Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 505
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,472
Ynt: Ynt: Kamp - Karavan için Faydalı Ekipmanlar

Hayırlı olsun Ahmet abi güle güle güzel günlerde kullanın,bu arada abi sizin araç ne durumda tamamlyabildinizmi eksiklikleri.

Cem hocam sizinde sandalyeniz hayırlı olsun güzel günlerde kullanın,

o katlanır rejisör koltuklarından bende memnun değilim içine gömülüp kalıyorsunuz yemek yemek ise işkenceye dönüyor bende yenisini alayım sizin aldığınız diğer üründen ama daha yeni aldığımız o koltuklar eskimeden almak bu aralar biraz lüks olur,yada birine ucuz paha verip kurtulmak lazım. ;) ;D

Etiketler

yaybek' Alıntı:
Hayırlı olsun Ahmet abi güle güle güzel günlerde kullanın,bu arada abi sizin araç ne durumda tamamlyabildinizmi eksiklikleri.

Cem hocam sizinde sandalyeniz hayırlı olsun güzel günlerde kullanın,

o katlanır rejisör koltuklarından bende memnun değilim içine gömülüp kalıyorsunuz yemek yemek ise işkenceye dönüyor bende yenisini alayım sizin aldığınız diğer üründen ama daha yeni aldığımız o koltuklar eskimeden almak bu aralar biraz lüks olur,yada birine ucuz paha verip kurtulmak lazım. ;) ;D

Biraz hoyratça oturup kalkar, kolçakları da otururken sıkı sıkı aşağıya bastırırsan kopuyor Yusuf ;) kolçakların dirseklere gelen kısmını aşağıya bastırmazsan oturmak daha büyük işkence zaten... :D Biri kopunca diğerleri de kopar nasıl olsa diyerek yenilerini aldık... Olmadı ıslak sandalyeleri ateşe tutup kuruturken biraz fazla yaklaştırırsın olur, biter... Eskimeden yenisi alınmaz haklısın ;)

Sağolasın Yusuf,
Bizim işte bir kısmetsizlik var gidiyor. Allah beterinden saklasın.
Enson mobilyaları geçen ay tamamladık. Yerlerine alıştırdık, Boyaya geçecek iken Ankarada annemin kalça kemiği kırıldı. Amaliyat - hastahane derken 15- 20 gündür onunla uğraştım. Bu günlerde toparladı çok şükür. Dün istanbula döndüm. Bu arada bir taraftan da mesleki işler var malum. Hafta sonunda demonte edip pazar günü son zımpara ve boyasını atıp kalıcı montajı yapmaya çalışacağız Güngörende bir arkadaşın atölyesinde.

Ahmet abi Annenize çok geçmiş olsun Allah şifa versin umarım tez zamanda sağlığına kavuşur.

Karavan işindede kolaylıklar diliyorum Allah can sağlığı versin gerisi öyle yada böyle hallolur.

arı' Alıntı:
Sağolasın Yusuf,
Bizim işte bir kısmetsizlik var gidiyor. Allah beterinden saklasın.
Enson mobilyaları geçen ay tamamladık. Yerlerine alıştırdık, Boyaya geçecek iken Ankarada annemin kalça kemiği kırıldı. Amaliyat - hastahane derken 15- 20 gündür onunla uğraştım. Bu günlerde toparladı çok şükür. Dün istanbula döndüm. Bu arada bir taraftan da mesleki işler var malum. Hafta sonunda demonte edip pazar günü son zımpara ve boyasını atıp kalıcı montajı yapmaya çalışacağız Güngörende bir arkadaşın atölyesinde.

annenize çok geçmiş olsun Ahmet bey sağlık daha önemli, vardır bunda da bir hayır, varsın geç olsun

Arkadaşlar bu tente işinden den sıkıldım şöyle birşey almaya karar verdim ve aldım,geçici olarak heryerde kullanabilirim,biçimi kamp çadırlarına benzediği için sağlam olacağını düşünüyorum.

Gelen kutu yüksekliği 1 mt kadar kalınlık ve genişlikte 20cmx20cm gibi en ucuz praktikerde buldum 99 tl,bir günde geldi.Alttaki siyah torbalara kum doldurabiliyorsun,yada kazıkla tutturabilirsin

zemine.En önemli özelliklerinden biri 180 derece eğim vererek güneşe göre yön değiştire biliyorsun.Bu hafta Seyrek- sarısuda denemeyi planlıyordum ama işim çıktı gitmem kesin

değil.Denediğimde size bilgi veririm.

[attachment=2][attachment=1][attachment=3][attachment=4]

p1110111zv2.jpg

p1110114yz2.jpg

çardak.jpg

p1110109iq3.jpg

Yamaç paraşutu de yapabilirsin daha sıkılırsan. :D Güle güle kullan.

Arkadaşlar böyle bir cihaz alınıp arabanın ön şasesine demonte bir sistem yapılsa ve gerektiğinde kolayca sökülüp takılsa nasıl olur 5 ton çekeri olduğu yazıyor linkte ve ödeme seçenekleri çok iyi 12 ay taksit imkanı var.

http://www.tekneyatmalzemeleri.net

http://www.tekneyatmalzemeleri.net/pinfo.asp?pid=1011

Link buradan açmaz ise kopyala yapıştırla adres çubuğuna eklerseniz açılır.

untitled.jpg

yaybek' Alıntı:
Arkadaşlar böyle bir cihaz alınıp arabanın ön şasesine demonte bir sistem yapılsa ve gerektiğinde kolayca sökülüp takılsa nasıl olur 5 ton çekeri olduğu yazıyor linkte ve ödeme seçenekleri çok iyi 12 ay taksit imkanı var.

220 voltluk ceraskalla işyerinde 250 kiloyu zor kaldırıyorum 12 voltla 5000 kilo nasıl çekilir? mantığım almıyor
not:benimkisi linktekinin aynısı http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-sanayi-endustriyel-makineler-sanayi-kl-125-250-kg-elektrikli-ceraskal-sifir/detay?

http://www.tekneyatmalzemeleri.net

Kadir kardeş 12volt deyip geçme amper çok yüksektir ayrıca sarım hızıda önemlidir birde benim yazdığım değer maksimum çekme yani yatay çekme havaya kaldırma yükü farklıdır mesela senin halatın ortasına bir bilyeli kanca daha taksan ve uç kancayıda makinaya takıp sarsan hız yarıya düşeceğinden kaldırma gücüde 2 katına çıkacaktır ama bu cihaz gerçekten o kadar kalitelimidir ona bakmak lazım,jeeplerin önünde bunların montajlı olanları var ve 12 volt ile çalışıyor ben gözümle şahit oldum Nissan terrano jeep'i ormanda çamurdan hemde yukarı doğru çekti çıkardı.

Yusuf ben şahsen, bu konuyu uzun zamandır araştırıyorum, 500-1000 kg çekme kapasiteli daha ucuz 12v modellerde buldum, aracımı yaparken takacağım, ama aracın projesi çizilirken vincinde, çeki demiri gibi projesi çizilerek ruhsata işlenmesi gerekiyor..

Atilla abi proje işini biliyorum o sebeple o vinç için sök tak bir sistem düşünüyorum bu durumda aracı sattığımda vinçi de satmam bagajda durur gerektiğinde çıkartır takarım,hani böyle bir cihaz alırsam tabi.

Abi peki linkini verdiğim istem nasıl iş görürmü sence,bu konuda en tecrübeli sensin yıllarca dağcılık ve jeep kullanıcısı olarak :D

Yusuf resimden birşey söylemem mümkün deyil, redüktörünün kalitesini anlamak lazım....Birde araca monte edilmeyen tipleri var, vinçden iki adet çelik tel çıkıyor birini aracına takıyorsun diğerini sağlam bir yere, vinç tam ortada çalışıyor, vinci çalıştırınca, iki tarafdaki telide sibini sağdan diğerini soldan, aynı makaraya sarmaya başlıyor, bu sistemde sadece elektrik besleme kablosu uzun oluyor..

Bu vinç işini net olarak çözebilirsek foruma çok büyük bir faydamız olur,özellikle bizim gibi ağır araçlara sahip ,rakımlı yerlere giden ve araçlarında vinç olmayan arkadaşlar için.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR