Yapmayı Planladığımız Doğu Karadeniz Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barbecue Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 420
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 118,836
Kesinlikle...
Ne zaman isterseniz...
Ister buradan isterseniz mail ile bana iletin, elimden gelen birşey varsa en azından yapmaya gayret ederim...

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Etiketler
Ynt: Yapmayı Planladığımız Doğu Karadeniz Turu

voyvoda4' Alıntı:
Burak Bey, kendinizi bir hayli adamışsınız görüyorum tebrik ederim, ama yolun bir kısmını da keşfetmek için bırakın bu gidişle karadenize gitmeden karadenizli olacaksınız, :smiley: şaka bir yana güzel bilgiler gerçekten emeğinize sağlık ve paylaşım için teşekkür ederim.
Saygılar
Alkım.

C6602 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 yılındaki D.Karadeniz seyahatimden önce, ben de Burak bey gibi gitmeden Karadenizli olmuştum. Aracımda Kazım Koyuncunun CD si en çok dinlediğim CD (Bunda Ayder'de dinlediğim tulum, seyrettiğim horonların büyük etkisi var). Bu sene, geçmiş tecrübe ve notlarıma dayanarak rahatım. Araç hazırlama diye bir sorunum da yok. Kısmetse, Ağustosta valizleri bagaja koyup, kontağı çevirdim mi "İSTİKAMET D.KARADENİZ" diyeceğim. Selamlar

off road runner' Alıntı:
2011 yılındaki D.Karadeniz seyahatimden önce, ben de Burak bey gibi gitmeden Karadenizli olmuştum. Aracımda Kazım Koyuncunun CD si en çok dinlediğim CD (Bunda Ayder'de dinlediğim tulum, seyrettiğim horonların büyük etkisi var). Bu sene, geçmiş tecrübe ve notlarıma dayanarak rahatım. Araç hazırlama diye bir sorunum da yok. Kısmetse, Ağustosta valizleri bagaja koyup, kontağı çevirdim mi "İSTİKAMET D.KARADENİZ" diyeceğim. Selamlar
Ben de de benzer durum var. Ankara'da yayın yapan Karadeniz radyo, arabada bende düzenli çalan radyo konumuna geliyor.

Selamlar, sevgiler

Arkadaşlar, sizin uzman görüşlerinize ihtiyacım var...
Youtube veya benzer uygulama videolarını yayınlanan web siterini incelediğim zaman, çadır alt katmanınında altına koruma amaçlı bir "örtü" seçilmesi konusunu tavsiye ediyorlar...
Bu tavsiye edilen örtü bildiğimiz branda tarzı bir kumaşdan mı olmalı yoksa farklı bir özelliği mi olmalı?
Evet su emmeyecek veya su geçirmeyecek tarzdan bir şey olması gerektiğini kestirebiliyorum ama bilgim sadece buna yetiyor...
Aksine yönde veya sizin önereceğiniz benzer bir uygulama, ekonomik bir çözüm olması açısından da önemli var mıdır?
Paylaşırsanız memnun olurum...

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

barbecue' Alıntı:
Arkadaşlar, sizin uzman görüşlerinize ihtiyacım var...
Youtube veya benzer uygulama videolarını yayınlanan web siterini incelediğim zaman, çadır alt katmanınında altına koruma amaçlı bir "örtü" seçilmesi konusunu tavsiye ediyorlar...
Bu tavsiye edilen örtü bildiğimiz branda tarzı bir kumaşdan mı olmalı yoksa farklı bir özelliği mi olmalı?
Evet su emmeyecek veya su geçirmeyecek tarzdan bir şey olması gerektiğini kestirebiliyorum ama bilgim sadece buna yetiyor...
Aksine yönde veya sizin önereceğiniz benzer bir uygulama, ekonomik bir çözüm olması açısından da önemli var mıdır?
Paylaşırsanız memnun olurum...

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

Linkteki urunu almaniz yeterli
http://www.decathlon.com.tr/Cadir-Zemini,PR-16643.html

Hehe Burak Bey, alttaki nemi alması ve yüzeyi düzleştirmesi için kullanılabilir ancak size aynı işe yarayan ve en ekonomik çözümü söylüyorum izci usulüdür Çadırı kurcağınız yeri temizledikten sonra üzerine bir iki kat gazete kağıdı serin, çadırı onun üzerine kurun, topraktan gelen nemi ve soğu çekmede oldukça etkilidir inanın hiç boşuna yedek branda filan almanıza gerek yok almış olduğunuz çadırın zemini fazlasıyla yeterli zaten. Benim tavsiyem bol ekli olan bir gazete almanız fazla artanları sonra okumak, üzerinde sebze kesmek ıslanan botların içine nemi çeksin diye top yapıp tıkmak ve ateş yakmak gibi saymakla bitmez faydaları var kaç yıllık kamp dostumuz gazete kağıdının. :D
Saygılar
Alkım.

Ha birde değinmeyi unutmuşum Burak Bey, İbrahim Beyin gönderdiği linkteki gibi brandalardan da denedim, faydalılar evet ama bence en bbüyük dezavantajları yağmurlu havalarda özellikle, çadırı kuracağınız zemin özelliklerine göre branda iyi gerilemezse üzerinde göçükler oluşuyor, siz çadırı üzerine kuruyorsunuz lakin yağan yağmurda brandanın kenarından bu göçüklere su dolabiliyor, eh branda da su geçirmez olduğundan haliyle üzerinde biriken suyu toprağa vermek yerine tutuyor, sonra bir bakmışsınız çadırınız toprağa değil altına serdiğiniz brandanın üzerinde oluşan gölcüklerden ötürü su alıyor, dediğim gibi hoş bir deneyim değil bence, benim tavsiyem böyle bir branda alma niyetiniz varsa çadır altı değil de çadır üstüne iplerle ağaçlara gererek kurmanız böylelikle bir nevi şemsiye görevi görmesi olur hem yağmurda mangal yaparken de altına topluca oturacak yağmurdan arındırılmış geniş kuru bir alan sağlar, tabi yine iyi gerdirmek çok önemli su toplanmaması için.
Saygılar
Alkım.

Alkım Bey,
Bilgilendirme ve uyarınız için çok teşekkürler.
O zaman seyahate yakın tarihte gazete okuma alışkanlığımızı değiştirip, bol magazin ekli olanlara geçmekte fayda var.

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

arkadaşlar merhaba bir çırpıda 22-23 sayfayı okudum,eşim ve kızımla gezinize katılmak istiyoruz,aslında biz zaten buralardayız,trabzonda oturuyoruz,2 yıldır buradayız,bahsedilen birçok yeri gezme imkanımız oldu,aslen eskişehirliyiz,ben doktorum,tayin nedeniyle buraya geldik,kampçılığa ve doğaya ailecek düşkün olduğumuz için tayin sırasında burası ilk tercihimiz olmuştu,daha önceleri çekme karavan ve motokaravanlarım olmuştu,sonra nissan patrol bir off-road aracı kullandım,daha sonra çadırla devam ettik,şimdi 2 tane otomobil var elimizde,bizim evrim biraz geriye doğru oldu :D, kadırga bölümünde sizlere katılırız,hem bu turun kadırgadan en doğuya kadar bölümünü birlikte yaparız,hem de size rehberlik etmiş oluruz,gerekirse trabzon off road klübünden rota konusunda yardım alabiliriz,tabii eğer plan netleşirse zaten bir süredir düşündüğüm gibi,binek araçlardan birini satıp bir arazi aracı almam lazım yaza kadar
sevgiler

Merhaba omnitemporal. İnşallah bizler gelebiliriz de bahsettiğiniz gibi sizin rehberliginizde en doğuya kadar gidebiliriz.

Gerçi ben korkmaya başladım biraz kimseden haber yok kaç gündür.

Alkim bey in mazereti var onu saymıyoruz :smiley:

HTC Desire 300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emre Bey,
Aslında benim de mazeretim var ama belli etmiyorum.
Yurtdışından gelen bir grup ile en az 3 ay süreli kampa girdim...
Büyücek bir proje için teklif hazırlıyoruz, ama bu arada çalışmalara da devam ediyorum....
Mesela, altta gece aydınlatması için bir arkadaşıma yaptırdığım mercek içi led uygulama var, teorik olarak bu ledler ile 72 amper akü en az 6 saat çalışacak ve sabah marşa basacak...
Denemesi bedava...

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

Led Lamba.jpg

kadırga yaylasından tonyanın kadıralag yaylasına geçiliyor,oradan maçkaya geçiş var,maçkada rivera yaylası tarafından kimsenin pek görmediği bir açıdan sümela görülebilir,buradan yine yayla yollarından çaykara tarafına geçiliyor,buradan da rize ikizdereye geçiliyor,ispir üzerinden zilkale,pokut,şal yaylalarından ayder yaylası,yukarı kavrun ve kaçkar dağlarında büyük deniz gölü ve kaçkar zirve yapılabilir,buradan yusufeli üzerinden artvin şavşat ve borçka karagöl görülerek macahel camili rotası izlenebilir,ardından hopa üzerinden sarp a geçip batuma gidilebilir,eğer yayla yollarından boydan boya bu tur yapılabilirse çok iyi bir planlama ve süper bir fotoğraf makinası lazım,çünkü harika bir macera olabilir,görülecek yerlerin hepsi birbirinden güzel olacak

Üstadım çok güzel ve heyecanlı bir rota olmuş, umut ederim gerçekleştirebiliriz.

Selamlar, sevgiler...

Burak Zdirican

rota üzerinden fotoğraflar,burası tonya kadıralag yaylasından fotoğraflarımız

604173_10151545701239938_954022638_n.jpg

604110_10151545694854938_1834859679_n.jpg

548911_10151545690574938_1521749791_n.jpg

558935_10151535125549938_1934092302_n.jpg

1381296_10151935487114938_850789625_n.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR