Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 505
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,472
Ynt: Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

Çok güzel bir alet iyi tercih Ahmet,haftasonuna yetiştiremeyiz herhalde almak için.Atilla hocam uzatma kablosu sorun yapmazmı dersin.

Etiketler

Oto elektrikcisinden 2.5'luk alınacak kablo ile toplam 3-4 mt'yi geçmezse sorun yok, veya eski arızalı 12v su ısıtıcı kablosu kullanılabilir, ben bu tip şeyleri bir gün lazım olur diye atmatıp saklıyorum, evde heryer böyle şeylerle dolu hanımla sürekli tartışıyoruz, bana bit pazarcı diyor, aslında haklıda bazen var olduğunu biliyorum ama kargaşadan arayınca bulamıyorum, bu seferde sinir basıyor...

Bu mangal nasıl?
Globetrotter 132€ ya satıyor maaşallah :smiley:
Benzer bir model yapmıştım, ama ısındığında yanları deforme oluyordu biraz. Sanırım bunda tüm parçalar iç içe geçtiğinden deformasyon olmaz.

portable grill.jpg

aslanahmet' Alıntı:
Bir tane 12 V ısıtıcılı oto koltuk minderi aldım. Bu akşam denedim. Mükemmel ısıtıyor. Araçla gezerken deneme amaçlı kaloriferi kapattım, minder idare ediyor. Minderi esas alma sebebim, kısa süreli kamp yaptığımız yerde çamur vs den dolayı çadır için uygun yer bulamazsam koltuğu yatırıp arabada yatacağım. Altımda ısıtıcı, üzerime de uyku tulumunu yorgan gibi serince idare ederim herhalde.

[attachment=1]

http://www.modacar.com.tr/urun/modacar-isiticili-koltuk-minderi-840131.aspx

Tesekkurler.

Bir tane Arçelik seyahat tipi kettle aldım. 0.5 litrelik ve 600W. Tercih etmemin sebebi küçük, fazla yer kaplamıyor ve 600 watt olması. Normal ketıllar genelde 2000 W ve bazı otel ve kamp yerlerinde sigortayı attırabiliyor. Bu araçla böyle bir sorun yaşamazsınız. Hatta yaşam akülü invertörlü karavanlarda bile kullanılabilir. Normal ketıllara göre 4-5 dakika geç kaynatıyor ama değer. Daha önce 12 V ketıl almıştım ama kimseye tavsiye etmem. Yarım saatte anca kaynatıyor.
Geçen kış aynı sebepten dolayı Bauhaus'tan 600 watlık Voltotherm marka yağlı radyatör ısıtıcı almıştım. O da çok kullanışlı. Küçük ve az enerji çekiyor. Gerçi onu dışarda kullanma fırsatı bulamadım Ama soğuk gecelerde çocuğun odada yakıyorum, güzel ısıtıyor. Termostatlı, ısınınca kapanıyor, bundan dolayı da ekonomik.

[attachment=1]

http://www.sahibinden.com/arcelik_k-3309_seyahat_tipi_kettle_125-600w_bardak_hediyeli-33WQQaXQQ18589061WQQpXQQdisplayitem
Not: Ben Sirkeci'de bir spot mağazadan aldım.

18589061jlu.jpg

Hakan abi hayırlı olsun bu cihazdan bizim arkadaşta vardı kanalın yeni yerinde enerji sistemini farklı döşemişler istediğiniz cihazı kafanıza göre prize takamıyorsunuz sistem kendini korumaya alıyor bu sebeple çay makinaları yasaklandı ama biz bir yolunu bulduk ve bu cihazla iş yerinde sabahları çay kaynatıyorduk ;D çok pratik bir ürün.

Valla benimde hosuma gitti. Arceliklerde var mi bu? Alayim koyayim karavana. Atesle ugrasmayalim.

insel' Alıntı:
Valla benimde hosuma gitti. Arceliklerde var mi bu? Alayim koyayim karavana. Atesle ugrasmayalim.

Bilemiyorum, Arçeliklere sormak lazım.

[attachment=1]

Yine Sirkeci'de spot mağazadan 1 adet Felix Tipsy ıslak-kuru şarjlı süpürge aldım. Test ettim, çekiş gücü şaşırtıcı şekilde 220 volt süpürgelere yakın. Ve en güzel tarafı motoru 12 volt, bir adet araç çakmak girişine takılabilen kablosu var. Otomobilinizde de kullanabiliyorsunuz.Ayrıca evinizde duvara monteli askı aparatı ve 220 volttan şarj eden adaptörü var. Karavanında invertörle 220 volt süpürge kullananlar için alternatif olabilir.

ads?z.jpg

Geçen gün (cumartesi) Beykildüzü'ne annemlere ziyarete giderken Avcılar'daki And Outdoor mağazasına uğradım. İçerde kendimi kaybettim. Hanımla kızım aksesuar-takı, giyim mağazalarında kendilerini kaybederlerdi, burada da aynısı benim için oldu. Kızımın 10ncu kez "hadi baba gidelim" uyarısı üzerine bir saat sonra anca ayrılabildim. Tezgahtar çocuğun peşimde dolanmaktan başı döndü, sonunda peşimi bıraktı. Nakitte % 10 da indirim varmış. Maaş alınca bir ziyaret edeceğim artık :smiley: Kamp için gerçekten hertürlü güzel malzeme var.

theta' Alıntı:
Bu mangal nasıl?
Globetrotter 132€ ya satıyor maaşallah :smiley:
Benzer bir model yapmıştım, ama ısındığında yanları deforme oluyordu biraz. Sanırım bunda tüm parçalar iç içe geçtiğinden deformasyon olmaz.

Serdar bey çok pahalı, ama kalın paslanmaz malzeme ile yapılabilir,yada ısıya dayanıklı farklı bir malzeme ile.Demonte pratik birşey.

Kefken Pembe Kayalar gezisine katılanlar biliyor ama katılmayanları bilgilendirmek amacıyla yazayım dedim. Konu 12 volt ısıtcılı koltuk minderi. Kefken gezisinde bir gece uyumak için çadırı kurmak zor geldi. Ayrıca cumartesi günü bölge aşırı rüzgarlı olduğundan kurmak daha da zahmetli hal alacaktı. Otomobilimin içinde uyumaya karar verdim. Hem böylece ısıtıcılı minderimi de denemiş olacaktım. Minderi ön sağ koltuğu yerleştirip arkalığını tam yatırarak ayak kısmınıda bazı malzemelerle yükseltip, koltuğa yattım. Daracık araba içinde bu kilolarımla uyku tulumunun içine girmem imkansız gibiydi. Uyku tulumunu yorgan gibi üzerime serdim. Minderi yüksek seviyede açtım. Yarım saat sonra sıcaklık arttığından düğmesini kısığa çevirdim. Bir saat sonra sıcakladağımdan tamamen kapattım. Sabaha kadar o sıcaklıla idare ettim. Otomobilinde uyumak isteyen uzun süre otomobilinde oturmak isteyenler için bu deneyimimi aktarmak istedim.

aslanahmet' Alıntı:
Kefken Pembe Kayalar gezisine katılanlar biliyor ama katılmayanları bilgilendirmek amacıyla yazayım dedim. Konu 12 volt ısıtcılı koltuk minderi. Kefken gezisinde bir gece uyumak için çadırı kurmak zor geldi. Ayrıca cumartesi günü bölge aşırı rüzgarlı olduğundan kurmak daha da zahmetli hal alacaktı. Otomobilimin içinde uyumaya karar verdim. Hem böylece ısıtıcılı minderimi de denemiş olacaktım. Minderi ön sağ koltuğu yerleştirip arkalığını tam yatırarak ayak kısmınıda bazı malzemelerle yükseltip, koltuğa yattım. Daracık araba içinde bu kilolarımla uyku tulumunun içine girmem imkansız gibiydi. Uyku tulumunu yorgan gibi üzerime serdim. Minderi yüksek seviyede açtım. Yarım saat sonra sıcaklık arttığından düğmesini kısığa çevirdim. Bir saat sonra sıcakladağımdan tamamen kapattım. Sabaha kadar o sıcaklıla idare ettim. Otomobilinde uyumak isteyen uzun süre otomobilinde oturmak isteyenler için bu deneyimimi aktarmak istedim.

Hocam,

Bu benim işime yarar...
Marka model varsa link verebilir misin?

aslanahmet' Alıntı:
Bir tane 12 V ısıtıcılı oto koltuk minderi aldım. Bu akşam denedim. Mükemmel ısıtıyor. Araçla gezerken deneme amaçlı kaloriferi kapattım, minder idare ediyor. Minderi esas alma sebebim, kısa süreli kamp yaptığımız yerde çamur vs den dolayı çadır için uygun yer bulamazsam koltuğu yatırıp arabada yatacağım. Altımda ısıtıcı, üzerime de uyku tulumunu yorgan gibi serince idare ederim herhalde.

[attachment=1]

http://www.modacar.com.tr/urun/modacar-isiticili-koltuk-minderi-840131.aspx

Haldun hocam, daha önce ilgili linki vermiştim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR