Yepisyeni Defenderimmmmmm Sonunda Bende Aldımmmmm :))))))

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan limankalesi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 154
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 71,934
Ynt: Yepisyeni Defenderimmmmmm Sonunda Bende Aldımmmmm :smiley:)))))

Bu güzel aracın toplam maliyeti ne kadar oldu? sıfırdan yapmak mı yoksa hazır toplanmışını almak mı daha ekonomik teşekkürler.

Etiketler

Öncelikle hayırlı olsun kardeşim güle güle kullan.bende düşünüyorum maliyet ne oldu bi bigilendirsen bizi?

Murat Bey, öncelikle bu entryi niye bu kadar geç gördüğüm için kendimi ayıpladım, tebrik ederim ve aramıza hoşgeldiniz dedikten sonra da geçmiş olsun Allah kurtarsın demekten başka birşey düşmüyor bize. ;D umarım herşey hayallerinizdeki gibi olur.
Bu arada ısıtıcı takmadıysanız halen ben arka koltuğun altına çift zamanlı çorum kaloriferi taktım, toplamda 250-300tl gibi bir maliyeti var çalıştığında emin olun eşiniz ve çocuğunuz isyan eder kapat artık şunu piştik diye, tek kötü yanı motor çalışmazken çorum da çalışmıyor, bunu sorun etmezseniz ucuz ve etkili bir çözüm olarak kesinlikle öneririm.

Tekardan hayırlı olsun, bol çamurlu günlerde görüşmek dileğiyle
Saygılar
Alkım.

arkadaşlar kusura bakmayın geç cevap için,,araca yeni şeyler yaptık buraya koymayı unuttum,,öncelikle yanbasamaklar takıldı,polyburçlar takıldı

şanzuman da sorun vardı geri vitesden atıyordu,şanzumanı indirdik açtık baktık pek iç açıcı çıkmadı bazı dişliler aşınmış şanzuman su almış paslanmış,,prizdirekde uzatmak için kaynak yapılmış olduğunu gördük,,şanzumana masraf etmek yerine sıfıra yakın orjinal 200 tdi için üretilen uzun prizdirekli lt şanzuman aldık taktık ,,sıra arazi şanzumanına geldi onuda 1.66 orandan kayalardan sıfır parçalarla 1,41 orana çevirdik,,baskı balata değişti aracı dün aldım denedim süper olmuş meğerse 1,66 aracı tutuyormuş araç kendine geldi fişek gibi olmuş 110 km çok rahat görüyor ve araç bağırmıyor,,:smiley:

ısıtıcı olarak webasto aldım çok memnumum araç dururken ufaklık üşüyünce hemen açıyorum ısınıyor uyuyor biz rahat rahat dışarda ateşin başında keyif yapabiliyoruz

tamponu vinç tamponu olarak değiştim saolsun Bursa dan Özgür Yörüker in eski tamponu aldım Derya ile zımparalayıp boyadık taktık şimdi vinç alacağım

biraz foto atayım

image.jpg

image.jpg

kaput üstü havalandırma kapakları aldım,ön difransiyel karpuz koruması ve sarı renk boyalı defender yazan ön rot koruma taktık,,,ama bitmiyor valla şu anda maliyet olarak 37 bin deyim haftaya elektrikçiye gidecek tüm tesisatı değiştirieceğim sonra sıra lastik janta gelecek 6-7 binde öyle gidecek vincede 2000 versek ıvır zıvır derken 50 binleri göreceğiz sanırım :smiley:

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Masraf bitmiyor ama işte cocuklar ve babalarin oyuncak konusu yas büyüdükçe oyuncagin fiyati artıyor yapacak bisey yok ... para harcamaya devam

mrdnmz' Alıntı:
daha içi var Demirbaş ın :eek: :eek:

aynen daha içi var

ama elektrikçiye ön göğüs teyip ve tuş takımı konsolü siparişi verdim,, koltuk kaplamaları değişecek ,,orjinal defender ön paspas takımı aldım ,dikiz aynası değişti, ayrıca tozluk takımı aldım ama daha takamadım :smiley:

inşallah bittiğinde (biterse tabi) güzel olacağına eminim...

Güzel günlerde kullan..

Benımle aynı durumda olanlarda varmış demek - bol uykusuz geceler bızı beklıyor

Sent from my iPhone using Tapatalk

Murat bey vallahi helal olsun giriştimmi tam girişiyorsunuz bu ne hızdır ne bu şiddet bu celal :eek: böyle aracı alalı bir kaç ay olmamışken çoğu insanın birkaç senede yaptığından daha çok masraf ettiniz, dilerim gönlünüzce bir araca sahip olursunuz sonunda, yanlış anlamayın lütfen tabiki maddi manevi herkesin imkanı farklı ama biraz ağırdan gitmek biraz deneyimleye deneyimleye aracı geliştirseniz ona göre masraf yaparsanız daha sağlıklı olmaz mı neticede bu kadar masraf yaptıktan sonra birkaç ay sonra defender bana göre değilmiş diyip de satmaya karar verirseniz yazık olur onca emeğe ve paraya. Dediğim gibi maksadım işinize karışmak değil tabiki de sadece dostça bir endişedir benimki :smiley:
Saygılar
Alkım.

voyvoda4' Alıntı:
Murat bey vallahi helal olsun giriştimmi tam girişiyorsunuz bu ne hızdır ne bu şiddet bu celal :eek: böyle aracı alalı bir kaç ay olmamışken çoğu insanın birkaç senede yaptığından daha çok masraf ettiniz, dilerim gönlünüzce bir araca sahip olursunuz sonunda, yanlış anlamayın lütfen tabiki maddi manevi herkesin imkanı farklı ama biraz ağırdan gitmek biraz deneyimleye deneyimleye aracı geliştirseniz ona göre masraf yaparsanız daha sağlıklı olmaz mı neticede bu kadar masraf yaptıktan sonra birkaç ay sonra defender bana göre değilmiş diyip de satmaya karar verirseniz yazık olur onca emeğe ve paraya. Dediğim gibi maksadım işinize karışmak değil tabiki de sadece dostça bir endişedir benimki :smiley:
Saygılar
Alkım.

yok canım yanlış anlamıyorum meak etmeyin evet biraz hızlı gittiğimin farkındayım :smiley: kaporta için bekliyorum mesela biraz off roaddan hevesimi alacağım :smiley: ama defender konusunda yılların birikimi var o kadar forum okuduk video seyrettik :smiley: araç bana uygun zaten 2. araç olarak kullanıyorum hafta sonları ,,, ama yavaş gitmekte fayda var haklısınız

mrdnmz' Alıntı:
inşallah bittiğinde (biterse tabi) güzel olacağına eminim...

Güzel günlerde kullan..

teşekkür ederim
Poseidion' Alıntı:
Benımle aynı durumda olanlarda varmış demek - bol uykusuz geceler bızı beklıyor

Sent from my iPhone using Tapatalk

aynen rüyada defender
voyvoda4' Alıntı:
Murat Bey, öncelikle bu entryi niye bu kadar geç gördüğüm için kendimi ayıpladım, tebrik ederim ve aramıza hoşgeldiniz dedikten sonra da geçmiş olsun Allah kurtarsın demekten başka birşey düşmüyor bize. ;D umarım herşey hayallerinizdeki gibi olur.
Bu arada ısıtıcı takmadıysanız halen ben arka koltuğun altına çift zamanlı çorum kaloriferi taktım, toplamda 250-300tl gibi bir maliyeti var çalıştığında emin olun eşiniz ve çocuğunuz isyan eder kapat artık şunu piştik diye, tek kötü yanı motor çalışmazken çorum da çalışmıyor, bunu sorun etmezseniz ucuz ve etkili bir çözüm olarak kesinlikle öneririm.

Tekardan hayırlı olsun, bol çamurlu günlerde görüşmek dileğiyle
Saygılar
Alkım.
teşekkür ederim

Murat geçen sürede araca evrim geçirtmişsin yaw
Bir ara haberleşelimde şu bendeki emanetini vereyim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

SON KONULAR

Geri