre" nin bir modelini almıştım.
Sonpre bir Çin markası ve oldukça kaliteli ürünler üretiyor.
Bluetooth ve hatta wireless üzerinden çalışan modelleri bile var.

Modeller hakkında detaylı bilgi için:
http://www.sonpre.com/index.html

İlk aldığım model (Sonpre C3) sadece 60mm çapında ve 46mm yüksekliğinde. Altına sarılan kısa bir kablonun ucundaki 3.5mm stereo fiş ile müzik kaynağına takılıyor. Dahili Li Ion pili var. "Yumurta" nın iki yarısını birbirinden ayırarak açıyorsunuz ve ortaya çıkan bir körük (rezonatör) sayesinde ses kalitesi oldukça tatmin edici hale ulaşıyor. Birden fazlasını birbirine takarak gücü katlayabiliyor ve stereo çıkış da sağlayabiliyorsunuz. Ağırlığı 80g civarında. Özel bir kılıfta saklıyorsunuz.

Bu sene daha de gelişmiş bir model çıkmıştı (Sonpre N1L), iyice abartmışlar konuyu :smiley:
SD kart girişi, LCD ekran, FM dijital radyo ve alarmlı saat eklemişler. Çapı 60mm gibi, yüksekliği 53mm olmuş, 90g.
3W gücü var, usb den şarj oluyor. Ekolayzırı bile var :smiley:
Model çok yeni, sitelerini bile güncellememişler, sitelerinde N1 modeli var, ekransız.
http://www.sonpre.com/en/n1.html
Bildiğim kadarıyla Türkiye de satılmıyor henüz.

Resimler aşağıda:

Fırat hocam ilgiyle takip ediyoruz çalışmalarını.

Serdar hocam o cacık olanlarından bir tane de ben aldım ama senin önerilerine güveniyorum bende gelirse almayı düşünüyorum.

mayıstosböce' Alıntı:

Serdar hocam o cacık olanlarından bir tane de ben aldım ama senin önerilerine güveniyorum bende gelirse almayı düşünüyorum.

Benimde ilgimi çekti, haberim olursa almayı düşünürüm.

mayıstosböce' Alıntı:

Evet bir tane aldım,bluetooth lu olanı da yolda.Ürün gerçekten çok güzel Amazon sitesinde şu anda 14 dolara var ama Türkiyeye göndermiyorlar,benim aldığım N1 modeli 53 dolar ,Çin den geldi.

Amazonda ayrıca şu ürünü buldum müthiş zeki ve pratik bir ürün ihtiyacı olan için çok faydalı.

61--PElPXnL._AA1500_.jpg

Screenshot_2.png

Su ısıtıcı pratik birşey gibi görünüyor .Geliştirmeye açık sanki... :smiley:

Eski karavanımız Euramobil deki kutu içecek vb. eşya konsolu çok kullanışlıydı. Yenisinde çok aradım benzer bir konsolu, ama bulamadım burada :(
Belki fiberden de yapılabilir, ama uğraşmak gerek...

Bu hafta iş için iki günlüğüne Almanya' ya gittim. Frankfurt havaalanına dönerken 20 dakikalığına da olsa Reimo nun Egelsbach daki mağazasına uğrayacak fırsat buldum. Tabii konsolu da aldım. Henüz sabitlemedim ama güzel duruyor:

2013-01-24_00-19-58.jpg

2013-01-24_08-29-34.jpg

Elektrikli motosikletlere çok güzel (ve uğraşırsak kendimizin de yapabileceği :smiley: ) bir örnek gördüm dün akşam.
Gövdesi paslanmaz sacdan yapılmış. Paylaşmak istedim.
Li-Ion pil kullanıyor.

Acaba ülkemizde satılan kurşun asit akülü elektrikli bisikletlerin motoru ve elektronik kontrol ünitesi li ion pil grubu ile de çalışır mı? :-\

Şöyle bir düşünürsek, 48V 500W lık 4 kurşun asit akü ile çalışan bir sistem 12x3.7V=44.4V luk bir Li ion grubu ile sorun çıkarmayacaktır diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

ikoonew001_706.jpg

theta' Alıntı:
Şöyle bir düşünürsek, 48V 500W lık 4 kurşun asit akü ile çalışan bir sistem 12x3.7V=44.4V luk bir Li ion grubu ile sorun çıkarmayacaktır diye düşünüyorum. Ne dersiniz?
Bence de çalışır. En yüksek hız %8 azalır, araç hafifler, menzil uzar. Dikkat edilmesi gereken şarj devresidir o da gerekiyorsa yeniden yapılır. :smiley:

Şarj aleti en önemli konu bence bu tip bir kullanımda.
Fikir yürütmeye devam edersek:
Şarjlı araçlarda en önemli konulardan biri elektrik bulunduğunda çabuk şarj olabilmesi bence. Li Ion piller 1C hatta 2C akımlarla şarj olabiliyorlar.
500W lık bir motor için (bir kişiyle düz yolda 50km/h gidilebiliyor bu güçle) 1000W lıkbir akü gurubu yapsak 1C ile 1 saatlik şarj süresine teorik olarak erişebiliriz. Ama örneğin 48V 20A güç kaynağı gerekir :(
Böyle bir şarj aleti yapılabilir mi?

Ya da paralel bağlı pil gruplarını bir kaç farklı şarj aletiyle aynı anda şarj etsek daha pratik bir çözüm mü olur :-\

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.