Ynt: Yapmayı Planladığımız Doğu Karadeniz Turu
barbecue' Alıntı:
Sevgili Dostlar,
Size sormak istediğim bir diğer nokta ise, buzdolabı konusunda, elimde coolbox var ama bu uzun solukta işe yaramaz diye düşünüyorum....
12 volt mini buzdolapları ise benim boyumu aşar durumda bugünkü halim ile.
Ne tavsiye edersiniz, uygun ekonomik, pratik bir çözüm olarak tavsiyelerinizi rica edeceğim.
Selamlar, sevgiler...
Burak Dirican
Burak bey buzdolabı konusunda Murat bey karavan bölümünde soğutucu başlığını paylaşmış mutlaka incelemenizi öneririm.
Tavsiyelerim seçenek çok olmayınca biraz zorunluluk gibi oluyor,kendi kamperimdeki uygulamamı özetliyeyim isterseniz.
31 lt 12 V kompresörlü waeco buzdolabı demoraj akımı yazmıyor ancak low seçeneği 35 W, high seçeneği 70 W tüketim ve
10.4 V koruma sınırı. Dolap üstten kapaklı.
Isıtıcı Eberspaher D2 katalog değeri veremiyorum katalogu bulduğumda yazarım.
2 temel cihazım için araç aküm 105 A ve yaşam akümde 100 A olarak kullanıyorum,alternatörden şarj ederek yaşam akümü
kullanıyorum.Yaza kadar alabilirsem 100W solar panel sistemide kurmak niyetindeyim.
Buzdolabına niyet ederseniz sadece bu gezi için mevcut akünüz güçlüyse dikkatli bir kullanımla geçiştirebilirsiniz örneğin gece
yatarken havanın soğuk olacağı düşüncesiyle akımı keser sabah tekrar çalıştırarak kullanılabilir.
Karavancılar araçlarında enerjiyi çokça tükettiğimiz için yaşam aküsüne ihtiyaç zaruridir. (su pompası,aydınlatma,ısıtıcı,buzdolabı
bazen bilgisayar,pil şarjı)
Buzdolabı seçeneğide Waeco veya İndel-B seçebilirsiniz. 30 ve 40 lt en çok tercih edilen modellerdir.
Aklınıza gelebilecek soruları yazabilirsiniz.Selamlar