Yapmayı Planladığımız Doğu Karadeniz Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barbecue Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 420
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 118,829
cirakoglu' Alıntı:
Sisdağından Çamlıhemşin e yayla yollarından bir rota varmiş. O rotayı da arastırın bence. Gezilecek yerlere de pokut sal huser avusoru ekleyin bence .

Cavit Hocam,
Bu şekildeki tavsiye ve görüşlerinizi lütfen bizler ile paylaşın....

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Etiketler
Ynt: Yapmayı Planladığımız Doğu Karadeniz Turu

barbecue' Alıntı:
Emre bey,
Vallahi ben "belki" demiyorum, sadece prensip olarak çok ileri tarihli plan yapmamaya gayret ediyorum, aklımızda hep belittiğiniz tarihlerde bu gezi var, ama iş hayatı, sağlık sıhhat derken son dakika gölü yersek yapacak bir şeyde kalmıyor.

Aslinda bu aciklamadan sonra kendimizi bile `belki` kismina yazmamiz lazim :smiley:

barbecue' Alıntı:
Konaklama konusunda da ufak bir noktaya değinmek istiyorum, bizim açımızdan otel mecburiyeti yok, her yerde kalabilme şartına uyarız, rahat rahat duş ve banyo yapma imkanı olursa tabii ki motel, pansiyon, her nevi konaklama tesisine sıcak bakarız, ama asıl hedef sizlerinde tavsiyeleri doğrultusunda çadırda kalmak.

Cadirda kaliyorken de dus alinabilecegini goreceksiniz :smiley: tabi ev deki ya da oteldeki rahatlikta olmuyor ama dus aliyorsunuz. Cadir hayati konusunda da hersey beklentiler ile alakali. Sonucta orasi bizim icin deplasman :smiley: uyum gostermesi gerekenler bizleriz.

barbecue' Alıntı:
Rota konusunda sıkıntı kaynağı olmamak adına bu hafta içinde lpg depomun kapasitesini bile arttırıyorum şu anda üzerindeki 50 lt depoyu söktürüp 89 lt lik bir depo montajı yaptıracağım.

Benim LPG depom 60lt lik. Degistirmeyi dusunmuyorum ancak jerrycan diye tabir edilen yedek benzin bidonum var 20lt lik 2 adet. Bu sayiyi arttirmak gerekebilir cunku konvoyda en az 1 dizel arac mevcut. Bu konuda sikinti yaratacak bir durum olacagini sanmiyorum.

barbecue' Alıntı:
Sadece tarih konusunda çekincem var. Muhtemelen biz 9.ağustos tarihine kadar devam edemeyebiliriz, 3 veya 4 gün önce siLere veda edip, dönüş yoluna geçebiliriz...

Donus konusundan bahsetmesek :smiley:

Lastik konusunda ne durumdasiniz yeni lastik alacak misiniz? biz muhtemelen en az 2 arac icin alacagiz da.

Lastiklerim yeni daha 5000 km yapmadı, Yokohoma Geolander At-s. Aslında benim en büyük sıkıntım, stepnem yok. Alırken aracın üzerinde de yoktu. Bu benim için olabilecek en büyük basağrısı. Lastiği yarmadığım sürece 12 VOLT bir pompa ve lastik tamir kiti benim hayatta kalmamı sağlar ama aksi durum benim için felaket olur... Lastik ebadım zaten kolay bulunur bir şey değil, 265/70 R17.
Benim şu anda uykumu kaçıran tek şey bu. Stepneyi taşıyacak yerimi zaten lpg tankı işgal etmiş durumda, ancak bagaj içine atabilirim, o da uygun janti ve lastiği bulabilirsem...
Lpg tankım full iken şehir içinde 220 km yapabiliyorum ama benim rota tam şehir içi sayılmaz, çok fazla dur kalk yok, o yüzden dağa çıkınca sarfıyat daha artacağı için benim değiştirmem benim için elzem, yoksa zırt pırt şehire inmem gerekecek, jerrycan bende yok ama şu aşamada almayı da planlamıyorum.
Sabah yazdıklarım tamamen iyi niyetlerim çerçevesinde, inşallah plan yapan tüm grup paydaşlarının sağlık, sıhhat veya iş güç problemi olmaz da bu hayali gerçek yaparız. Aksi halde en azından benim için büyük bir hayal kırıklığı olur.
Yaklaşık 3 senedir, üç gün sonrası için kişisel program yapmazken, 8 ay sonrası için plan yapan, hazırlanan, plan bütçe çalışması yapan biri olduğumu düşünürseniz, ne demek istediğimi anlayacağınızı umuyorum,

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

Burak Bey

Benzer bir yikim da biz yasadik gecen sene o yuzden sizi cok iyi anliyorum. Hala izleri mevcuttur. Bu arada zaman bir acaip.

Sabah uyanacagiz tatil vakti gelmis, yarin da donus var. O kadar kisa.

Insallah guzel olacak, yeter ki inanalim.

Cok uzaklardan sevgi ve selamlarimla

Emre

Üstad uzak yer?
Neresidir?
Bu devirde uzaklar pek bir yakın oluyor istedikten sonra...
Bir zamanlar uzaklar gerçekten pek bir uzaktı ama inşallah sevdiklerinizden çok çok uzak değilsinizdir...

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

Hayat istek ve inanç meselesidir bence, bu iki şey olduktan sonra sizde hiç birşey engel olamaz, ama tabi bir stepne olmasında fayda var yinede Burak Bey :D en kötü teker içerisine sıkılan ve delik ve küçük yarıkları kapatan köpük spreyleri tavsiye ederim. Bir kere otoyolda hayat kurtarmıştı.

C6602 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Burak bey

Ben su an Kazakistan dayim ve ailem maalesef Turkiye deler. Uzak yerleri yakin etme meselesi zaten benim isim :smiley: ben havaciyim :smiley:

Hayat istek ve inanç meselesidir bence, bu iki şey olduktan sonra sizde hiç birşey engel olamaz, ama tabi bir stepne olmasında fayda var yinede Burak Bey :D en kötü teker içerisine sıkılan ve delik ve küçük yarıkları kapatan köpük spreyleri tavsiye ederim. Bir kere otoyolda hayat kurtarmıştı.

Alkım Bey,
Bu aklımda zaten bu set arabada var, şehir içinde veya şehirler arası yolda kendime dert etmiyorum, ama bu seyahat gerçekleşirse
, birde grup içinde benim başıma böyle kötü bir olay gelirse, herkesin başını ağrıtmak istemem, o yüzden yok olan stepnein peşine düşüyorum önümüzdeki bir kaç gün...

Ben su an Kazakistan dayim ve ailem maalesef Turkiye deler. Uzak yerleri yakin etme meselesi zaten benim isim :smiley: ben havaciyim :smiley:

Emre Bey,
O zaman şansılınız, ben o coğrafyaya yakın yerlerde tam tamına meslek gereği 6 sene geçirdim, 1995-2001 arası. Özbekistan - Türkmenistan'da hemde "somewhere nowhere" tarzı yerlerde... Eve gitmek 6 aydan önce zor, allahtan bekarlık yıllarımdı da dayanabilmiştim...
Genede çok zor, Allah sabır ve kolaylık versin...

Selamlar, sevgiler...
Burak Dirican

haftasonu sınav koşturmacasından foruma girememiştim. Bu arada siz konuyu bayağı ilerletmişsiniz :smiley:

Çadır konusuna ekleme yapmak isterim. Ben 2 yıl önce dechatlon dan 2seconds çadırlardan aldım. onu almamdaki tek sebep 2 çocuğum olduğu için mümkün olduğu kadar kolay kurulup toplanmasıydı aslında. (iplerini çözüp havaya atınca yere düşene kadar 2 saniyede kurulup 15 saniyede toplanabiliyo)r Ama geçen yaz emre lerden 2 gün önce çanakkaleye gidip 5 şiddetinde poyraz a yakalanınca aslında bu çadırı almakla iyi yaptığımı anladım. o kadar rüzgar ve sağanak yağmura karşın 1 damla su almadı ve dikiş atmadı. yere sabitleyebilmek için arabanın 1 lastiğini eteklerinin üzerine bile çıkarttım.

Bu sene kafamda araç üstü çadır yapma fikri var. emrenin çadırdan iskelet sisteminin şeklini çıkarttım. kendi port bagaj ölçülerimde ölçülendireceğim. hafif ve sağlam olması için alüminyum profillerden iskelet yapıcam. kumaş kısmını da bilenlerden fikir alarak halletmeyi düşünüyorum. bakalım nasıl olacak.

Keşke bu sabah ailem veya kendim için başka bir şey dileseymişim...
Öğlen uzun zamandır görmediğim eski bir şantiye arkadaşım ile yemek yedir, havadan sudan derken konu arabaya, oradan Land Cruiser'a sonrasında da, benim stepne arayışıma geldi.
Benim arkadaşın babasının garajda bir adet 2005 LC den çıkma bir stepne varmış, haftasonu gidip bakacağım, eğer jant ebadı tutuyorsa, benim problemim büyük ölçüde aşolmış olacak.

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

barbecue' Alıntı:
Cavit Hocam,
Bu şekildeki tavsiye ve görüşlerinizi lütfen bizler ile paylaşın....

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

Sisdağı'dan Çamlıhemşin'e olan rotayı bulmaya çalışıyorum. Bulursam bende geçmeyi düşünüyorum.

cirakoglu' Alıntı:
Sisdağı'dan Çamlıhemşin'e olan rotayı bulmaya çalışıyorum. Bulursam bende geçmeyi düşünüyorum.
Muhteşem olur o zaman ...
Teşekkürler,

Selamlar, sevgiler..

Burak Dirican

Rota işi cozulmustur :smiley: duyurulur kadırga / sisdagı / uzungol / çamlıhemşin geçişini yaylalardan yapacağız kismetse :D

HTC Desire 300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nazar değmesin,
Bugün şanslı günümdeyim galiba...
Önce stepne lastiğimi buldum gibi...
Biraz öncede şirkette avcılık ve kamp sever bir abimiz iel sohbet ederken ihtiyaçlarımızdan bahsettim, iki telefon görüşmesi sonucunda, aşağıda listelediğim malzemeleri liste fiyatlarının altına sipariş verdik.
Çadırımız, Husky Bizon olacak, elde o varmış..
Uyku tulumlarımız,
Husky ladies majesty,
Husky Magnum new,
Husky Monti new.
12 mm Square 3 adet mat
Böylece bu işi bitirmiş olduk.
Siparişler bir kaç gün içinde elimize ulaşacak...

Herkese iyi akşamlar,
Selmalar, sevgiler...

Burak Dirican

Emre Bey,
Bütün iyi dileklerim sizlerle...
Keşke elimden daha fazlası gelse...
Umarım en kısa zamanda sevdiklerinizin yanına kavuşur, sağlık sıhhat ve huzur içinde, kazasız, sıkıntısız güzel bir tatil geçiririz...

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR