Yalovadan Türkiyenin Kuzeyine Yolculugumuz.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 259
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,173
Ynt: Yalovadan Türkiyenin Kuzeyine Yolculugumuz.

..

Çay içerken Ahmet abimin çaldıgı tuluma o sırada yavaş yavaş katılım yapanlar halka oluşturup başladılar oynamaya..Yorgun olmasam kalkardım.

Bu saatte top atsan yerimden kalkmam..Üzerime iyice agırlık bastı..

Yaşar bey " isterseniz yeni devreye aldıgımız apart otelde kalırsınız.Ayrıca tesiste bu akşam dügünümüz var..böylece yöresel bir dügünümüzü de görürsünüz "
diyince tamam dedim..
Otele yerleştik.Banyo,internet baglantısı günün çekilen fotograflarını bilgisayarıma aktardım.Dügün başlamıştı ..ses geliyordu.İndik tesise...Neşeli bir rize dügününe dahil olduk..Bol bol videoya çektim dügünü..

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

DSC_3469.JPG

DSC_3470.JPG

DSC_3477.JPG

Etiketler

..

[attachment=3]

[attachment=5]

[attachment=1]

[attachment=2]

Tulum-Rize.jpg

P1030694.JPG

Laz böregi-Rize.jpg

P1030705.JPG

mdr' Alıntı:
..

Ardeşenden -Ayder sapagına sapıyoruz Fırtına vadisine....Yalovadan sonra ilk kez kivi yetiştiren yeri burada görüyorum..
Daha önce gelip tanıştıgımız "Pınar alabalık" da mola veriyoruz..Saat 17.45 gibi..İyice yorulmuşuz....acıktık... karnımın gurultusu etraftan duyuluyor.. :D :D

Tesis sahibi Yaşar bey ve tulum çalan Ahmet abim karşılıyorlar..Menü belli...Muhlama,kara lahana dolması,benekli alabalık üstüne de....Laz böregi... ;D ;D ;D ;D

Üstüne de bol bol demli "çaykur " çayı...hüüüp.. :D

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]
Abi bizim Maşukiye taraflarında da var baya kivi bahçesi , bi gelemedin.. :D :D

10 Temmuz Pazar....

Sabah 08.00 de kalkıp yola koyulduk..Hedefimizde Zilkale,Elevit,Palovit fırsat olursa Amlakit yaylaları oradan geri dönüp Ayder yaylası ve Kavron yaylasına gidecektik.

Hafiften yagmur çileşiyordu.Aldırmadım.Sis olmasın da ..

Zilkale yolu yer yer iyi ..yer yer de berbattı..Tarihi dokusunu restorasyonla biraz bozsalar da çok güzel bir konumdaki Zilkale insanı etkiliyordu..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

APART OTEL.jpg

P1030719.JPG

TARİHİ KÖPRÜ.jpg

Şenyuva köprüsü.jpg

P1030719.JPG

..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Zilkale-1.jpg

Zilkale-2.jpg

Zilkale-3.jpg

Zilkale-4.jpg

Zilkale-5.jpg

..
Zilkaleden çıktık...stabilize yol bizi karşıladı..

Ara ara sis dalgası bizi endişelendiriyordu...Yol boyu balık tutanlar..kamp yapanlar..hatta G.Vitara araçla çadır kurmuş bir aile toparlanmış gidiyorlardı..Yolun tamamına yakını iri taşlı yollarla bezeli idi.Demekki Rize yaylalarına otomobille gidilmeyecekti.. :D
Sisler arasından ihtiyar bir amcam çıktı el etti. Durdurdu bizi. Şemsiyeli bekliyordu öylecene.Elinde bir karalahana torbası..şıpır şıpır su damlıyordu."Elevitte kürdoglunun kahvesinden Fikrete verin" dedi..Bu kadar.tekrar kayboldu.. ;D ;D ;D
Zorlu bir yolculuktan sonra Elevite vardık..Tabela bizi şaşırttı..
Yolun solunda "Yok Yok bakkaliyesi" önünde Ziya amca bizi karşıladı.Çok misafirperverdi.Hemen birşeyler ikram etmek için ugraşıyor.Amcanın emanetini verdik.Doktor kalbi için zararlı diye birsürü şeyi yasaklamış.Hanım da saglıkçı olunca başladılar muhabbete."onu yeme bunu yeme..nasıl yaşayacagız..ben muhlamasız duramam " deyip isyan ediyordu. ;D
Çay ikram etti.."Şansınız yok oglum bugün..sis indi..Hiçbirşey göremezsiniz.
Hele buradan sonra gitmek istediginiz yerlere sizi bu durumda göndermem" dedi...Ziya amcanın karısı Nuran abla habire çaylarımızı tazeleyip duruyor.
Hanımla bakıştık..Bu defa büyük sözünü tutayım dedim.. :D :D..
Ziya amcaya buradan sonra Aydere gitmek istedigimizi söyledim.Nuran ablanın orada kardeşinin marketi varmış "Marangida " selam söyledi..
O kadar şartlanmıştım ki..elevit,palovit,Amlakit yaylalarına gitmeye..Hevesimiz kursagımızda kaldı..Şansa bak yahu..İlk firemizi burada verdim böylece.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_3528.JPG

DSC_3534.JPG

DSC_3535.JPG

DSC_3536.JPG

P1030726.JPG

..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

P1030727.JPG

P1030728.JPG

P1030730.JPG

P1030732.JPG

Su taşıma kanalları.jpg

Kasım kardeşim ..yeni döndüm seyahatten.

gün gün yazıyorum..Fotograf çok..yazacak çok olunca böyle oldu..

DSC_3540.JPG

DSC_3541.JPG

DSC_3543.JPG

DSC_3549.JPG

DSC_3552.JPG

Döndük..dogru Ayder yaylasına...Girişte gişeden para aldılar..Halbuki biz buraya geldik diye bize vermeleri lazım degil mi.. ;D ;D ;D

Dogru Nuran ablamızın selamını iletmek için "Marangida".vardık önce..Biz isim zannediyorduk..Meger büyük market miş.Maran Gıda imiş.. ;D ;D Çay ikramı burada da boldu.
Köşede büyük sırt çantası ile sessizce oturan bir turist dikkatimi çekti.Tanıştık.Adı Shaun.Yeni Zellandalı.Mühendismiş Baküde çalışyor buraya tatille gelmiş.Trakingci imiş.Minübüsle Kavrona çıkacakmış.Arkadaşı bekliyormuş.Elimdeki Nikon makinanın aynısı onda da vardı.Seyahatten,Nikondan,Yeni Zelandadan,Yüzüklerin efendisinden konuştuk.Eskiden 18 yıl önce Türkiyede çalışmış biraz. Bana tavsiyede bulundu." Biraz önce arkadaşımla konuştum.Kavronda sis yogunmuş.çıksanız bile birşey görememe durumunuz var.Ama öbür tarafa geçerseniz yukarda sis olmayabilir " dedi....Cık cık cık....bugün şansız günümüzdeyiz.Veda edip ayrıldık.Yukardan inen Kavron minübüs şoförünü görüp durdurdum onada sordum.
Aynısını oda söyledi.Üstelik taksi ile gitmemin çook zor olacagını söyledi.. :D :D :D Karadenizde kim varsa " bu araçla çıkamazsın" diyordu.Vardı bir bildikleri..Ama ben çıkıyordumm.. ;D

Ayder bozulmuş..Yapılaşma had safada..Nerede 3-4 yıl önce gördügüm Ayder.....üzülüyor insan böyle güzelliklerin kaybolmasına.Başka ülkelerde çivi bile çaktırmazlar..

Fotograf çekip dönüyoruzz..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_3553.JPG

DSC_3555.JPG

DSC_3559.JPG

DSC_3561.JPG

P1030736.JPG

..
Geçerken akşam kaldıgımız Yaşar beylere veda edip ayrıldık Fırtına vadisinden.Restoranın hemen yanında rafting milli takımımız kamp yapıyormuş.

3 ekip çıkış yapıyrlardı.Onları izledik..Sonra Rizeye gitmek için yola koyulduk..

[attachment=1]

[attachment=2]

P1030740.JPG

P1030741.JPG

Rizeye saat 14.45 gibi vardık..Rizenin rakımı 10 metre.Karadenizde en düşük rakım olmalı.Girişinde ve çıkışında tünel var.

Planımızda iBotanik bahçesini gezmek ve şehirde turlamak var.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

P1030743.JPG

P1030746.JPG

P1030750.JPG

Botanik.jpg

P1030753.JPG

..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

P1030760.JPG

P1030767.JPG

P1030769.JPG

P1030778.JPG

P1030782.JPG

Rota Uzungöl...

mesafe 40 km...sabahtan beri hiç güneş açmadı..ince ince yagmur yagdı...sis devam ediyor...

uzungöle varıyoruz...Arap Turistlerin yogunlugu dikkat çekiyor...Caminin yanından saga yukarılara çıkıp daha iyi foto almak için çabalıyorum..sis net foto çekmeye engel ama..Sabit f/2.8 lensler keskindir deneyecegim bakalım..Yerel halktan fotograf çekmek için ricada bulunuyorum."Günah" diye çektirmiyorlar.

Ayder yaylası gibi Uzungölde göl olmaktan çıkıp beton havuza dönüşmüş.....

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

1.jpg

Uzungöl-2.jpg

DSC_3610b.jpg

Uzungöl-1.jpg

DSC_3638.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR