Yeni Bir Defender 90 ; Alanya'dan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mustafa Uysal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,245
Ynt: Yeni Bir Defender 90 ; Alanya'dan

numan33' Alıntı:
Mustafa Bey, mekanik tadilatlarla ilgili de resimler bekliyoruz.

Kolay gelsin.
Numan Bey hayırlı sabahlar;
Aracın mekanik işlerini HASAN KOLA ustamız yapıyor ama zaten mekanik müdahele gerektiren bir durumu yok motoru gayet sıhhatli şanzıman veya diferansiyelde herhangi bir sıkıntı yok sadece 4 teker bakımı ve komple yağ filitre bakımları araç kaportaya gelmeden şase halindeyken yapıldı. En baştada söylediğim gibi bu araç müşterimizin isteği doğrultusunda tamamen standart bir araç olacak. Herhangi bir yükseltme,spacer,pot bagaj vs vs.... uygulaması yapılmayacak çelik jant dahi takılmayacak...
Bizdeki işi bugün bitiyor sadece arka yan çerçeve döşemeleri ve tavan döşemesinin ayarlanması kaldı nasip olursa bugün o da biter...

Etiketler

Mustafa Uysal' Alıntı:
Yılmaz Bey iyi akşamlar
Yılmaz Bey defenderin şasesinde perçin kullanımaz tamamen kaynaklıdır.... Kastetiğiniz kaporta aksamıysa şayet tamamen sıkma ve dövme perçin kullanıyoruz...İyi akşamlar..
Söylediklerinizi biliyorum, ancak ben şase kısaltma yapıldığını sanarak sordum . Araçlar 110 dan kısaltıldımı , yoksa gerçekten 90 mı?

yavuz-çelikel' Alıntı:
Söylediklerinizi biliyorum, ancak ben şase kısaltma yapıldığını sanarak sordum . Araçlar 110 dan kısaltıldımı , yoksa gerçekten 90 mı?

:smiley: Tamam o zaman..... araç fiberoptikten kısaltma şasesi ise orjinal şaseye göre ayarlanmıştır. Sadece arka kasanın şasenin ortasındaki bağlantıları biz ayarlıyoruz..İlk paylaştığım resimlerde var ordadanda bakabilirsiniz....

Sıra tavan ve arka yan çerçevenin döşemelerine geldi...

PIC_5270.JPG

PIC_5271.JPG

PIC_5272.JPG

PIC_5273.JPG

PIC_5274.JPG

Mustafa Uysal' Alıntı:
:smiley: Tamam o zaman..... araç fiberoptikten kısaltma şasesi ise orjinal şaseye göre ayarlanmıştır. Sadece arka kasanın şasenin ortasındaki bağlantıları biz ayarlıyoruz..İlk paylaştığım resimlerde var ordadanda bakabilirsiniz....
anladım, kolay gelsin, şaseyi birleştirirken arkaya destek parçası vs. birşey konuluyormu, alın alına getirip kaynatılıyormu ? merak ettiğim konu bu sadece.

yavuz-çelikel' Alıntı:
anladım, kolay gelsin, şaseyi birleştirirken arkaya destek parçası vs. birşey konuluyormu, alın alına getirip kaynatılıyormu ? merak ettiğim konu bu sadece.

güzel bi şekilde sıra gazaltı kaynağı çekilse bir sıkıntı olacağını sanmıyorum abi yaa.

serdar5261' Alıntı:
güzel bi şekilde sıra gazaltı kaynağı çekilse bir sıkıntı olacağını sanmıyorum abi yaa.

Haklısınız daha önce topladığımız 90 ve 100 lerden hard off road yapan müşterilerimizde vardı ( takla atanlar dahi oldu ) şaselede herhangi bir gizli destek veya takviye yoktu ve hiçbir sıkıntı yaşamadık sistemin sağlamlığı test edildi ve sınıftan geçti...

15-20 sene kadar önce Ankara'da dolmuşlarda bir moda oluşmuştu. İç göğüs ve üst tavan raflarına sac'dan imalatlar yapıyorlar, üzerinede kadifemsi bir şeyle kaplıyorlardı.
Yaptıkları şey bir yapıştırıcı tabancayla atıp, üzerine özel bir tabancayla tüy gibi birşey püskürtmeydi.Ama moda geçince yapan eden kalmamış.Bu sistemi aradım taradım bulamadım Ankara'da. Şimdi tavan ve yan cam çıtalarını görünce onla kaplansa güzel olur diye düşündüm.Bir fikir belki yapan eden birini tayan bilen vardır, çok defender'a can katar bu iş.

yavuz-çelikel' Alıntı:
15-20 sene kadar önce Ankara'da dolmuşlarda bir moda oluşmuştu. İç göğüs ve üst tavan raflarına sac'dan imalatlar yapıyorlar, üzerinede kadifemsi bir şeyle kaplıyorlardı.
Yaptıkları şey bir yapıştırıcı tabancayla atıp, üzerine özel bir tabancayla tüy gibi birşey püskürtmeydi.Ama moda geçince yapan eden kalmamış.Bu sitemi aradım taradım bulamadım Ankara'da. Şimdi tavan ve yan cam çıtalarını görünce onla kaplansa güzel olur diye düşündüm.Bir fikir belki yapan eden birini tayan bilen vardır, çok defender'a can katar bu iş.

Olabilir yavuz bey görmek lazım..Biz bunu 110 döşemelerini kısaltıpı kesip ekleyerek yaptık tavan döşemesinin dışını söktiük. Malumtavandaki şeritlerinde denk gelmesi lazım..... İnşallah döşeme işi bitince fotoları çekip koyucam işlme gördüğünün farkına bile varılmaz...

Mustafa bey;
Özel amaç için üretilmiş araçların, (ambulans, itfaiye, çekici gibi) binek araç yada kamyonet, panelvan sınıfına çevrilmesi yasak diye biliyorum. Bu konuda nasıl bir yol izliyor araç sahibi bilginiz varmı?

yavuz-çelikel' Alıntı:
Mustafa bey;
Özel amaç için üretilmiş araçların, (ambulans, itfaiye, çekici gibi) binek araç yada kamyonet, panelvan sınıfına çevrilmesi yasak diye biliyorum. Bu konuda nasıl bir yol izliyor araç sahibi bilginiz varmı?
Ben alanyada bir sıkıntı göremedim. Safari işi yapanların çoğunda ambulanstan çevirme defenderlarla turist gezdiriyorlar.

serci07' Alıntı:
Ben alanyada bir sıkıntı göremedim. Safari işi yapanların çoğunda ambulanstan çevirme defenderlarla turist gezdiriyorlar.
böyle bir konu geçmişti bir yerlerde, ama aradım bulamadım. Sorun yoksa iyiymiş.:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri