Yalovadan Türkiyenin Kuzeyine Yolculugumuz.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 259
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,176
Ynt: Yalovadan Türkiyenin Kuzeyine Yolculugumuz.

..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Hata sonucu tekrar buraya geri yürüyoruz...jpg

patika yolun iyisi.jpg

elaleye dogru görünüş..jpg

Yol dere ile kesilmiş-kütük köprÃ

yol kaybedince çıktıgımız

Etiketler

..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

sagdaki yanlış kapıdan gittik...jpg

P1030688.JPG

P1030654.JPG

P1030653.JPG

Machael.jpg

İsmail bey harika resimler,Elinize yüreğinize sağlık.

..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

DSC_3448.JPG

camili-TMA.jpg

DSC_3440.jpg

DSC_3448.JPG

..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Artvin kalesi-tele ile.jpg

2 saat yürümüşüm.bitmiÃÂ

Artvin simgesi-boga.jpg

Artvin-meydan.jpg

Bi bize -bir iş makinasına yol verliiyor...jpg

..
Arkamdan gelen ..Macahelin yerlisi İbrahim abi..Tanışıyoruz.
Arabaya dogru sinirli kızgın halde giden hanıma rastgeliyor.
2 saat boş yere yanlış yerlere uzuun uzun yürüdügümüzü,perişanlıgımızı anlatmış.Benim şelaleye tek başına gittigimi duymuş.Zaten kendiside o yöne gidiyomuş.

onunla karşılaştıgımızda şelalenin sesi belli etmişti yakınında oldugumuzu.Müthiş bir çaglayan sesi kendine çekiyordu insanı..
Az kalan yolda sohbet ediyoruz.
Gürcüce-lazca arası şive ile konuşuyor.Çok cefa çekmiş bir hali var..Eşi 15 yıl önce ölmüş.Zatüreden.Ell0rinde hastane yolunda can vermiş.
2 oglu var.Biri egede turizm işinde bir tesiste çalışıyromuş.Digeri istanbulda gayrimüslüm bir işadamının yanında..işinden ve patrunu da ondan çok memnunmuş.
şelalenin üst tarafını göstererek "babalarımız,dedelerimiz dahi oralara gidememeişler..su akagının nasıl nereden geldigini bilmeyiz "diyor.
Annesi hasta imiş. sabah kalkınca" oglum canım balık çekti." diyince..baba yadigarının bir dedigini ikiletmemek için kalkmış balık tutmaya gelmiş.
Bende senin gibi kafama koydugumu yaparım..diyor..Fotograf çektirelim diyorum."üstüm başım çok kötü çekmesen diyor" sanki benim üst baş iyimi abi..battı balık yan gider diyip ikimizi. yamukda olsa çekiyorum.
Şelalye iniyoruz.Alabalık avlamak için getirdigi kamışı suya daldırıyor.balıgın vurmasını bekliyor.Bu işte usta oldugu belli..1 balık yakalıyor.Kırmızı çizgili alabalık sanırım.
Şelale çok güzel...çok yüksekten akıyor.Müthiş bir şekilde yukardan aşagıya sis perdesi gibi yagmur yagıyor..ıslanıyoruz.
"Ben anama balık götürmem lazım " diye yukarlarda 2-3 saatlik yoldaki akarsu mecrasına dogru gidiyor kayboluyor. bu yaşta..bu zayıflıkta..ayagı kaysa..düşse..kimse bulamaz İbrahim abiyi..Ayagında siyah lastik ayakkabılarla gidiyor.Sarılıyoruz kırk yıllık arkadaş gibi.vedalaştı..gitti.üzüldüm..

Bol bol foto ve video çekip ayrılıyorum...

..

Bu saatten sonra..mükerrer yükleme yaparsam affola... :D

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

2 ay sonra bol iş düşecek macahel yolu aÃÂÂÂ

Bi bize -bir iş makinasına yol verliiyor...jpg

camili-TMA.jpg

DSC_3449.JPG

her yerden su akıyor..buzz.jpg

..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

kara kovanlar.jpg

Macahelli İbrahim abi alabalık tutuyor.jpg

P1030654.JPG

Yol dere ile kesilmiş-kütük köprÃ

Maral şelalesinde İbrahim abi..jpg

İsmail harika bir gezi, kartpostal tadında fotoğraflar paylaşım için teşekkürler

her resim karpostal gibi .anlatım zaten son derece açık anlaşılır ve bağlayıcı. çok teşekkürler. takip.

..
Arabada ıslak olan üzerimi degiştirdim. Macahel den ayrılıyoruz

Borçkaya varıyoruz..Hopaya sapmadan Rizeye dogru yola çıkıyoruz.Yollar güzel..asvaltta çok hoş.Sarı çizgi asfaltta çok hoşuma gider.Hele de yol kenarı agaçlı yemyeşilse...
Ardeşende karayolu kenarına fasulye-mısır-karalahana dikmiş vatandaş..Yaratıcı bir fikir. ;D

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Borçka-çoruh.jpg

Borçka-Hopa arası.jpg

Karayolu banketine ekilen sebzeler.jpg

P1030704.JPG

P1030697.jpg

..

Ardeşenden -Ayder sapagına sapıyoruz Fırtına vadisine....Yalovadan sonra ilk kez kivi yetiştiren yeri burada görüyorum..
Daha önce gelip tanıştıgımız "Pınar alabalık" da mola veriyoruz..Saat 17.45 gibi..İyice yorulmuşuz....acıktık... karnımın gurultusu etraftan duyuluyor.. :D :D

Tesis sahibi Yaşar bey ve tulum çalan Ahmet abim karşılıyorlar..Menü belli...Muhlama,kara lahana dolması,benekli alabalık üstüne de....Laz böregi... ;D ;D ;D ;D

Üstüne de bol bol demli "çaykur " çayı...hüüüp.. :D

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Fırtına vadisi-rize.jpg

Karalahana dolması.jpg

Kiremitte kırmızı çizgili alabalÄ

P1030706.JPG

Muhlama.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.