Yalovadan Türkiyenin Kuzeyine Yolculugumuz.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 259
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,176
Ynt: Yalovadan Türkiyenin Kuzeyine Yolculugumuz.

darktreys' Alıntı:
abi paylaşımlarınız için teşekkürler iyi gezmişsiniz , yanlız şimdi dusterci arkadaşlar gelip burayı karıştırabilir ;D ;D

Kasımcıgım..

inanmazsın Dusterci arkadaşlar bırakın karıştırmayı..memnun olacakları bir duruma

;D ;DKastamonu ılıca şelalesi tarafında rastgeldi.O kısımda yüklerim zaten..

Etiketler

..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]
,

Karagöl-4.jpg

Karagöl-5.jpg

karagöl-6.jpg

karagölde-hilux.jpg

P1030608.JPG

..
Göl çok güzeldi..Etrafında güzel bir tur attık.İnsana huzur veren bir havası vardı.Ayaklarımız ayrılmak istemesede ..
saat 14.20 Artvin yoluna çıktık..Yokuşu bol...Çoruh nehrinin derin vadilerde hapsettigi Artvine dogru gidiyoruz..Girişte küçük bir şelale var.
Nefis bir seyir terasından ARTVİN e karşı bu muhteşem manzarayı seyre dalıyoruzz..

yapımı bitmek üzere olan barajı seyrediyoruz.Turkuaz renk bu olmalı diyoruz..Su tutma başlamış....Derin vadilerde yamaç paraşütü yapmak geliyor insanın içinden..

Artvin..dagların tepesine kurulmuş..sakin..kendi halinde okuma yazma oranının ve yüksek okulda okuyanın yüksek oldugu bir ilimiz.
Hiç trafik ışıgı olmayan bir ilimiz.tepeler üzerine kurulu oldugu için pikap-arazi aracı çok var..
Valimizin makam aracı bile Land Cruiser vx100 ;D ;D

..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Artvin valisi-makam aracı.jpg

oruh-artvin.jpg

DSC_3364b.jpg

DSC_3365b.jpg

..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_3371b.jpg

DSC_3381b.jpg

DSC_3382b.jpg

koru oteli-artvin.jpg

P1030631.JPG

Artvine akşama dogru geldik.Koru oteli tavsiye ettiler.Yerleştik.Mazot az kalmıştı.Almak için bakındım.BP yok..Aklnızda olsun taşıtmatikten alıyorsanız Artvin-Rize..de yok.Taa trabzona kadar tedarikli olun.

Aracımı yıkatıyım diye dışarı çıktım.Benim gördügüm 2 yıkamacı vardı.En yukardaki..önünde Defender olana girdim.
yıkamacı arkadaş ögretmen.master yapıyormuş.Sohbet edip off road üzerine konuşuyoruz.Artvinde offroad potansiyeli yüksek..Arazi bunu mecburen yaptırıyor insana.... ;D ;D
Valilik yolunda 2 tane off road aracını fotograflıyorum.Gezenbilirden yapım aşamalarını gördügüm Suzuki Jimny biri..Sahibi ile tanışamıyorum tabi..

Güzel bir yemekten sonra yatıyoruz....

Artvine dogru-çoruh.jpg

P1030630.JPG

P1030640.JPG

Yol inşaatı-viyadük.jpg

9 Temmuz Cumartesi..

Sabah kahvaltı sonrası yola koyuluyoruz..Yolumuz bugünde yorucu olacak..Hissediyorum bunu....Aynı Mor yayla-yedigöller gibi. :D :D

Kısa bir şehir turundan sonra dooogru Camili-Macahel e gidecegiz..50 km yolumuz var..
Hava kapalı ısı 17 derece.Yollar bol virajlı.geniş degil..
İlk karşılaştıgım esnafa soruyorum yolu..."İnşallah şansınız vardır.Sis yogun oldugunda birşey görememe durumunuz da olur.." diye ilk olumsuzlugu duyuyoruz. :D

Borçka içerinden geçip karagöl yol ayrımından sola yukarıya devam ediyoruz..Çay ekimi buralarda da var..
Yukarlara çıktıkça..Sis yogunlaşıyor..Görüş mesafesi yer yer 5-6 metreye kadar düşüyor.Burada gördügüm agaç çeşidi..hiçbir yerde yok.yer yer kar birikintileri buzul oluşturmuş..Yol çalışması burada da var.. :mad: :mad:
Camili tabelasını görünce sevindik..Meger yanılmışız..Merkezi giriş yerindeki tabela imiş bu.Bir yerde okumuştum.Macahel bir elin bilekten beş parmagı gibi imiş.Bilek camili diger beş parmak 5 köyü gösterirmiş.
Yol aşagıya akar gibi devam ediyor..
Sevinmenin yerini bekleyiş alıyor. :D Daha çook yolumuz var anlaşılan...İlk rastladıgım şantiyede rastladıgım elemana machaeli soruyorum..

"Daha var..devam et abi" diyor sisler arasından çıkan hayaletler gibi ..Nihayet köye giriyorum.Yolun alt tarafında kültür bakanlıgının bürosu TMA var.
girip konuşuyorum.Kocaelili imiş arkadaş.Samimi karşılıyor.Yola devam etmemi esas camili ileride " orada eniştem var TMA da görevli.ondan geniş bilgi alabilirsin " dedi.

Tekrar devam ediyoruz..Off.müthiş manzara...sagımızda yemyeşil-mavi arası koyu nehir akıyor..İş akinaları ormanları yıkıp yol genişletme yapıyorlar..Kayalar düşüyor yollara.Koca koca bekolar bizimle offroad yaparcasına yan yana duruyoruz bir o gelip hamle yapıp kayayı alıyor bir biz geçiyoruz..

Machael TMA ya varıyoruz.Tecrübeli bir görevli bizi karşılıyor.Anlatıyor macaheli.Araca ve bana bakıp "çok dikkatli ol..yol çalışmasından dolayı en fazla 1-1.5 km gidebilecegimi..yolun kaygan oldugunu ilk sıkıştıgım-kaydıgım yerde durup arabayı çekmemi yürüyerek "Maral şelalesine "gidebilecegimi umutsuz bir şekilde anlatıyor.

Biliyorum bizi düşünüyor..başımıza bir bela gelip araca ve bize birşey olmadan buradan gezip gitmemizi istiyor ama ben bu tarzı sevmiyorum..Defterden bir sayfa kopartıp elle gidilecek yerin krokisini çiziyor.

Dedigi her şeye dikket ederek camili-machaelin kaygan daracık yolunda ilerliyorum.
Daha önceki geçtigimiz yollarda taş,mıcır,su akıntısından oluşan derin yarıklar ,olumsuzlukların hepsi vardı..ama burada extra olarak yol çok yumuşak ve kayıyor..Hoop aşagıya gitmek işten bile degil..Hanımın yüzü yine gergin..endişeli endişeli "gitmwywlim" der gibi bakıyır bana..Bakışımla gidecegimizi...anlatıyorum..çaresiz sesini kesip aracın tutma koluna sıkı sıkı tutunup yüzünün rengi bir ton açılıyor. ;D ;D

darktreys' Alıntı:
av koruma aracı güzelmiş

Bende sulandım araca..Şöförü aradım etrafta.Sanırım tesiste dinleniyorlar yemek yiyordu..Nereden bilsin normalinde bizimde Toyotacı olup meraktan baktıgımızı.. :D :D :D

İnan seyahat boyunca en az 20-30 arası bu renk ve tipte Hilux ile karşılaştım.Kimbilir kimlere nasip olacak sivil hayatta..

Abi vx100'ü fotoğrafladığın sırada seni suikastçi falan sandılar herhalde , polisler sana bakıyor. :D :D :D

..

TMA daki görevlinin dedigi yerleri tek tek geçiyorum..Evler artık tek tük olmaya başladı.
.Durmadan aynı gazla devam ediyorum.Durursam birdaha kalkamayacagımı biliyorum.. ;D ;D ;D

Köyün sonunda yaşlı..ama neşeli bir amcaya rastladım kulubesinin önünde..selam verip soruyorum .Amca..şelaleye nasıl gideriz.." "az daha gidin..oraya aracını bırak..yürüyerek aşagı sal git.. buraya kadar bu arabayla geldigine şükret." dedi.

Dedigi yere geldim.Aracı parkedip fotograf makinamı yelek v.s aldık.Sagda kapalı bir çit kapısı var.Solda ise biraz büyükçe bir yol.
Adamın dedigi aşagıya sal git. dedigi çit kapısını açmaya çalıştım.Telle tuturulmuş.Galiba buradan şelaleye kapı bırakmışlar " dedim.
Hanım " burası degil galiba." dedi..Ama yürümem sonucu bana uydu arkam sıra geliyor...

İniyoruz...Ama ne iniş..inmiyoruz bayır aşagıya kayıyoruz..öyle dik bir yamaç ki......2 defa ben düşüyorum.Hanımın düşmesinin haddi hesabı yok..Üstüm başım ıslanıyor.az kalsın Nikon makina pert oluyordu...Kimsecikler yok..Buralarda bol bol ayı ,yaban hayvanı varmış.
"Bal filmi " burada çekilmişti.Çok etkilenmiştim o filmden.
Ara ara garip seslein duyuldugu her türlü devasa agaçların bulundugu ,flora olarak dünyanın sayılı ormanlarından biri idi burası.
agaç dalları arasında karakovanların oldugu hışırtılarla dolu ormanda ilerlemeye çalışyoruz...

Yedigölerin allahı var..Bundan iyi idi.Onda araba zorlanıyordu.Burada biz.Baldırlarım adalelerim isyan ediyor...20 dk böylece indik-kaydık arası gittik.Bir yola benzer yere geldik.zamanında grayder geçip yagışlarla herşey eski haline gelmiş.İçimden ben bile inanmamaya başladım burasının şelaleye gittigini. :smiley:
Yüksekçe bir yere çıkıp baktım.500 metre ilerde bir kulube vardı..Hanıma sen dur ben bi bakıp geleyim dedim.Yürüyorum..Benim yaşımda biri çıktı.Maral şelalesini sordum.Bunca yolu yürümüş..üstü başı perişan birini helede büyük şehirden gelen birini görünce acıma-üzülme arası.."ters yöne gelmişsiniz "dedi.Tarif etti.Hiçbirşey anlamadım..
her yerden şırıl şırıl akan sulardan bol bol içiyoruz.Su çok güzel ..Erikliden bile güzel.. :D :D
Üst baş berbat.Ellerimizde yabani hayvan çıkar diye boyumuzca çoban asası gibi degnekler var.çok faydası oluyor ha yürürken bunların hem destek hemde güven veriyor.Tavsiye ederim...YolLAR yer yer akan sularla kaybolmuş..r..Agaç gövdelerinden köprü yapmışlar.Onlarda çürümüş..kaygan.Bir hastaları olsa...ne olur halleri ???

Assasin' Alıntı:
Abi vx100'ü fotoğrafladığın sırada seni suikastçi falan sandılar herhalde , polisler sana bakıyor. :D :D :D

Bende farkettim Deniz..hatta hanım bir ara seslendi.."sana bakıyorlar ismail" diye.

Başka tarafa bakıyormuş gibi koskoca 70-200 lensi (bayagı iridir kendileri ) çevirmemle çekmem bir oldu.. ;D

lens bu [attachment=1] ;D ;D ;D

NÄ°KON 70 200 MM VR (3).jpg

mdr' Alıntı:
Bende farkettim Deniz..hatta hanım bir ara seslendi.."sana bakıyorlar ismail" diye.

Başka tarafa bakıyormuş gibi koskoca 70-200 lensi (bayagı iridir kendileri ) çevirmemle çekmem bir oldu.. ;D

lens bu [attachment=1] ;D ;D ;D
:D :D :D Anladım abi.. Bu lensle Yalova'dan bizim fotoğrafları çekebilirsin bence. :D :D

Tarif edilen..yada benim anladıgım yola devam ettik.Birtürlü denilen yer çıkmadı.Yolun sonu yukarıya dogru bir eve çıkıyordu.Eve 100 metre yaklaştık.Seslendim..seslendim.15-16 yaşında konuşma özürlü bir erkek çocuk çıktı.Anneside sonra gözüktü.Bizi görünce çok üzgün bir yüz ifadesiyle..karşı tarafı gösterip "yanlış yere gelmişsiniz.karşı taraftaki patikadan yukarıya yürüyün oradan da yürümeyle şelaleye 40-45 dakka sonra varırsınız. dedi.......Hayda.........
En sıkıntılı zamandı bizim için.Dedigi yer bizim kayarak indigimiz yerin pareleli ve yokuş yukarı idi.Biz inmekte zorlandık şimdi çıkacak mıyız yani.. :mad: :mad: :mad: :mad: :eek: :eek: :eek: ??? ??? ??? ??? ::smiley: ::smiley: ::smiley:

Hanım iyice koptu.Nasıl bir 40 dk geçti nasıl o yolu yürüdük bilmiyorum.Ayakkapların içi su dolu..devamlı ayak kayar ters dönüyor bilekler.
Arabayı bıraktıgımız yerin dogrultusundaki tahmin ettigim yere gelince ...sordum.
"Şelaleye mi..arabaya mı ?. bitik bir vaziyette
"Arabaya.." dedi.
Çaresiz tek başına tabana kuvvet koşma yürüme arası gidiyorum....Arkamdan hırıltı-ses arası birşey geldi.Ödüm koptu..
60 yaşlarında zayıf bir adam koşma yuvarlanma arası geliyor...

biraz soluklanalım...foto

..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Macael yolu-1.jpg

Macahel yolu -2.jpg

Macahel-köy içinden yol.jpg

Macahel yolu-sis.jpg

Macahel köy içi -yol inşaatı.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.