Yapmayı Planladığımız Doğu Karadeniz Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barbecue Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 420
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 119,078
Ynt: Yapmayı Planladığımız Doğu Karadeniz Turu

Yaylalarda buna benzer geçişler, yarıklar, kaymış topraklar la karşılaşacağımız kesin. ama yol boyunca ne kadar karşılaşacağımız önemli. çatalca da benzer bir geçişi 4 araba 5 saatte yaptığımızı hatırlıyorum, öyle bir durumda orman içinde kamp kurmaya hazırlıklı olmak gerekir. bölgenin tabiatı çok değişken olacağından habersiz yağmurlar olası.

Tabii araçların buna uygun olması lazım. Bu kadar ekstrem olacağını zannetmiyorum ama bölge veya rota konusu (nekadar asfalt ne kadar stabil yada ekstrem) tam netleşince araç donanımını ona göre yapmak lazım. şahsi fikrim bu tür orman yollarında her an herşeyle karşılaşma riskine karşın hazırlıklı olmamız şart. araçlarda yükseltme, vinç hatta artikülasyonlar için en azından arka kilit olması çok iyi olur. avadanlıklar konusunda zaten herkes hazırlıklı olacaktır.

Römork konusu Levent abi nin dediği gibi bu tür yerlerde çok büyük sıkıntı olur.

Etiketler

Son birkaç gündür gerek iş gerek benim hayalperestle ilgilenmeken pek girememiştim foruma, konu baya ilerlemiş, yeni katılımcılar eklenmiş, valla aile gezisinden tur operatörlüğüne kadar yolu var Bülent Bey bu işin, olsun ne kadar çok o kadar iyi bencede, ben de büyük olasılık camili veya yayla kısmına 2-3 gün katılma durumum var halen inşllh bir aksilik çıkmaz, tabi tarihler ve rota kesileştiğinde daha düzgün bilgi verebilirm.Tanışma açışından vermiş olduğunuz kış kampı linkini inceledim yedigöller çok uzak sayılmaz ankaraya, iş durumu el verirse bende katılmayı düşünüyorum belki orada tanışma imkanımız olur, hayalperest bitmiş olmaz o zamana ancak eldeki ford fusion ile gelmeyi düşünüyorum.
Bu arada paylaşımlar için teşekkürler, Soğutucu konusu açılmış birkaç ileti evvelde okuyunca aklıma geldi, ben ağustos da gittiğimde doğu karadeniz yaylalarda yukarı kesimlerde Kar vardı, sular zaten pınar ve eriyen kar suları her daim soğuk akıyor, Emre Beyin de belittiği gibi bencede bir soğutucu hazne yeterli olur kanaatindeyim. verilen malzeme ve rota önerileri için de merakla takipteyiz. :smiley:

Rotamızda 4x4 olmayan Nisan qasqai ile gittik,hiç sorun olmadı,otomobillerin altı vuracağı için sıkıntı olur ama her suv bu etabı rahat tamamlar,çok ekstrem birşeyler beklemeyin,yollar stabilize ama iyi,bende ucuz 12 v oto buzdolaplarından almayı düşünüyorum,araç üstü çadır bakıyorum,2005 civarı jeep cheroki 2.8 dizeler hakkında bilgi varmı?

güngör' Alıntı:
Burak bey işinize yarayabileceğini düşündüğüm Seyfettin bey ile görüşmenizi öneririm,karavan gurubumuzda aktif abimiz.
İmalathanesinde çok ilginç çalışmalar yapabiliyor, elinizde çizim yada örnek varsa mutlaka irtibat kurmanızda yarar var.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=93483.0

Levent Bey,
Teşekkür ederim... Seyfettin Bey ile görüştüm, Ankara dışında imiş, bir şekilde haberleşip görüşeceğiz.

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

mrdnmz' Alıntı:
Buyrun size bulusma yeri :smiley:

2014 Kış kampı

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=101495.0

HTC Desire 300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu buluşmaya gelmem olanaksız, aynı tarihte karavan yönetiminin katılacağı planlı toplantı nedeniyle hem geziyi hemde
sizlerle tanışma fırsatını kaçıracağım.

burada tirnak icinde bir kac onemli konudan bahsetmek gerek sanirim.

Dogu Karadeniz Yaylalari hedefimiz dogrudur. Ancak biz (3 arac) 4L`a almadan donmeyiz onu biliyorum. Yani bizlerin hazirliklari onumuze ne cikarsa ciksin gececegiz mantigiyla planlaniyor. Bende kilit olmayacak ama vinc, strap mapa vs kesin olacak. Aracim yukseltilecek ve mutlaka uygun lastik olacak.

Bol bol video seyrederek olasi/muhtemel yol sartlarini anlamaya calisiyorum. Yani araciniz yuksek olsun bu rota tamamlanir mantigindan ziyade her aracin gidemeyecegi, belki de biraz zorlamayla gecilebilecek rotalarin uzerine yogunlasiyoruz.

Yine Derya nin yazdigi gibi gidemedigimiz yani gun isigini kaybettigimiz noktada kamp atmaya hazir ve nazir olarak da kendimizi hazirliyoruz. Baktik gidemiyoruz oldugumuz yere cokeriz. Ne acelemiz var ne de telasimiz. Zevk alamayacaksak zaten gitmenin de anlami yok.

Rota konusunda da cok fazla bir beklenti icine girilmemesini sahsen oneriyorum. Yani Dakar Rallisindeki gibi yol notumuz olmayacak. Genellikle su sekilde ilerlenir. Kadirga Yaylasindaysak mesela Sis Dagina/Yaylasina nasil gidilecegini yoredeki kisilerden sorarak gideriz. Belki yolumuz uzar, belki 1-2 saat kaybederiz ama ne kefsedecegimizi kimse bilemez. Genellikle biz herseyi planlayip cikmaktansa biraz da kendimize secenek sunarak serbestlik yaratmak taraftariyiz.

Diger bizim icin onemli bir nokta da Planlama kismindaki onceligimiz her zaman `araclarimiz` olmustur. Yani gittigimiz yerden karsimiza ne cikacagini bilmeden ama donecegimizden emin olarak yola cikariz. Bugune kadar da hep oyle olmustur.

Bir de hem videolari hem de daha once yasadiklarimizdan hareketle 8 araclik bir konvoyun fazla olabilmesi ihtimali geliyor son gunlerde aklima. Henuz net olmamakla birlikte insallah gezi yazisini diger bilgilerle toparlayip acinca sayi da kesinlesecek. Netice itibari ile bu gezi icinde Off road barindiriyor ve sartlari biz belirlemiyoruz. Ancak yine hem daha onceki deneyimler hem de olasi senaryolar uzerinden hareketle plan yaptigimizdan yine `en azindan` gelenlerin/katilanlarin `keske` dememesi cok onemli. Ki buna ozellikle kendimizi dahil tutuyorum. 3 Arac 3 Aile 3 Cocuk (cocuklar max 6, min 1,3)

En basta konusulan kosul, sart ve rotadan sapmadan onceliklerimizin disina cikmadan, ihtiyaclarimizin `temel olarak` karsilanabilecegi ve hepimizin zevk alabilecegi bir gezi rotasi gercekten cok cok cok zor... Ama imkansiz degil. Daha once denedik oluyor.

Tek ricam yapilacak planlama ile ilgili yorumlarinizi ozellikle `beklentilerinizi dogada vakit geciriecek` duzeyde tutmaniz olacaktir. Hem sizin alacaginiz keyif hem de sizinle birlikte olanlarla yasayacaginiz an larin keyfi icin.

Buz gibi Alma Ata dan selamlar...

Emre

Emre Bey,
Sonuna kadar sizi destekliyor ve takip ediyorum.
Aracımın standard halinde kilit var, ancak vincim olmayacak, şu aşamada bunu düşünmüyorum. Arabamı kırmadan hertürlü yol varyasyonuna varım... Battık kaldık, o noktada gecelemeyede varız...
Amacımız, ailecek, doğa ile başbaşa kalacağımız, yüzlerce binlerce insanın bir arada olduğu kalabalıktan, yani büyük şehir stresinden uzak olduğumuz bir zaman zarfı yaratmak.

Daha önce yazmış olduğum gibi, uzun soluklu plan yapma işini bundan 3 sene önce bitirmişti. Aslında bu program bu görüşüme aykırı bir durum ama istisnalar kaideleri bozmaz deyip devam ediyorum. Sora sora, yol iz takip ederek bir noktadan diğer bir noktaya ulaşma fikri bizim açımızdan çok uygun. Aksi olsa, 4x4 araçla tur yapan turizm firmalarından farkımız kalmaz, amacımı özgürlük ve doğallık olmalı derim.

Sizler ile ailecek gidebildiğimiz noktaya kadar gidebilme fikrindeyiz, her zaman dediğim gibi, baktık gidemiyoruz, her çıkışın bir inişi vardır deyip, basar geri döneriz...

8 araç veya daha azı, fazlası konusunda tecrübeli değilim... Ancak araçların mümkün mertebe benzer sınıflarda olmaları gerektiğine inanıyorum. Demek istediğim 4L olması gerekliliği, yanılıyor olabilirim, karşı görüşlere açığım...

Emre Bey,
Ne güzel kar vardır oralarda, burada kuru ayaz ve hafif bir sabah güneşi....
Kar derseniz, hikayelerde, masallarda anlatılan bir hava durumu olarak hatırlar olduk:smiley:

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

Emre bey planlanan rotada doğayı seven herkes mest olur,yeşilin binbir tonunu,doğanım kokusunu,yayla çiçeklerini unutamayacağız,bir de iyi bir fotoğraf makinesi şart

Burak beye katılıyorum,bu arada bu geziye katılacak kaç çocuk olacak? ve yaşları kaç? bizde bir 5 yaş kız var,onların unutamayacağı bir şey olacak

omnitemporal' Alıntı:
Burak beye katılıyorum,bu arada bu geziye katılacak kaç çocuk olacak? ve yaşları kaç? bizde bir 5 yaş kız var,onların unutamayacağı bir şey olacak
Benim kızım 5,5 oğlum 2 yaşında. birde 26 yaşında defender ım tabiki. :smiley:
Bizim çocuklar bu tür gezilerden inanılmaz keyif alıyorlar. umarım herkes aynı keyfi alır.

Ooooo güzel , kızlar oynar,benim kızımda bir süre gitmesek hemen bastırıyor,baba neden çadır kampına gitmiyoruz diye ;)

Emre'nin tırnak içinde notları/tespitleri yedek soyunan oyuncu olarak bana hiç uzak değil zira syncro gurubumuzla 3 günlük
benzer gezileri marmara bölgesinde yaşadık. Yol üstünde (orman yolu) kamp yapıp sabah kaldığımız yerden devam etmenin
keyfi gerçekten harika.

4L konusunda aracımda bulunmayan özellik olsada mevcutlarla neler yapabileceğini yaşayarak gördüm.

Arka dif.kilidi,AT lastik,strap,mapalar standart ekipmanlarim olup 1 yıldır bagajda gezdirdiğim 10.000 lb vincimide araca monte ettirmek için arayışlarım sürüyor.

Gelebilirsek 4 yetişkin için aracımız uygun olmadığından eşim yada büyük kızımla aranızda olmayı planlıyoruz.
Emre ve Derya ile Kasım ayında Gezenbilir Kampında tanıştık kısa süreli bir sohbet oldu ancak özellikle Derya'nın oğlunun
gezinin maskotu ve ilgi odağı olacağı konusunda tesbit yapmamı hoş görürsünüz umarım.

Selamlar

Bizim de 9 yaşında bir oğlumuz var ve bu gezi onun ilk doğa gezisi olacak...
Kızları olanlar merak etmesinler, oğlumun son derece sakin ve uyumlu bir yapısı vardır.
Kızlarınızı acayip derecede koruma moduna geçeceğinden eminim...

Selamlar, sevgiler....

Burak Dirican

güngör' Alıntı:
Emre ve Derya ile Kasım ayında Gezenbilir Kampında tanıştık kısa süreli bir sohbet oldu ancak özellikle Derya'nın oğlunun
gezinin maskotu ve ilgi odağı olacağı konusunda tesbit yapmamı hoş görürsünüz umarım.

Selamlar
Saol Levent abi. :smiley: O gün trial yarışları için kamplı gelmiştim bende, zaten en doğal halini gördünüz benim oğlanın. toz toprak, çamur içinde halinden çok memnun geziniyordu ortalarda :D

barbecue' Alıntı:
Bizim de 9 yaşında bir oğlumuz var ve bu gezi onun ilk doğa gezisi olacak...
Kızları olanlar merak etmesinler, oğlumun son derece sakin ve uyumlu bir yapısı vardır.
Kızlarınızı acayip derecede koruma moduna geçeceğinden eminim...

Selamlar, sevgiler....

Burak Dirican
Burak bey gerçekten çocuklar için çok farklı bir deneyim oluyor. Onları da geziye getirmekle pişman olmayacağınıza eminim. :smiley:

omnitemporal' Alıntı:
Ooooo güzel , kızlar oynar,benim kızımda bir süre gitmesek hemen bastırıyor,baba neden çadır kampına gitmiyoruz diye ;)
Murat bey,
çocukların yaşıt olması çok iyi bir tesadüf. sıkılmak akıllarına bile gelmeyecek. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,777
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

SON KONULAR

Geri