Ynt: Yeni Çekme Karavan Modeli (Ege Karavan)
Merhaba, 5 yıldır başoglunun 1999 yılında ürettiği çekme karavanı kullanıyorum, kusura bakabilirler ama gerçekten 1985 model alman malı karavanın bile yanından geçemez ürettiğ karavanlar.Ben bizzat kendileriyle defalarca görüştüğüm, hiç üşenmeden fabrikalarına bile gittiğim için çekinmeden ve açıkça yazıyorum bunları.Başoğlu bu ülkeden ve bu ülkenin insanlarından yeterince para kazanmamış olacakki durduğu yerde eriyen cam kollarının yada mandallarının( Üç kuruşluk adi plastik malzeme) bile parasını istiyecek durumda.
Yerli üretimde kaliteden bahsetmek biraz zor, bunu kendileride biliyor.Karavanla seyahat edeyim diyorsanız yerli karavanlar gerçekten ÇEK-MEkaravan, öyle haldır haldır gezeyim falan sakın ha, hayır bizim karavanımız dediğin gibi değil diyorlarsa fabrikaya bir kere gittim bir daha giderim.Bunları yazarken üzülüyorum fakat maalesef gerçek olan bu, benim karavanım genişledi mesela, geziyorum çünkü, ben gezdikçe karavanım genişliyor, dolap kapakları çatlıyor, şaselerine bakım yapmazsanız çürüyor, bir fren tertibatı var akıllara zarar, karavanımın boyu uzun olduğundan olsa gerek asla fren gerilmiyor, kullandıkları inşaat demiri yukarı esniyor dolayısiylede balataları germiyor.
İşin ilğinç tarafı üretici firma bu tür hatalarda, gelin yardımcı olalım, üretimden kaynaklı sorun varsa halledelim düşüncesinin menziline asla girmiyor.Karavanımın camı ya, ön camı, büyük olduğundan yollarda sallana sallana menteşe yerlerinden çatladı, en son bu yaz düştü yerinden tekrar aradım firmayı, cama ihtiyacım var dedim, artık o tür cam kullanmadıklarını, ellerinde olmadığını söyleyip kısadan çıktılar işin içinden, olsada zaten 500 lira civarında bir rakam, hani biz bunları gerçekten çok kalitesiz yaptık, size maliyetine verelim gibi bir yaklaşım beklerseniz çok yanılırsınız. Aksine hareket eden firmalar varsa lütfen buyursunlar, çünkü Türkiyede karavancılık yapanların buluştuğu çok fazla bir yer yok, en güncel olan sitede burası, yazsınlar açık açık kendi ürettiğmiz karavanlarda her türlü desteğe hazırız diye.Ben ne kendi sitelerinde nede başka bir yerde bu konuda en ufak bir davet görmedim, gören varsa paylaşsın lütfen.
Allahtan elimden iş geliyorda biraz karavanımı onların ürettiği zamankinden daha iyi bir hale getirmeyi başardım.Özellikle ilk aldığımda tavandaki havalandırmanın etrafından su almıştı, Mahmut beyin tavsiyesi üzerine(Belki hatırlar, belki hatırlamaz) hiç üşenmeden Erdek Ant Kampingten karavanımı alıp İzmir'e ege karavanın sahibi Mehmet beye gitmiştim.2007 yılının soğuk bir aralık ayında, öylede bir yagmur yağıyorduki anlatamam, sağolsun geri çevirmedi beni, hafta sonu ve akşam üzeri olmasına rağmen 4-5 saat uğraşarak üst havalandırmayı yerinden çıkarıp attı, (Oda çok kalitesiz bir malzemeydi ve gerçekten erimişti) etrafını biraz daha genişletti, çürümüş tahtaları değiştirdi ve Alman malı yeni bir havalandırma takmıştı, gördüğü aksaklıklardan bazılarını yaptı bazılarınıda nasıl yapacağımı tarif etti, bu Mehmet abiyle ilk tanışmamızdı(Aynı zamanda meslektaşım olduğunu orada öğrenmiştim.)
Olumsuz olmayı asla sevmiyorum fakat ben bu sıkıntıları yaşadım, hala yaşıyorum, kendi imkanlarımla karavanımı gezer halde tutmaya çalışıyorum, 100 kilometrelik bir yere sırf daha düzğün yoldan gitmek için 230 kilometre yol yapmak zorunda kalıyorum.
Son olarak yazımı bitirmeden önce özellikle kullandığım karavan markası için yine söylüyorum bu karavanlar" MÜMKÜNSE ÇEK-ME KARAVANLARDIR",hepinize kazasız belasız seyahatler diliyorum.