Yeni Aracım Disco I; Orj. Camel Trophy 92 Model

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan altuncu57 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 425
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 94,596

Etiketler
Ynt: Yeni Aracım Disco I; Orj. Camel Trophy 92 Model

edaghan' Alıntı:
İngiltere'de birkaç arkadaşıma sordum. ikinci elini bulurlarsa haber edecekler.
Engin Bey dört gözle hayırlı bir haber bekliyorum.uçak kargosu vs.masrafı neyse ödemeye hazırım.taktım bu parçaya kafayı.

Azmi kardeş öncelikle kolay gelsin... zor iştir yaptığın bilirim..!!! zira 2 def. i cıvtadan topladım nerede ise ...

Merak ettiğim 2 husus var, sormak istedim.... 1.Burada bulunan senin aracın amcaoğlunda gördüğüm kadarıile roll cages lerin an kısmı aracın gösünden içeri giriyor,ama seninkinde böyle değil zira rol.cag. 'i sökmeden göğsü çıkartmışsın bu nasıl oldu? 2.ön göğsü komple boyatmışsın, bu boya ve astarı özel mi (gayet güzel duruyor) ? Zira normal akrilik kökenli boyalar çok da verimli olmuyor sert plastik üzerinde...!

selamlar

aracın üzerindeki roll-cage'in ön kısmının torpido ile bir bağlantısı yok yani torpido içinden geçmiyor.bu nedenle de torpido rahat bir şekilde sökülüp takılabiliyor.kullandığım boyada normal akrilik boya. plastik malzemelerin üzerinden çok ince zımpara geçtik altına özel plastik astarı attık dökülmemesi için ...aynı işlemi bundan önceki aracım suzukide de yapmıştım.çokta güzel olmuştu.dökülme soyulma gibi bir sorun çıkartmamıştı. en azından temizlik görünüş ve arazi sonrası temizlemesi silmesi çok daha zahmetsiz.ilk günkü gibi pırıl pırıl oluyor temizlik sonrası.normal kendi plastiği gibi çamur ve su lekesi tutmuyor...

altuncu57' Alıntı:
Engin Bey dört gözle hayırlı bir haber bekliyorum.uçak kargosu vs.masrafı neyse ödemeye hazırım.taktım bu parçaya kafayı.

Azmi bey,

1 adet İngiltere'de buldum. 30 TL (10 GBP) civarı fiyatı var. Gönderme parasını hesaplatıyorum. Cevap gelince haber ederim. Satın aldıktan sonra tahminen 11 gün sonra bana gelir. Geldiği gün size yollarım.

1 adet de ABD'de buldum. Onun da fiyatı 30 TL civarı (20 USD). Göndermesi 40 USD tutuyor. Gelmesi 27-30 günü bulur.

Kolay gelsin.

edaghan' Alıntı:
Azmi bey,

1 adet İngiltere'de buldum. 30 TL (10 GBP) civarı fiyatı var. Gönderme parasını hesaplatıyorum. Cevap gelince haber ederim. Satın aldıktan sonra tahminen 11 gün sonra bana gelir. Geldiği gün size yollarım.

1 adet de ABD'de buldum. Onun da fiyatı 30 TL civarı (20 USD). Göndermesi 40 USD tutuyor. Gelmesi 27-30 günü bulur.

Kolay gelsin.
ilgine çok teşekkür ederim.bekliyorum...

ön tamponnun sağ ve sol kafa kısımlarını çamurluklara göre parça koyup ayarladıktan sonra sağ,sol ve düz vinçlemelerde sağlam olması için bağlantı yerlerine takviyeler koyduk. 100_5285.jpg 100_5286.jpg 100_5287.jpg 100_5288.jpg 100_5290.jpg 100_5291.jpg

daha sonra farların altına gelen ve açıkta kalan kısmın görüntü bozukluğunu ortadan kaldırmak için krom malzemeden hazırladığımız parçaları montaja hazırladık.üzerinde montaj için kullanılacak olan delikleri deldik ve yine montajda krom vidalar kullanılacak. bunlar ufak ayrıntılar ama inanın ayarlayıp yerine oturtması baya bi zaman alıyor.bitince güzel olacak 100_5292.jpg 100_5293.jpg 100_5294.jpg

artık boya öncesi aracın içine attığımız zehirli astarın üzerine pütür atma zamanı gelmişti.son kat astarı zımparalamadan önce çamurluk içlerinin ve taban zemininin pütür atma işlerini bitirdik. 100_5353.jpg 100_5354.jpg 100_5336.jpg 100_5337.jpg 100_5338.jpg 100_5339.jpg

vallaha merakla takip edeceğim bir konuda daha bu kadar soymuşken bence boyayın şu aracı orjinal renklerinede arac bir kendine gelsin yaaa

Azmi çok derine dalmışsın ;D ;D ;D

Aklımdayken göğüs hazır sökülmişken kalorifer peteğini değiştir sonradan çok zor değişiyor.

selamlar

valla düşünmüyor da değilim ama 6 kg boyayı peşince aldım.tabi metalik boya malzemeleride beraberinde. geri verme fırsatım olsa hiç düşünmem ama birde birsürü prosedürle uğraşması canımı sıkıyor o yüzden ruhsattaki rengi yeşile devam edeceğim...

discovery-V8' Alıntı:
Azmi çok derine dalmışsın ;D ;D ;D

Aklımdayken göğüs hazır sökülmişken kalorifer peteğini değiştir sonradan çok zor değişiyor.

selamlar
abi kaloriferi komple bu hafta sökeceğim.ayrıca arka taraf içinde çorum kaloriferi koymayı düşünüyorum.ileride webasto'da tabi ama bu ara baya bi açıldım az yavaş gideceğim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.