Yapmayı Planladığımız Doğu Karadeniz Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barbecue Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 420
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 118,836
Ynt: Yapmayı Planladığımız Doğu Karadeniz Turu

borçka karagöl

76420_467513404937_26183_n.jpg

76420_467513404937_26183_n.jpg

156678_467514844937_2806557_n.jpg

486287_10151233379529938_1109801071_n.jpg

546920_10151233380134938_847993071_n.jpg

Etiketler

hımmm, Murat bey hazine sandığını açmışsınız. Bendemi niyetine girip hazırlıklara başlasam diye düşünmeden edemedim.

Bakalım daha ne fotolar çıkacak karşımıza. Selamlar.

levent bey muhakkak beklerim,harika bir doğa,genelde güzellikler yukarılarda,planlanan bu gezi eğer gerçekleşirse hep stabilize ve toprak yayla yollarından gidilecek,normal binek araç yada karavanla mümkün olacağını sanmıyorum,aracın 4x4 olması şart değil ama biraz yerden yüksek ve çok uzun olmayan her araç bu parkuru tamamlar

Murat bey, karadenizi ve yaylalarını epey gezdim araç konusundada sıkıntı olmaz sanırım zira VW syncro camperim var.

Beni heyecanlandıran hiçbir veri olmadığı halde doğu karadenizi yaylalar arasında devam eden rota üzerinde yoğunlaşılması.
Proje direktörü Emre, bakalım nasıl bir planlama ve kaç araçlık konvoy önerecek bekleyip görelim. Bu yaz aksilik olmazsa 3
alternatifli tatil planlıyorum hangisi kısmetse diyelim.

Selamlar.

omnitemporal' Alıntı:
kadırga yaylasından tonyanın kadıralag yaylasına geçiliyor,oradan maçkaya geçiş var,maçkada rivera yaylası tarafından kimsenin pek görmediği bir açıdan sümela görülebilir,buradan yine yayla yollarından çaykara tarafına geçiliyor,buradan da rize ikizdereye geçiliyor,ispir üzerinden zilkale,pokut,şal yaylalarından ayder yaylası,yukarı kavrun ve kaçkar dağlarında büyük deniz gölü ve kaçkar zirve yapılabilir,buradan yusufeli üzerinden artvin şavşat ve borçka karagöl görülerek macahel camili rotası izlenebilir,ardından hopa üzerinden sarp a geçip batuma gidilebilir

Rota belli oldu bile :smiley:

omnitemporal' Alıntı:
harika bir doğa,genelde güzellikler yukarılarda,planlanan bu gezi eğer gerçekleşirse hep stabilize ve toprak yayla yollarından gidilecek, aracın 4x4 olması şart değil ama biraz yerden yüksek ve çok uzun olmayan her araç bu parkuru tamamlar

Yol ve arac bilgisi de aldik. Gerci biraz yol disina cikariz gibi geliyor bana :smiley:

güngör' Alıntı:
Murat bey, karadenizi ve yaylalarını epey gezdim araç konusundada sıkıntı olmaz sanırım zira VW syncro camperim var.

Beni heyecanlandıran hiçbir veri olmadığı halde doğu karadenizi yaylalar arasında devam eden rota üzerinde yoğunlaşılması.
Proje direktörü Emre, bakalım nasıl bir planlama ve kaç araçlık konvoy önerecek bekleyip görelim.

Levent Abi isi heyecanli kilan tum detaylarin belli olmamasi zaten. Fakat korlemesine de gitmiyoruz elbette. Rota, konvoy, konaklama vs bitti sayilir da su yakit konusunu nasil halledecegiz onu dusunuyorum. Yani yeme/icme icin bile alternatifler hazir zaten yaylalarda da bulmak mumkun. Aklimizdaki tek sorun YAKIT isini sehir merkezine inmeden nasil hallederiz. Jerrycan ler ile bir yere kadar destekleyecegiz zaten fakat bir de bu isin agirlik indexi var. Ne kadar agir o kadar cok yakit sarfiyati anlamina geliyor. Bolgenin dogasi geregi de zaten 1500 ve ustu ortalamada gezinecegimizden ve (en azindan) bizim araclarimizin motorlari atmosferik oldugundan biraz daha fazla yakacak. Gerci onu da cozduk :smiley: ilerleyen gunlerde bahsedecegim. Zaten gezinin en buyuk gider kalemini yakit gideri tutacak. O yuzden donus yolunda Gurcistan sart :smiley:

Insallah utanmayiz karsinizda da guzel bir gezi daha gerceklestiririz.

Su an icin 4 arac (biz 3 arac ve Burak Bey) hazirlaniyoruz bildigim kadari ile. Alkim Bey in durumu aracinin hazirlanmasina ve gorev yerine bagli. (Igdir da olacak o tarihlerde) Bulent Abi siz de `belki` diyorsunuz ayrica Murat Bey (omnitemporal) de katilabilirim diyor. Sedat i da unutmamak lazim onlar da gelecekler. 7 arac olduk bile aslinda makul bir sayi gibi gozukuyor. Fakat bizde gelmek istiyoruz denirse herkesin basimizin ustunde yeri var elbette.

Gene bir toparlama ihtiyaci hissettim nedense :smiley:

Tarih 27 Temmuz /09 Agustos. Cikis ve varis noktalari farkli olsa da kabaca boyle gozukuyor.
Katilimcilar mrdnmz, drytrn, tafa, barbecue, yol
Belkiciler voyvoda04(muhtemelen Artvin de bulusuyoruz), gungor, omnitemporal
Mekan Bilgisi 1000 metre ve ustu Yaylalar, uzun sureli ve konvoy toprak ve stabilize yol kullanimi
Tahmini Rota Kadırga yaylasından tonyanın kadıralag yaylasına geçiliyor,oradan maçkaya geçiş var,maçkada rivera yaylası tarafından kimsenin pek görmediği bir açıdan sümela görülebilir,buradan yine yayla yollarından çaykara tarafına geçiliyor,buradan da rize ikizdereye geçiliyor,ispir üzerinden zilkale,pokut,şal yaylalarından ayder yaylası,yukarı kavrun ve kaçkar dağlarında büyük deniz gölü ve kaçkar zirve yapılabilir,buradan yusufeli üzerinden artvin şavşat ve borçka karagöl görülerek macahel camili rotası izlenebilir,ardından hopa üzerinden sarp a geçip batum
Arac Hazirliklari PMR ya da CB
Konaklama Oncelikli Kamp (cadir) belki pansiyon
Yeme Icme Lokal yiyecekler
Tahmini Yol 4000 ila 6000km

Not: Bizim aracta baslandi ufak ufak... Arkaya dolap isini saolsun Derya halletmis. Nazar bile degdirmis artik sorunsuz calisir :smiley: Temsili foto yukluyorum...

156unpack.jpg

Herkese Günaydın...
Ağustos ayını deli bir heyecanla bekliyorum....
Aksilik ve problem olmadan gelirse bizim açımızdan süper bir macera haline gelecek....
Emre Bey, Benimde aklımı kurcalayan ve çözüm getiremediğim tek nokta yakıt durumu.
Güzergah dahilinde mutlaka şehir merkezine inip depo fullmesi yapmamız gerekecek.
Lpg tankımı şimdiden organize attim, artık full depo lpg ile şehir içi min. 450 km yapıyorum, benzin yakıt depom 90 lt, ortalama 21 veya 22 lt den hesaplarsam 400 km civarında da benzin menzilim var. Bu demektirki ben şahsen her 750 veya 800 km de bir şehre inip karnımı doyurmam lazım:smiley:

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

Not: Tur boyunca yemek konusunda sizden özel bilgi talep edeceğim. Nasıl bir plan ve program düşünüyorsunuz, ben bozmak istemem.
Aklıma çok amatör yaklaşımla, piknik tüpü taşırım diye düşünüyorum ama, eğer kamp düzenini bozacaksa alternatif çözümler için desteğinize ihtiyacım var...

Teşekkürler Emre, proje netleştikçe iştahda artacaktır. İzin verirsen bir önerim olacak, araçlarda asgari donanımlar konusunu
netleştimekte yarar görüyorum.

Süre 2 hafta olunca doğu karadeniz malum iklim olarak sürpriz sayılmayacak mevsimler arası geçişlerinde yaşanacağı kesin.
Yağmur,soğuk,çamur araç donanımları için asgari ihtiyaçlar listesini zorunlu kılacaktır ne dersin.

Giresun,Trabzon ve Rize yaylalarında epey gezdim ve LPG dışında yakıtın sıkıntı yaratmayacağı konusunda gözlemlerim oldu.
Çok bilinen yayların hedef seçilerek sahile/merkezlere çalışan dolmuşlardan birkaç koltuk ücreti mukabili bidonlar doldurulup
ikmal yapılabilir. Maçka malum yüksekteki en büyük ilçelerden yakıt ve yiyecek ikmalinde hedef seçilebilir.

Kendi pozisyonumu netleştirmek oldukça zor zira bu sene küçük kızım üniversite sınavına hazırlanıyor ve tercih yapma dönemi
ile proje tarihleri çakışabilir, heyecanlı ve bol adrenalinli yaza hazırlanıyoruz. Bellimi olur aralarda biryerlerdede dahil olmak olası.

Yolda olmak kadar plan yapmakta sürecin keyif veren yönü, kolay gelsin.

Yakıt ikmali işi kolay,beşikdüzü,tonya,çaykara,ispir,çamlıhemşin,borçka da yakıt ikmali yapılabilir, buralar rota içerisinde
Yemek; kuymak,sucuk mangal,alabalık,

güngör' Alıntı:
Teşekkürler Emre, proje netleştikçe iştahda artacaktır. İzin verirsen bir önerim olacak, araçlarda asgari donanımlar konusunu
netleştimekte yarar görüyorum.

Süre 2 hafta olunca doğu karadeniz malum iklim olarak sürpriz sayılmayacak mevsimler arası geçişlerinde yaşanacağı kesin.
Yağmur,soğuk,çamur araç donanımları için asgari ihtiyaçlar listesini zorunlu kılacaktır ne dersin.

Giresun,Trabzon ve Rize yaylalarında epey gezdim ve LPG dışında yakıtın sıkıntı yaratmayacağı konusunda gözlemlerim oldu.
Çok bilinen yayların hedef seçilerek sahile/merkezlere çalışan dolmuşlardan birkaç koltuk ücreti mukabili bidonlar doldurulup
ikmal yapılabilir. Maçka malum yüksekteki en büyük ilçelerden yakıt ve yiyecek ikmalinde hedef seçilebilir.

Kendi pozisyonumu netleştirmek oldukça zor zira bu sene küçük kızım üniversite sınavına hazırlanıyor ve tercih yapma dönemi
ile proje tarihleri çakışabilir, heyecanlı ve bol adrenalinli yaza hazırlanıyoruz. Bellimi olur aralarda biryerlerdede dahil olmak olası.

Yolda olmak kadar plan yapmakta sürecin keyif veren yönü, kolay gelsin.

Levent Bey;

Emre Kazakistan'a gitmeden önce bu konu hakkında konuşmuştuk araç ve ekipmanlarımızın belli bir seviyede olması şart, bu konuda Emre zamanı gelince detayları paylaşır sanırım.

Eğer ekstra donanım ihtiyacımız veya malzemeler olacak ise, önceden paylaşabilrisek ben şahsim adına memnun olurum.

Selamlar, sevgiler....
Burak Dirican

Elimden geldigince akildaki tum sorulara bir kerede `fikir` vermeye calisayim. Bu liste oneri/teklif/ikaz/durtme/hata belirtmeye ACIKTIR. Kesinlikle ustume alinmam, ukalalik yapmam :smiley: Sayeniz de biz de ogreniriz ;)

Akliniza gelen yeni sorular icin sabirsizlaniyorum ;D

Tarih 27 Temmuz /09 Agustos. Cikis ve varis noktalari farkli olsa da kabaca boyle gozukuyor.

Katilimcilar mrdnmz, drytrn, tafa, barbecue, yol

Belkiciler voyvoda04(muhtemelen Artvin de bulusuyoruz), gungor, omnitemporal

Mekan Bilgisi 1000 metre ve ustu yaylalar, uzun sureli ve konvoy halinde surus, agirlikli toprak ve stabilize yol kullanimi

Cografik Bulusma Noktasi Kadirga Yaylasi (Sedat karsilayacak, yani aslinda gezi resmi olarak burada baslayacak)

Tahmini Rota Kadırga yaylasından tonyanın kadıralag yaylasına geçiliyor, oradan maçkaya geçiş var, maçkada rivera yaylası tarafından kimsenin pek görmediği bir açıdan sümela görülebilir, buradan yine yayla yollarından çaykara tarafına geçiliyor, buradan da Rize ikizdereye geçiliyor, ispir üzerinden zilkale, pokut, şal yaylalarından ayder yaylası, yukarı kavrun ve kaçkar dağlarında büyük deniz gölü ve kaçkar zirve, buradan yusufeli üzerinden artvin şavşat ve borçka karagöl görülerek macahel camili rotası izlenebilir, buradan hopa üzerinden sarp a geçip batum ve sonrasinda donus...

Arac Hazirliklari
- Telsiz (CB olacaksa PMR calismaz, PMR ise CB ile kontak kuramiyor. Hali hazirda bizim araclarimizda CB bulunacak bilginize.)
- Minumum AT Lastik gerekiyor. MT uzun yol da katlanirim diyenler icin serbest. (bizim araclarimizda muhtemelen AT olacak su an Lastik isini arastiriyorum)
- 4x4 (AWD dahil) kullanima musait arac SART. 4L sart degil. (Yol da karsimiza ne cikar bilmiyorum ama biraz da yol un buyusu ile saga sola sapariz illa ki.)
- Yollarin stabilize ve doganin hircin olusu yuzunden araclarimizin (eger orjinalinde yok ise) yuksekligi dusunulerek arac hazirligi yapilmali. Buna ilaveten araclara yuklenecek malzemelerin de hesabi yapilmali.
- Araclarin en azindan 2 sinde VINC olmali (biz de mevcut) ve cekme ekipmanlari tam ve eksiksiz olmali(strap, halat, U kilit vs biz de mevcut)
- Olasi arac arizalarina karsi olabildigince hazir olmak (lastik patlamasi vs gibi. Biz buna biraz daha detayli haziriz. Gezi boyunca DEFENDER lar icin en azindan iki usta bizimle Derya ve Tafa :smiley: )
- Aracinizin bildiginiz kronik arizasi var ise tamir etmeyi en azindan bilmekte fayda var. (Hararet, elektrik veya sigorta vs gibi) Bilmiyorsaniz da Derya var gecen gezide A6 Quattro yu tamir etmisti :smiley:
- Araclarin yetkili servis bakimli olmasina gerek yok sonucta araziye cikiliyor ve 2 hafta surecek zor bir yol. Gerekli bakimlarin ne oldugunu herkes biliyor sanirim. Genelde bizim teknik ekip hallediyor bu isi :smiley: Isin ozu su. Aracinizi SIZ taniyorsunuz...
- Kullanilacak ekipmana gore akunun yukseltilmesi ve/veya gerekiyorsa 2nci aku tercihi size kalmis. (aydinlatma, pisirme veya isitma ekipmanlari vs. )
- Arac ici en kotu 1 gece sizi idare edecek sekilde dizayn edilmeli/planlanmali (esya indir/bindir asiri yagmur da zul gelir ustelik malzemeniz de yalan olur)
- Yiyecek ve icecek saklamak icin mumkunse buzdolabi ya da sogutucu. (Bizler de olacak ancak icinde cok da fazla yer olacagini sanmiyorum)
- Araclariniz da MUTLAKA cop torbasi bulundurun. Battal Boy olanindan. Hem cop toplariz hem de enfes yagmurluk oluyorlar :smiley:
- Kendi yemeginizi yapacak gibi hazirlikli olmakta fayda var. Yemek pisirecekseniz Yeme Icme Ekipmanlari basligini okuyun.
- OZELLIKLE araclarimizin aydinlatma ekipmanlarinin yeterli ve calisir oldugundan emin olmak gerekir. Gun icinde SIS e yakalanacagimiz kesin. Aksam kamp atacagimiz yere varmadan hava kararisa ve ekipman yetersiz ise kor oluruz. Gene yol aliriz sorun olmaz ancak cok gec varacagimiz icin ertesi gunu etkiler.
-

Kisisel Hazirliklar
Kilik/kiyafet de dahil olmak uzere bolgeye uygun hazirlanmakta fayda var. Gunduzleri sicak olmakla birlikte aksamlari rakimin da etkisi ile oldukca soguk olacagini soyleyebilirim. Polar SART. Temmuz aksaminda bere takip ates basinda oturanlari biliyorum. Ozellikle gece uyuyacaginiz mekan yani cadir, mat ve tulumlariniz ortam sartlarina uygun olmali.

Ogleden sonra gelen misafir icin hazir olunmali. Bildiginiz yagmur degil o :smiley: Orasi Karadeniz...

Bu konu ile ilgili cok daha uzun ve cok daha ayrintili bir listemiz mevcut asil topic acilinca paylasacagim.

Oneri: Kat Kat giyinmek cok faydali olacaktir. Yani tshirt ustune polar ustune ince yagmurluk gibi.

Konaklama Oncelikli Kamp (cadir) belki pansiyon (Herkes zevkine gore serbest)

Yeme Icme
Lokal yiyecekler ve kendi mutfagimizdan secmeler :p burada biraz daha acmak lazim tabi onemli bir konu. Karadeniz doguya gittikce ozgunlesiyor dolayisi ile yemekleri de oyle. Bazi yemekleri belki de ilk defa duyacak ve tadacagiz o yuzden bu yemekleri bilenler tarafindan yapilanini yeriz. Yani yaylalardan gecerken illa ki mola verilecek ve illa ki o yaylada yoreye ozgu yemekleri yapanlar olacaktir. Lokal Yiyecekler bunlar iste. Muhtemelen de ogle yemekleri bu tarz olacak. (Herkes serbest kimse kasmasin digerleri yemiyor diye yememezlik yapmasin) Mesela Artvin e vardigimiz da kac farkli lezzette kuymak yedigimizi tartisir halde olacagiz :smiley:

Aksam yemeklerimiz bizim icin keyif anidir. Tum gunun acisi cikar, sohbeti ve atesi boldur. O yuzden aksam yemeklerine ozeniriz. Herseyden ote cocuklarimiz var onlar icin mutlaka atistirmaliktan ote evdeki yemeklerden yapilir. Kamp icin en kolay yemekler cabuk pisen ve kolay temizlenen yemeklerdir ki corbalar, makarna, pilav vs buna guzel ornekler. Manti zaten kamplarimizin efsane yemegidir. Ancak kuru makarna yemek yerine bir aksam Tuna baligi ve misir ilavesi ile bir de guzel bir isim uydurduk mu buyrun size Italyan usulu Deniz mahsullu makarna :p herkes biliyor oyle olmadigini ama Italya da yeseniz oyle guzelini bulamazsiniz.

Ayrica ates yaniyorsa ustunde illa ki (her zaman degil tabi) et olur, tavuk olur birsey cizirdar. Mesela baliksiz olmaz! Granit bulabilirsek cok daha super olur. Tadindan parmak yenir.

Bu durumda Alisveris konusu devreye giriyor. Alisverislerimizi cogunlukla yoreden yapariz. Bu hem yerel lezzetler icin bir sans hem de sosyallesmek adina muthis bir firsattir. Belki de gezimizin yonunu degistirecek bir bilgi bile alabiliriz. Fakat her ne olursa olsun alisverislerimizi (mumkunse) en az 3 gunluk ve en fazla 5nci gun tekrar alisveris yapacak sekilde planliyoruz. Zaten Kahvaltiliklar uzun sureli sorun yok. (uygun saklamak sarti ile) Dolayisi ile bize dusen alisverise cikmadan once aksamlari ne yenmek isteniyorsa planlamak ve ona gore alisveris yapmak. Tahmin ediyorum gezi boyunca bu alisveris isi 2 kere gerekecek. Planlama ve uyum da cok onemli gunun belirli bir saatini aliseverise ayirmak bu tarz gruplarda tehlikeli ve kontrolsuzdur. Butun gune malolabilir. :smiley:

Yaylalardan alisveris yapilacaksa (merkezi yaylalar da mumkun) sure 3 gunu gecmemeli. Biz bu sekilde plan yapacagiz.

Yeme Icme Ekipmanlari
Kamp kalabaliklastikca eglenceli hale geldigi gibi sorunlari da beraberinde geliyor. Yemek yapmak ve ozellikle bulasik sorun olabilir. Nerede oldugumuzu unutmadan (kamp ortami) kendi kendimize yetecek ekipmani yanimizda getirmekte fayda var. Fakat inanin kamp komsulugu bir baska oluyor. Yani eksiginiz varsa elbette tamamlanir ama kimse kimsenin bulasigini yikamaz :smiley:

En guzeli kullan/at tarzi kullanimdir ancak fiyat/fayda ve dogaya zarari ile aslinda mecbur kalmadikca (en azindan biz) tercih etmedigimiz bir yontemdir. (tamam itiraf ediyorum biz karismiyoruz buna hanimlar karar veriyor :smiley: ) Her aksam yemekten sonra bulasik biraz zor oluyor, zorluyor. Sonucta piknik degil aksam eve donmuyoruz...

Kisacasi yemek pisirme/yeme ekipmanlari gelenlerin ihtiyaclari dogrultusunda getirmeleri gerekmektedir. Kullanilacak malzemeler de keza ayni sekilde. Fakat kimse ac kalmaz bu KESIN KURALDIR. Ozellikle de cocuklar

Son olarak asagidaki gibi bir goruntu hayal ediyorum ruyalarima giriyor :smiley:

87568.jpg

12 volt oto buzdolabı olması gerekir,gece aydınlatma işi 12 volt çakmaklı tasarruflu ampül Yada led,çadır- uyku tulumu,bolca kıyafet,battaniye,kamp ocağı,tava tencere bardak çatal,bıçak,bolca kıyafet,muhakkak birkaç gece yağmur olur,yağmurluk,naylon Yada branda,pratik açılan kapanan tente,masa sandelye,ip,su taşıma kabı,olta,kafa lambası,

kucuk bir dip not daha ekleyeyim bir onceki mesaja eklemedim arada kaybolmasin diye

Katilimci Arac Sayisi

An itibari ile ciddi ciddi niyetlenen 4 arac ve cok yakindan takip eden 3 takipcisi ile saniyorum Gezenbilir de 2014 un gezisi olmaya aday :smiley: Bu gezide olmasi gereken esas sayi en fazla 8 arac olarak dusunuyorum. Sonucta arac ile gelecekler `aile` . O yuzden kisi sayisinda sorun yok

Neden 8?

Gidilecek yoredeki yol sartlarini BILMIYORUM. Yolu gecemeyiz derdim yok her turlu geceriz :smiley: ama gezinin tadini kaciracak, genel plani etkileyecek, butun bir yil bugunu bekleyerek gecen ve bekledigi sure icinde plan yaparak sabirsizlanan hickimseyi (oncelikle de kendimizi) hayal kirikligina ugratamayiz.

Burada sanal ortam da herkes sahsindan sorumludur. Grup, konvoy da herkes birbirinden sorumludur. Kimse geride kalmaz. Plan bozulur ama herkes mutludur.

Mesela Tuz Golu nde Huseyin in araci batti 8 saat ayni noktada kaldik. Ama ne eglendik hem de coluk cocuk :smiley:

Gezi boyle olursa tadindan yenmez.

Bir de kisilerin ilk defa tanismalari durumu var. Elektrik uyar/uymaz. Genel ve kabul goren hal ortama uymaktir. Yoksa herkes serbesttir. Isteyen istedigi zaman ayrilir yoluna devam eder.

tafa4196' Alıntı:
Levent Bey;

Emre Kazakistan'a gitmeden önce bu konu hakkında konuşmuştuk araç ve ekipmanlarımızın belli bir seviyede olması şart, bu konuda Emre zamanı gelince detayları paylaşır sanırım.

Zamanı gelmiş olmalı :smiley: sağolsun Emre paylaşmış,teşekkürler.

Strap ve U kilit her araçta 1 tk. olması yararlı olacaktır, her zaman lazım olabilecek ve ucuz malzeme olduğundan külfet olmayacaktır.

Eğer sakıncası yoksa bizi belkiden çıkarıp,kesin listeye yazabiliriz

Elimden geldigince akildaki tum sorulara bir kerede `fikir` vermeye calisayim. Bu liste oneri/teklif/ikaz/durtme/hata belirtmeye ACIKTIR. Kesinlikle ustume alinmam, ukalalik yapmam :smiley: Sayeniz de biz de ogreniriz ;)

Akliniza gelen yeni sorular icin sabirsizlaniyorum ;D

Katilimcilar mrdnmz, drytrn, tafa, barbecue, yol, omnitemporal

Belkiciler voyvoda04(muhtemelen Artvin de bulusuyoruz), gungor

Mekan Bilgisi 1000 metre ve ustu yaylalar, uzun sureli ve konvoy halinde surus, agirlikli toprak ve stabilize yol kullanimi

Cografik Bulusma Noktasi Kadirga Yaylasi (Sedat karsilayacak, yani aslinda gezi resmi olarak burada baslayacak)

Tahmini Rota Kadırga yaylasından tonyanın kadıralag yaylasına geçiliyor, oradan maçkaya geçiş var, maçkada rivera yaylası tarafından kimsenin pek görmediği bir açıdan sümela görülebilir, buradan yine yayla yollarından çaykara tarafına geçiliyor, buradan da Rize ikizdereye geçiliyor, ispir üzerinden zilkale, pokut, şal yaylalarından ayder yaylası, yukarı kavrun ve kaçkar dağlarında büyük deniz gölü ve kaçkar zirve, buradan yusufeli üzerinden artvin şavşat ve borçka karagöl görülerek macahel camili rotası izlenebilir, buradan hopa üzerinden sarp a geçip batum ve sonrasinda donus...

Arac Hazirliklari
- Telsiz (CB olacaksa PMR calismaz, PMR ise CB ile kontak kuramiyor. Hali hazirda bizim araclarimizda CB bulunacak bilginize.)
- Minumum AT Lastik gerekiyor. MT uzun yol da katlanirim diyenler icin serbest. (bizim araclarimizda muhtemelen AT olacak su an Lastik isini arastiriyorum)
- 4x4 (AWD dahil) kullanima musait arac SART. 4L sart degil. (Yol da karsimiza ne cikar bilmiyorum ama biraz da yol un buyusu ile saga sola sapariz illa ki.)
- Yollarin stabilize ve doganin hircin olusu yuzunden araclarimizin (eger orjinalinde yok ise) yuksekligi dusunulerek arac hazirligi yapilmali. Buna ilaveten araclara yuklenecek malzemelerin de hesabi yapilmali.
- Araclarin en azindan 2 sinde VINC olmali (biz de mevcut) ve cekme ekipmanlari tam ve eksiksiz olmali(strap, halat, U kilit vs biz de mevcut)
- Olasi arac arizalarina karsi olabildigince hazir olmak (lastik patlamasi vs gibi. Biz buna biraz daha detayli haziriz. Gezi boyunca DEFENDER lar icin en azindan iki usta bizimle Derya ve Tafa :smiley: )
- Aracinizin bildiginiz kronik arizasi var ise tamir etmeyi en azindan bilmekte fayda var. (Hararet, elektrik veya sigorta vs gibi) Bilmiyorsaniz da Derya var gecen gezide A6 Quattro yu tamir etmisti :smiley:
- Araclarin yetkili servis bakimli olmasina gerek yok sonucta araziye cikiliyor ve 2 hafta surecek zor bir yol. Gerekli bakimlarin ne oldugunu herkes biliyor sanirim. Genelde bizim teknik ekip hallediyor bu isi :smiley: Isin ozu su. Aracinizi SIZ taniyorsunuz...
- Kullanilacak ekipmana gore akunun yukseltilmesi ve/veya gerekiyorsa 2nci aku tercihi size kalmis. (aydinlatma, pisirme veya isitma ekipmanlari vs. )
- Arac ici en kotu 1 gece sizi idare edecek sekilde dizayn edilmeli/planlanmali (esya indir/bindir asiri yagmur da zul gelir ustelik malzemeniz de yalan olur)
- Yiyecek ve icecek saklamak icin mumkunse buzdolabi ya da sogutucu. (Bizler de olacak ancak icinde cok da fazla yer olacagini sanmiyorum)
- Araclariniz da MUTLAKA cop torbasi bulundurun. Battal Boy olanindan. Hem cop toplariz hem de enfes yagmurluk oluyorlar :smiley:
- Kendi yemeginizi yapacak gibi hazirlikli olmakta fayda var. Yemek pisirecekseniz Yeme Icme Ekipmanlari basligini okuyun.
- OZELLIKLE araclarimizin aydinlatma ekipmanlarinin yeterli ve calisir oldugundan emin olmak gerekir. Gun icinde SIS e yakalanacagimiz kesin. Aksam kamp atacagimiz yere varmadan hava kararisa ve ekipman yetersiz ise kor oluruz. Gene yol aliriz sorun olmaz ancak cok gec varacagimiz icin ertesi gunu etkiler.
-

Kisisel Hazirliklar
Kilik/kiyafet de dahil olmak uzere bolgeye uygun hazirlanmakta fayda var. Gunduzleri sicak olmakla birlikte aksamlari rakimin da etkisi ile oldukca soguk olacagini soyleyebilirim. Polar SART. Temmuz aksaminda bere takip ates basinda oturanlari biliyorum. Ozellikle gece uyuyacaginiz mekan yani cadir, mat ve tulumlariniz ortam sartlarina uygun olmali.

Ogleden sonra gelen misafir icin hazir olunmali. Bildiginiz yagmur degil o :smiley: Orasi Karadeniz...

Bu konu ile ilgili cok daha uzun ve cok daha ayrintili bir listemiz mevcut asil topic acilinca paylasacagim.

Oneri: Kat Kat giyinmek cok faydali olacaktir. Yani tshirt ustune polar ustune ince yagmurluk gibi.

Konaklama Oncelikli Kamp (cadir) belki pansiyon (Herkes zevkine gore serbest)

Yeme Icme
Lokal yiyecekler ve kendi mutfagimizdan secmeler :p burada biraz daha acmak lazim tabi onemli bir konu. Karadeniz doguya gittikce ozgunlesiyor dolayisi ile yemekleri de oyle. Bazi yemekleri belki de ilk defa duyacak ve tadacagiz o yuzden bu yemekleri bilenler tarafindan yapilanini yeriz. Yani yaylalardan gecerken illa ki mola verilecek ve illa ki o yaylada yoreye ozgu yemekleri yapanlar olacaktir. Lokal Yiyecekler bunlar iste. Muhtemelen de ogle yemekleri bu tarz olacak. (Herkes serbest kimse kasmasin digerleri yemiyor diye yememezlik yapmasin) Mesela Artvin e vardigimiz da kac farkli lezzette kuymak yedigimizi tartisir halde olacagiz :smiley:

Aksam yemeklerimiz bizim icin keyif anidir. Tum gunun acisi cikar, sohbeti ve atesi boldur. O yuzden aksam yemeklerine ozeniriz. Herseyden ote cocuklarimiz var onlar icin mutlaka atistirmaliktan ote evdeki yemeklerden yapilir. Kamp icin en kolay yemekler cabuk pisen ve kolay temizlenen yemeklerdir ki corbalar, makarna, pilav vs buna guzel ornekler. Manti zaten kamplarimizin efsane yemegidir. Ancak kuru makarna yemek yerine bir aksam Tuna baligi ve misir ilavesi ile bir de guzel bir isim uydurduk mu buyrun size Italyan usulu Deniz mahsullu makarna :p herkes biliyor oyle olmadigini ama Italya da yeseniz oyle guzelini bulamazsiniz.

Ayrica ates yaniyorsa ustunde illa ki (her zaman degil tabi) et olur, tavuk olur birsey cizirdar. Mesela baliksiz olmaz! Granit bulabilirsek cok daha super olur. Tadindan parmak yenir.

Bu durumda Alisveris konusu devreye giriyor. Alisverislerimizi cogunlukla yoreden yapariz. Bu hem yerel lezzetler icin bir sans hem de sosyallesmek adina muthis bir firsattir. Belki de gezimizin yonunu degistirecek bir bilgi bile alabiliriz. Alis veris ihtiyaca gore gunluk olarak planlanacaktir.

Yeme Icme Ekipmanlari
Kamp kalabaliklastikca eglenceli hale geldigi gibi sorunlari da beraberinde geliyor. Yemek yapmak ve ozellikle bulasik sorun olabilir. Nerede oldugumuzu unutmadan (kamp ortami) kendi kendimize yetecek ekipmani yanimizda getirmekte fayda var. Fakat inanin kamp komsulugu bir baska oluyor. Yani eksiginiz varsa elbette tamamlanir ama kimse kimsenin bulasigini yikamaz :smiley:

En guzeli kullan/at tarzi kullanimdir ancak fiyat/fayda ve dogaya zarari ile aslinda mecbur kalmadikca (en azindan biz) tercih etmedigimiz bir yontemdir. (tamam itiraf ediyorum biz karismiyoruz buna hanimlar karar veriyor :smiley: ) Her aksam yemekten sonra bulasik biraz zor oluyor, zorluyor. Sonucta piknik degil aksam eve donmuyoruz...

Kisacasi yemek pisirme/yeme ekipmanlari gelenlerin ihtiyaclari dogrultusunda getirmeleri gerekmektedir. Kullanilacak malzemeler de keza ayni sekilde. Fakat kimse ac kalmaz bu KESIN KURALDIR. Ozellikle de cocuklar

Katilimci Arac Sayisi

An itibari ile ciddi ciddi niyetlenen 5 arac ve cok yakindan takip eden 2 takipcisi ile saniyorum Gezenbilir de 2014 un gezisi olmaya aday :smiley: Bu gezide olmasi gereken esas sayi en fazla 8 arac olarak dusunuyorum. Sonucta arac ile gelecekler `aile` . O yuzden kisi sayisinda sorun yok

Neden 8?

Gidilecek yoredeki yol sartlarini BILMIYORUM. Yolu gecemeyiz derdim yok her turlu geceriz :smiley: ama gezinin tadini kaciracak, genel plani etkileyecek, butun bir yil bugunu bekleyerek gecen ve bekledigi sure icinde plan yaparak sabirsizlanan hickimseyi (oncelikle de kendimizi) hayal kirikligina ugratamayiz.

Burada sanal ortam da herkes sahsindan sorumludur. Grup, konvoy da herkes birbirinden sorumludur. Kimse geride kalmaz. Plan bozulur ama herkes mutludur.

Mesela Tuz Golu nde Huseyin in araci batti 8 saat ayni noktada kaldik. Ama ne eglendik hem de coluk cocuk :smiley:

Gezi boyle olursa tadindan yenmez.

Bir de kisilerin ilk defa tanismalari durumu var. Elektrik uyar/uymaz. Genel ve kabul goren hal ortama uymaktir. Yoksa herkes serbesttir. Isteyen istedigi zaman ayrilir yoluna devam eder.

NOT : Duzeltme yapilan yerler kirmizidir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR