Yapmayı Planladığımız Doğu Karadeniz Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barbecue Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 420
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 118,829
Ynt: Yapmayı Planladığımız Doğu Karadeniz Turu

tafa4196' Alıntı:
Emre rotayı harita üstünde belirledin mi?

heh ne haritasi yahu. Sahilden Kadirga Yaylasi sonrasi yayla yollari haritalar da yok :smiley: Bildigin LOST yani :smiley:

Burak Bey
Eger IPAD inizde yerlesik GPS var ise TOPO MAP GPS i oneririm. Hem tarama yaptiginiz alan kadar yukleme yapiyor hem de offline calisiyor. Bilgilerinize.

Etiketler

mrdnmz' Alıntı:
heh ne haritasi yahu. Sahilden Kadirga Yaylasi sonrasi yayla yollari haritalar da yok :smiley: Bildigin LOST yani :smiley:

Bana uyar biliyosun gerçi eski copilotum yanımda olsa hic sıkıntı yok adam sol diye diye girdiğim yerden cıkartıyo beni :smiley: bu arada kılavuzumuz sen mi olcan kardeşim...

tafa4196' Alıntı:
Bana uyar biliyosun gerçi eski copilotum yanımda olsa hic sıkıntı yok adam sol diye diye girdiğim yerden cıkartıyo beni :smiley: bu arada kılavuzumuz sen mi olcan kardeşim...

yok birader o zamana kadar yol haritasi cikaririz zaten Sedat da var. Valla aklima dun ne geldi. Gonullu olarak 1 gunlugune findik tarlasinda calisalim :smiley: salalim cocuklari da toplasin kopiller. Marketten pakette hazir hem de kavrulmusunu alip doke saca yemeyi biliyorlar... Ogrensinler zahmetini de...

Kardeşim ben alışkınım 2007 de Giresun'da bir kardeşimin bahçesinde 4 gün topladım yazın bizim yukarda da topluyorum ayrıca çocuğu olan sizsiniz ben rahatım karımla takılırım topladığımızın yarısını yeriz şaka bir yana oralar genelde yamaç olduğu için zor oluyor kolay iş değil zahmetli çocuklar için iyi olurda hatunları bilmem abi gece fındıkları kafamızda kırmasınlar sonra ;D

Emre Bey, o fındık toplama işini birkaç sene önce bende yaptıydım lakin perde asmak gibi çekilir iş ddeğil, birde çok verimsizdik 3 kişi yarım günde 1 çuval doldurabikdik, orada ki alışık i işçi arkadaşlar tek başlarına 3çuval devirdiler kişi başı bizede utanması kaldı :p

C6602 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Burak Bey
Eger IPAD inizde yerlesik GPS var ise TOPO MAP GPS i oneririm. Hem tarama yaptiginiz alan kadar yukleme yapiyor hem de offline calisiyor. Bilgilerinize.
[/quote]

Emre Bey,
Bu haftasonu deneyeceğim, daha önce programı yüklemiştim ama denemedim. Bu haftasonu okulların tatile girmesi ile benim haftasonu taksi şoförlüğü vazifemde kısa bir süre için ara vermiş olacak... 2 haftasonum var, umarım verimli geçirebilirim...
Finduk işi oldukça zahmetli, eşimden bilirim, alışık değilseniz, uzun kollu bir şeyler yoksa üzerinizde, sonrasında fena kaşıntı yapıyor, veya benim vücut tepkim o yönde idi...

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

Arkadaşlar, her iş olduğu gibi fındık toplamak ta çok zor, bizde dallar eğilir ve öyle toplanır batıda size yakın yerlerde silkelenip yerden toplanır. Bizde niye dal çelip toplanır dersen silkeledin mi yuvarlanıp dereye iner.
Başka ürünü bilmem fakat kiraz ne zormuş. Bu sene arkadaşımın bahçesine gidip biraz yardım etmek istedik. İnanın fındıktan zor. Olgun olanı zedelemeden sapını kopartmadan topla. Fındık düz yerlerde zeytine benzer silkeleme işi yönünden. Yıllarca topladım gerçi bizde fazla arazi yok o nedenle erken biterdi.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Yahu çocuklar için diyorum bütün gün dediğine bakmayın yarım saatte pilimiz biter bizim :smiley:

burayi da okumakta fayda var...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58480.0

noldu yahu ses soluk kesildi ???

[youtube]http://youtu.be/kWHBPcMsRaI[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/-_M4H3l2HKA[/youtube]

Emre Bey,
Selamlar, kendi cephemde yurtdışından gelen misafirlerimiz nedeni ile kafayı karşıyacaklar zamanım olmadı...
Muhtemelen bunönümüzdeki ayda bu şekilde devam edecek. Fırsat buldukça kendi tarafındaki gelişmeler hakkında bilgi veririm...
Herkese selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Arkadaşlar,
Haftabaşında Rize İl Orman Müdürlüğünden yayla yolları ve değişik rotalar hakkında bilgi istemiştim.
Sağolsunlar, ilgilendiler ve ellerinde ne var ise taratıp bana ilettiler. Ancak dosyaların boyutları oldukça büyük.
Döküman içeriği olarak mutlaka bildikleriniz de vardır. Ancak hiç bilgi sahibi olmayan, bilgiye aç olan dostlarımızın sorularına cevap bulabileceklerini düşündüğüm değerli bilgiler bu dökümanların içeriğinde var. Bunları elimden geldiğince buraya yüklemeye gayret ediyorum.

Ekli dosyalar

• Tur Güzergahı.docx
    120 KB · Görüntüleme: 131

Tur 1 & 2 için güzergah krokisi ve genel bilgi

TG1_Page_1.jpg

TG2_Page_1.jpg

TG2_Page_2.jpg

TG1_Page_2.jpg

Burak bey,
Bilgiler çok değerli ve ayrıntılı..

Bu yaz biz de Karadeniz turu düşünüyoruz ve bilgi topluyoruz.. Açıkçası bilgiler bize çok iyi geldi.

Teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR