Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 505
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,472
Ynt: Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

Bunu biliyoruz Hakan, yeri gelmişken başkalarına örnek olsun diye mevzu ediyoruz zaten...

Etiketler

Arkadaşlar eskiden yurt dışında olan şimdi Türkiye yede giren hepimiz için çok önemli bir ürün var bunu size hemen haber vereyim dedim.Vereyim dedim ama lütfen yanlış anlaşılmasın ne şirketin reklama nede benim satmaya ihtiyacım yok.İstanbulda,Bursa,Ankara da ve birçok şehirden bu ürünü alabilirsiniz.

İç izalosyon hepimizin sorunu,benim bildiği Türkiyede bu tarz su bazlı bir ürün yok-tu,varsada kusura bakmayın ben bilmiyorum.Hepimiz izalasyonda farklı malzemeler kullanırız,hemen hemen hepsininde sağlığa uygunluğu tartışılır,strafor filan onları kastetmiyorum,izocam,bitüm esaslı malzemeler...kastettiğim bunlar,Özellikle kampırlar için çok uygun,hem ses, hem ısı izolasyonu sağlıyor.Yanlızca çıplak metalin üzerine atılmıyor,mutllaka en az astar olmalı,zaten kampırlarda var ama çizik paslı biryer varsa mutlaka pastan arındırılıp,astar atıldıktan sonra atılmalı.
Nekadar kullanılır, bu çok farklı bir durum kişinen cebinin rahatlığına göre değişir.Örnek vermek gerekirse biz 3-4 tane(1lt) ile 4 çamurluğun içini kaplıyoruz.Çok kolay bir kullanımı var herhangi bir boya tabancası bu şişelere uyuyor,yanlızca temiz olması gerekiyor.Ben mesela karavanımın altını ahşap olduğu için bunlarla kaplayacağım(record HS grubu),hatta diğer yapan arkadaşımızınkini kapladık bile.Hatta dahada ileri gidip benim yapacağım karavanın dışınıda bunlarla kaplamayı düşünüyorum(2000 record HS ile rengine karar vermeye çalışıyorum-estetik kaygım yok.).Esnek malzeme olduğu(record hs grubu)için çatlama yapmayacağını düşünüyorum,Ahşap malzemeye uygulayacağım için sonucunu bende merak ediyorum.Dışı portakal kabuğundan biraz daha pütürlü olacak.
Neyse konu konuyu açıyor kendi aracınızsa ve çok uzun süre satmayı düşünmüyorsanız kullanmanız mantıklı ama satarken kesinlikle bilmeyen birisinin önem vereceği bir kriter değil.
Bu aşşağıdaki fiyatlar liste fiyatıdır,mutlaka en az yüzde 15-20 indirttirin şurda burda yüzde 25 yaptılar diye söyleyin ;) ,burada yayınlamam ne kadar doğru bilmiyorum,şirket prensibi olarak sakıncalı olabilir ,bu yüzden belli bir süre sonra bu fotoğrafı kaldıracağım kusura bakmayın isteyen kaydetsin.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

bike2-600x266.jpg

bike3-600x576.jpg

bike4-600x479.jpg

2 oda 1 holü olan 4 kişilik "Jesolo 4" çadırı Merto Grosmarket'ten 140TL ye aldım. En ucuz internet sitelerinde bile fiyatı 180 TL. Bilginize.

urun_16154_d.jpg

Pratik hayat kurtarıcı aparat
Trafik kazalarında emniyet kemerinin ve güvenli camların ne kadar hayat kurtardığını hepimiz biliyoruz. Peki kaza sonrasında az bir ihtimal de olsa emniyet kemeri açılmadığı için araç içinde mahsur kalabileceğinizi biliyor muydunuz? Daha yüksek olan diğer olasılık ise kaza sonrasında kapıların açılmaması. Bu gibi durumda ne yapabilirsiniz? Emniyet kemerini kesmek veya çıkmak için camlardan birini kırmak zorundasınız.

[attachment=1]

İşte bu adımda exitool devreye giriyor. Bu aparat hem emniyet kemerini kesmekte hem de cam kırmakta kullanılıyor. Exitool'u emniyet kemerinize takıyorsunuz ve ihtiyaç duyduğunuz anda kullanabiliyorsunuz. Aynı zamanda feneri ile ışığını da kullanabilirsiniz.

[attachment=2]

9030left-full-374.jpg

500x-seatbeltslicer.jpg

Mobil cihazlarınıza BEDAVA elektrik!

[attachment=1]

Son zamanların en büyük patlamalarından biri mobil cihazlarınızı her yerde şarj edebilmenize olanak veren cihazlar. Her şeyin ufalıp cebimize girmesiyle bunun bir ihtiyaç olacağı belliydi ama hareketli halde olan insanların sorunudur şarj sorunu. Öyle tüm gün evde oturup patateslik yapan insan şarj probleminden ziyade karşı cinsle olan iletişim sorunu, şekilsiz vücudu ve ay sonu gelen elektrik faturalarıyla uğraşır

[attachment=2]

nPower firmasının PEG (bkz yazı sonu notu) ismi ile bizimle buluşturduğu ürün diğer muadillerinin aksine bizi güneş peşinde koşturmuyor, bir şeyler çevirmek zorunda bırakmıyor, yada başka bir cihazı şarj etmeniz için onu da şarj etmeniz gerektirmiyor. Peg in kabul etmiş olduğu prensip sizin hareket enerjiniz!

Bir saatlik bir yürüyüşün sizin şuanda kullanmış olduğunuz mobil cihazların (pda, cep telefonu vb) %90 ını şarj edebileceğini biliyor musunuz? Her gün yürürken ne kadar enerjinin boşa gittiğini artık siz düşünün. Peg aslında sadece yürümede değil bisiklete binme hatta (çok cillop bi aracınız yoksa) arabanızı kullanırken dahi oluşabilen sarsıntılarla içindeki pili şarj ediyor. İnanılmaz mı? Bence değil...

[attachment=3]

[attachment=4]

Sarsıntı sırasında bünyesindeki özel elektromanyetik alanların tepkimeye girmesiyle içinde bulunan (geri dönüşümlü olduğu belirtiliyor) li-polymer pili şarj ederek çalışıyor. Üstündeki usb çıkışıyla da başka cihazları şarj ediyorsunuz. Az anlatımla çok işi başarabilen cihazlara güzel bir örnek. Anlatacak başka da bir şeyi olmayan ürünün teknik detaylarına bakacak olursak;

[attachment=5]

23 cm uzunlukta 3cm çapında orda silindir ise 4 cm çapında
• 255 gr Ağırlık
• Anodizlenmiş kaplama
• Yeşil renk
• 4 Watt a kadar enerji üretimi
• 5.0V DC @ 200 mAmp güç çıkışı

150$ a bu adresten( http://www.greennpower.com/) alınabilecej ürün geliştirilip günlük kullanımlara uygulanırsa eminimki birçok açıdan enerjiyi beleşe getirebiliriz. Tabii ben yorulmam yaparım derseniz bu ürünü elinize alıp sallayaraktan baya baya bir enerji elde etmenizde mümkün. Bu yolla hem spor yapıp hem de kalori ve enerji harcarken yine enerji kazanmak bir garip ilişki olabilir...

Bu yazı alıntıdır,ucuza aldım isteyene hediye edebilirim...

greenpower.jpg

npower-peg-charger.jpg

npower-peg-charger.jpg

npower-peg-yapisi.jpg

npower-peg-charger-hand.jpg

Bununla akuleri sarj edebilir miyiz?;D

İnsel dostum, kablolarını aküye takıp, bu aleti de cebine koyup, 8 gün aralıksız seksek oynarsan akülerini şarj edebilirsin. :smiley: :D ;D

Arkadaşlar, bugün Bim'de (Akhisar) kamp sandalyesi gördüm ve iki adet aldım. Broşürlerinde ayrıca uyku tulumu da vardı ama bu uyku tulumu işinden hiç anlamam; yalnızca yansıtmak istedim. Gereksinimi olanların ilgisini çekebilir.

Cavid Sezen

[attachment=1]

[attachment=2]

BİM A.Ş._1275304927087.jpg

BİM A.Ş._1275304956599.jpg

Cavid hocam o kamp sandalyelerinden memnun kalanı şimdiye kadar hiç görmedim. İçine öyle bir pozisyonda katlanarak gömülüyosunuz ki yarım saat oturunca midem ağzımdan fırlayacakmış gibi oluyor. O sandalyelerde yemek yemek ise imkansız gibi... Fiyatları epey ucuzlamış. Ben geçen yıl Real'den 20 TL.' na almıştım.

Bu yıl Koç-taş'tan aşağıdaki katlanır sandalyeleri aldık, şimdi rahatız. Fiyatı 19,90 TL./ adet. Sanıldığının aksine diğerlerinden daha hafif ve daha az yer kaplıyor. Mekanizma oldukça sağlam görülüyor ama kullanılan kumaş malzemeyi pek beğenmedim. Zamanla deforme olacakmış gibi görünüyor. Fazla kilolu olanlar için de yeterince sağlam olmayabilir. Sonuçta kumaş deforme olsa bile brandayla kolayca değiştirilebilir.

[attachment=1]

[attachment=2]

kamp sandalye.jpg

captured.jpg

Cem, bu güzel değerlendirme ve bilgilendirmen için sağol. Eskilerin deyimiyle hin-i hacette kullanılabilir diye koymuştum; çok bigi sahibi olmadığım için salık veremem zaten.

Cavid Sezen

Sandalyelerin demirleri metalik gri boya ve beyaz boyalı olanı var, metalik gri boyalı bezi çizgili olanından 4 adet aldım, güzel ve dayanıklı görünüyor, en önemlisi tamire müsait tasarım. 19.90 TL Bonusa 10 Taksit....

Arkadaşlar su geçirsede ben o tenteden arıyorum,daha kaliteliside olur,google a portatif tente diye yazdım bulamadım,İstanbullu arkadaşlar ,sizde marketler de varmıdır böyle birşey.

Ne varsa Gezenbilirimizde var görsellerde aratınca İnsel in o meşhur tentesini buldum

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33531.0

Gaz kaçağı ev kazalarına karşı(karavanlarada ;))

Bu yazı alıntıdır

Ekonomik ya da eğitim durumu ne olursa olsun tanıdığım hiç kimsede bir yangın alarmı, acil durum çantası, ya da bir ilk yardım dolabı gibi önlemleri bu güne kadar görebilmiş değilim. Amerika'da ölümlerin en çok ev içi kazalarla gerçekleştiğini biliyor musunuz? Kimsenin pek de önemsediği bir konu olduğunu düşünmediğim ev içi güvenliklerini acaba aramızda kaç kişi uygulamakta? (

Türkiye'yi ele alırsak ev kazalarının en çok rastlananı soba ya da gaz zehirlenmeleri. Dikkatsizlik ya da ihmal sonucu hemen hemen her kış yüzlerce zehirlenme vakası gerçekleşiyor. Bu durum basit şekillerde önlenebilecekken ne yazık ki bu konuda olan eğitim eksiği ve klasik "Bana bişi olmaz" Türk mantığı yüzünden hem geride gözü yaşlı insanlar hem de ekonomiye büyük zararlar getirmekte.
O aslında hepimizin evindeki gizli bomba!

Aslında şimdiki haberim bu noktada ülkemize çok yarar sağlayabilecek yapıda. EZ Gas Detector ismiyle piyasada kendine yer edinmiş ürünümüz gerek taşınabilir yapısı gerekse uygun fiyatıyla her eve misafir olabilir.

EZ Gas Detector iki det AA pil ile çalışmakta. Ortamın gaz seviyesine göre kendi kendini kalibre edebiliyor. Üzerindeki Ledlerin yardımıyla çalışma durumunu gözlemleyip herhangi bir kaçak karşısında sizi bağrım bağrım bağararak uyarmakta.

[attachment=1]

Algılama derecesi olarak;

• LPG 1/10 LEL (Lower Explosive Limit - Düşük Patlama Limiti)
• LNG(Metan) 1/5 LEL ((Lower Explosive Limit - Düşük Patlama Limiti)

Detaylı özelliklerine bakarsak;

• Güç : 2XAA Pil
• Algılama Tipi : MEMS Gaz Algılayıcı
• Boyutlar : 22 x 3 cm
• Ağırlık : 84.5g (2xAA Pil dahil)
• İkaz : LED Seviye, 3 sinyal (Yeşil, Sarı, Kırmızı)
• Çalışma Süresi : En az 40 saat

[attachment=2]

Her yere yanınızda götürebilmeniz en büyük artısı...

Kullanımı incelersek üstünde bulunan düğmeye basmanız çalışması için yeterli. Sizin tek yapmanız gereken bu. Ondan sonra ortama uyum sağlama sürecinde üzerinde bulunan yeşil sarı ve kırmızı ledler 0,5 saniyede bir yanıp sönmeye başlıyor. Sonrasında sadece yeşil ışığın yanmasıyla EZ Gas Detector ortama uyum sağlamış ve çalışır olduğunu bize bildiriyor. Bundan sonra onu evde kaçak olduğundan şüphelendiğiniz bölgelere götürebilir ya da koruması için olduğu yerde bırakabilirsiniz.

Tanıtım olarak yazacak başkada bir özelliği olmamasına rağmen bu ürün her evde olmasını dilediğim ender ürünlerden biri. Hele ki bizim gibi doğalgazın çok yaygın olmadığı genelde tüplerin daha revaçta olduğu bir toplumda önemi biraz daha fazla. Aslında global ortamda doğal gaz bulunan evler tülü evlerden daha çok tehlikeye açıktır ama yine ülkemizde durum tam tersi. Kim her sene tüp borularını kontrol edip onu değiştiriyor ki? Allaha emanet yaşıyoruz...

EZ Gas Detector kolay kullanımı, ufak ve taşınabilir yapısı ve uygun olan 30$ lık fiyatıyla bu adresten alınabilir( http://kjglobal.co.uk/acatalog/EZ_Gas_Check.html). Ha şunu da belirtmek isterim kuru fasülye seven bir ülke olarak bunun bulunduğu evlerde aman diyim sizde kaçak yapmayın. Yoksa üstüne oturduğunuz o uzvunuz bir anda isteseniz de hayatınız boyunca yaratamayacağınız bir paniğin vesilesi olabilir...(bu espiriyi kesinlikle ben yapmadım arkadaşlar)

Yazı sonu notu : Basit bir mantıkla fazladan para olarak görülen bu alet edevatlar aslında kazalardan sonra fatura edilebilecek yüksek meblağları göz önüne alırsanız birer sakız parasından daha çok değiller. Tabii faturalardan ziyade hayatları kurtarabilecek olmaları da zaten onları daha bir değerli kılıyor. Katılırsınız ki hayat hiçbir meblağ karşılığında satın alınamaz...

ez-gas-detector.jpg

ez-gas-detector-yan.jpg

Merhaba,
Ben de Cem Beyin aldığı katlanır sandalyeden aldım. Daha önce benzer sandalyeden 2 takım eskittim, çok kullanışlı ve rahat. Daha önce kullandığım bir takımın brandalarını değiştirdim, paslanan yerleri temizleyip boyamıştım. bir iki tanesini annemin yazlığında halen kullanıyoruz.
Eskiler çok sağlamdı, yeniler okadar dayanıklı olduğunu sanmıyorum. Eskilerini ortalama 10 15 yıl kullandık, bakalım bunları kaçyıl kullanırız?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR