Yapmayı Planladığımız Doğu Karadeniz Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barbecue Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 420
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 119,088

Etiketler
Ynt: Yapmayı Planladığımız Doğu Karadeniz Turu

Emre Bey,
Süper, makale niteliğinde bir yazı olmuş.
Ellerinize sağlık...
Dediğiniz bir çok noktaya ben şahsen katılıyorum. Burası sanal ortam ve herkes elinden geldiğince doğal davranmaya gayret ediyor. Ama meşhur bir söz vardır ana fikir olarak şöyle der,
"Birini iyi tanımak istiyorsan mutlaka uzun süreli bir tatil yap"
Bu bizim grup içinde geçerli olacak sanırım, belki uyum sorunu yaşarız, mesela ben kendi adıma çok hayal ediyorum nu geziyi ama arada bir yerde geri dönmek zorunda olursam, her ne sebeple olsun, kimseye kırılmam darılmam gücenmem.
En azından ben bu başlığı açarken işin buralara kadar geleceğini değil düşünmek hayal bile etmemiştim.
Önce ufak turla bir gezi derken, çadır dahil tam takım eşya aldım, arabamı bu maceraya uygun hale getirmek için ufak tefek geliştirmeler yapıyorum vs vs.
Ben şahsen son derece heyecanlıyım ve bekliyorum.
Her zaman dediğim gibi, umarım sevgimiz, saygımız ve heyecanımız her daim devam eder ve bu macarayı tamamlarız ve akabinde yeni maceralar için planlar yaparken geçmiş beraberliklerimizi ve anılarımızı anlatır güleriz...

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

Sevgili Dostlar,
Size sormak istediğim bir diğer nokta ise, buzdolabı konusunda, elimde coolbox var ama bu uzun solukta işe yaramaz diye düşünüyorum....
12 volt mini buzdolapları ise benim boyumu aşar durumda bugünkü halim ile.
Ne tavsiye edersiniz, uygun ekonomik, pratik bir çözüm olarak tavsiyelerinizi rica edeceğim.

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

aynı sorun bende de acaba bu ürün işe yarar mı?
http://www.hepsiburada.com/liste/coolbox-10-litre-board-otomobil-buzdolabisi-94a071/productDetails.aspx?productId=otm94a071&categoryId=252831&navq=categoryid%3d252831%26fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dotm94a071%26fh_lister_pos%3d6%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483631%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483631_253574%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483631_253574_252831%257d%26fh_refview%3dlister
bir de 10 litre iki yetişkin bir çocuk için 3 günlük kapasite sağlarmı(peynir-zeytin-yumurta-süt-tavuk,köfte,domates,biber,kavun,kola,bira,rakı)

Burak Bey ve Murat Bey

Lutfen extra masrafa girmeyin. O zaman soyle yapariz. Eldeki mevcut imkanlar dahilinde buzdolabi yerine sogutucular ile idare eder ve alisverisi gunluk yaylalardan hallederiz. Sut u yumurtayi yogurdu ben yayladan almayacagim da nereden bulacagim hem de gunluk ;D

cok kasmayalim. masraf cikarmayalim birbirimize.

o yuzden yazdim oneri ve alternatiflere acigiz diye :smiley:

benim zaten ihtiyacım oluyor,bu nedenle almayı düşünüyordum,herhalükarda buna benzer bir şey alacağım,biraz araştıralım bakalım,kullananlardan yorum alalım,karavan soğutma kısmında araştıralım bakalım, +6 derecede donan buz aküleri çıkmış

omnitemporal' Alıntı:
benim zaten ihtiyacım oluyor,bu nedenle almayı düşünüyordum,herhalükarda buna benzer bir şey alacağım,

o baska :smiley:

omnitemporal' Alıntı:
+6 derecede donan buz aküleri çıkmış

sicak havayi emerkenki enerji kaybindan bahsediliyordu. link i bulursam bende eklerim buraya...

bu arada Valiliklerin sayfalarini inceliyorum bir kac gundur. Fakat bizim tarihlere denk gelen bir etkinlik bulamadim henuz :( yazik olur senliklerden birine denk gelemezsek...

mrdnmz' Alıntı:
o baska :smiley:

sicak havayi emerkenki enerji kaybindan bahsediliyordu. link i bulursam bende eklerim buraya...

bu arada Valiliklerin sayfalarini inceliyorum bir kac gundur. Fakat bizim tarihlere denk gelen bir etkinlik bulamadim henuz :( yazik olur senliklerden birine denk gelemezsek...

Kanka ben onun satıldığı siteyi evdeki pcsinin sık kullanılanlara eklemiştim eğer erken gidebilirsem eve paylaşırım :smiley:

barbecue' Alıntı:
Sevgili Dostlar,
Size sormak istediğim bir diğer nokta ise, buzdolabı konusunda, elimde coolbox var ama bu uzun solukta işe yaramaz diye düşünüyorum....
12 volt mini buzdolapları ise benim boyumu aşar durumda bugünkü halim ile.
Ne tavsiye edersiniz, uygun ekonomik, pratik bir çözüm olarak tavsiyelerinizi rica edeceğim.

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

Burak bey buzdolabı konusunda Murat bey karavan bölümünde soğutucu başlığını paylaşmış mutlaka incelemenizi öneririm.

Tavsiyelerim seçenek çok olmayınca biraz zorunluluk gibi oluyor,kendi kamperimdeki uygulamamı özetliyeyim isterseniz.

31 lt 12 V kompresörlü waeco buzdolabı demoraj akımı yazmıyor ancak low seçeneği 35 W, high seçeneği 70 W tüketim ve
10.4 V koruma sınırı. Dolap üstten kapaklı.
Isıtıcı Eberspaher D2 katalog değeri veremiyorum katalogu bulduğumda yazarım.

2 temel cihazım için araç aküm 105 A ve yaşam akümde 100 A olarak kullanıyorum,alternatörden şarj ederek yaşam akümü
kullanıyorum.Yaza kadar alabilirsem 100W solar panel sistemide kurmak niyetindeyim.

Buzdolabına niyet ederseniz sadece bu gezi için mevcut akünüz güçlüyse dikkatli bir kullanımla geçiştirebilirsiniz örneğin gece
yatarken havanın soğuk olacağı düşüncesiyle akımı keser sabah tekrar çalıştırarak kullanılabilir.
Karavancılar araçlarında enerjiyi çokça tükettiğimiz için yaşam aküsüne ihtiyaç zaruridir. (su pompası,aydınlatma,ısıtıcı,buzdolabı
bazen bilgisayar,pil şarjı)

Buzdolabı seçeneğide Waeco veya İndel-B seçebilirsiniz. 30 ve 40 lt en çok tercih edilen modellerdir.

Aklınıza gelebilecek soruları yazabilirsiniz.Selamlar

Levent Bey,
Teşekkürler ...
Önce verdiğiniz referans noktasından bir dersimi çalışayım, sonra takıldığım yerlerde desteğinizi rica ederim...

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Emre,

Telsiz konusunda pmr en ucuz çözüm olur ancak her marka pmr da ayarları yüzünden birbiri ile görüşme yapamıyor. FM bandı kullanan cb telsizler bu tür yolculuklarda en güzeli olur. Ben her ihtimale karşı ( güvenlik için) uhf/vhf bandını kullanan nir amatör telsiZide arabaya monte edicem.
Onun haricinde dizel konusunda benim benzinli konusunda da Tafa nın eli tamir işlerine çok yatkın biliyorsun. (dün gece evin önünde mazot deposu değiştirdik düşün artık)

Sent from my iPhone using Tapatalk

dturan' Alıntı:
Emre,

Telsiz konusunda pmr en ucuz çözüm olur ancak her marka pmr da ayarları yüzünden birbiri ile görüşme yapamıyor. FM bandı kullanan cb telsizler bu tür yolculuklarda en güzeli olur. Ben her ihtimale karşı ( güvenlik için) uhf/vhf bandını kullanan nir amatör telsiZide arabaya monte edicem.
Onun haricinde dizel konusunda benim benzinli konusunda da Tafa nın eli tamir işlerine çok yatkın biliyorsun. (dün gece evin önünde mazot deposu değiştirdik düşün artık)

Mazot deposu kolay iş kardeşim gerekirse motor indirir bindiririz ben yolculukta yanıma caraskal falan alıcam bu arada bir teklifim olucak arkadaşlar yolculuktan önce bir iki kere hepimizin uygun bir zamanında toplansak hem gezimizi konuşsak hem tanışsak kaynaşsak nasıl olur?

tafa4196' Alıntı:
Mazot deposu kolay iş kardeşim gerekirse motor indirir bindiririz ben yolculukta yanıma caraskal falan alıcam bu arada bir teklifim olucak arkadaşlar yolculuktan önce bir iki kere hepimizin uygun bir zamanında toplansak hem gezimizi konuşsak hem tanışsak kaynaşsak nasıl olur?

Ben varım, bu geziye gidemesemde hayalleri ve projeleri olan sizlerle buluşup tanışmaktan keyif alırım.

tafa4196' Alıntı:

Muhteşem bir fikir, sadece zamanlama bizim açımızdan önemli zira, oğlumun haftasonları antremanları ve kursları var, belki bestekar gelirim veya eşimde gelir oğlumu anneanne, babaanne alternatiflerine bırakırız.
Hepimizin ortası bir noktada buluşabilsek keyifli olur...
Bu arada bende 1987 veya 88 yılından kalma hala çalışır durumda mı bilemiyorum, kontrol etmem lazım Uniden PC 33 CB telsiz ve araç anteni mevcut.

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

tafa4196' Alıntı:
Mazot deposu kolay iş kardeşim gerekirse motor indirir bindiririz ben yolculukta yanıma caraskal falan alıcam
Vincimiz var kardeş caraskala gerek yok. Halat mapa makara strap benim arabada sürekli var zaten. Motoru taşıyacak bir ağaç buldukmu gerisi kolay :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR