Yeni Aracım Bir Dodge

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orhun arpad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 141
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,595

Etiketler






Ynt: Yeni Aracım Bir Dodge

arkadaşlar resimdeki dodge gibi full offroad aracı yapmayı planlıyorum fikirlerinizi bekliyorum. saygılar

Dodge 250
 


Ynt: Yeni Aracım Bir Dodge

Gerçekten de nefis görünen bir araç olmuş, halen tedavülde mi acaba, birkaç fotoğrafını daha görmek mümkün müdür?
 

Ynt: Yeni Aracım Bir Dodge

Yürüüü beeee hey maşallahhh....
Yapmak nasip olur inşallah.

Yalnız bunu yaparsanız dodge fabrikasındaki tüm mühendisler işsiz kalır. Fabrika sahibi hepsini işten kovar. :smiley:
 




Ynt: Yeni Aracım Bir Dodge

Evet yukardaki araç tarafımdan fotoşop yapılmıtır. Photoshop hikayesi ise şimdi anlatacağım şekilde başladı.. Yurt dışındaki bir şantiyede kullandığım 1999 model 4x4 doç aracım vardı, ancak standart halde arazide istenilen verimi alamadım. Sonra arazide daha verimli şartlarda çalışacağını düşündüğüm kısa şaseli unimog almayı düşündüm ve unimogların çoğu askeriyeden çıkma olduğu için yurt dışına götürülemeyeceğini öğrendim. ve bu aracı önce daha verimli kullanmak amacıyla unimog şasesi kullanarak revize etmek ve daha ağır şartlarda jeneratör su tankeri vs ağır römorkları arazi ortamında çekmeyi düşünmüştüm ama buna zaman bulamadım ve şantiyeden emekliye ayırdım sonra Türkiyeye getirdim. Türkiyede 6 ay kadar hiç çalışmadan yattı. O yatarken bende Unimog şasesi üzerine kupasını yerleştirerek hobi amaçlı arazi aracı yapmayı düşündüm ve bunun üstünde Photoshop çalışması yaptım ancak sürekli yurt dışında olmam nedeniyle zaman yoktu ve nihayetinde istemeyerekte olsa bu aracı satmıştım. araç tamamen aldığım halinde geri satıldı. Arkada kalan ise photoshop çalışmaları oldu. Aracın yandan ve arkadan görüntüsününde Phoshopları vardı ama kimbilir nerdedir. Bu resimdeki gibi bir araç toplamak isteyen varsa proje aşamasında kendi fikirlerimi aktarabilirim. Saygılarımla
 

Ynt: Yeni Aracım Bir Dodge

Bayram bey selamlar. ben bu şekilde bir araç yapmayı planlıyorum. eğer resimleri bizimleri ve bilgileri bizimle paylaşırsanız banada yol göstermiş olursunuz. teşekkürler
 

Ynt: Yeni Aracım Bir Dodge

oguz28' Alıntı:
Bayram bey selamlar. ben bu şekilde bir araç yapmayı planlıyorum. eğer resimleri bizimleri ve bilgileri bizimle paylaşırsanız banada yol göstermiş olursunuz. teşekkürler
Oğuz Bey, selamlar. Tabiki yapmış olduğum planları ve resimleri size memnuniyet ile iletirim. İsterseniz özelden isterseniz burdan paylaşabilirim. Benim yapmış olduğum tasarımlar Unimog 404 şasesi difransiyelleri yayları ve arazi şanzumanı aynen muhafaza edilerek doçta kullanılan 3500 devirli 4 silindirli 4000cc perkins motor ile çift kabin kupa ve kasa havuzunu Mog şasesine aktarmaktı. Ancak ikinci bir seçenek ise Doç şasesini ve arazi şanzumanını muhafaza ederek sadece mog diferansiyellerini doça aktarmaktı. İkinci seçenekte araç makaslı oluyor. Ancak birinci seçenekteki Unimog şasesi ile yapılan plandaki en büyük avantaj Unimog şasesinin burulması yani esnekliği.

http://i186.photobucket.com/albums/x83/esk26/foto1/258007.jpg
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,022
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst