www.kalanbilir.com Off-Road Güncesi (29-30 Aralık 2008 - 01 Ocak 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 257
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,421
Ynt: www.kalanbilir.com Off-Road Güncesi (29-30 Aralık 2008 - 01 Ocak 2009)

Acmat'ın vinç çalışmıyor ama halatı bize çok lazım oldu.

1680288.jpg

1680291.jpg

1680297.jpg

Etiketler

Saatler 04.30. 14.30'da başlayan 14 saatlik operasyon insanüstü bir gayret sonucu başarı ile sonuçlanıyor.Acmat'ı da diğer çekilen araçların yanına getiriyoruz.Mecburen arkadan çekilen Acmat'a burada manevra yaptırarak ters çeviriyor ve önden bağlıyoruz.
Bu iş için arazide 3 gün içinde harcanan zaman yaklaşık 30 saat.

1680320.jpg

1680323.jpg

1680324.jpg

Atillacığım , senin CJ'nin resmi flu çıkmış.Kusura bakma.

BUDUR İŞTE...
Yardımlaşma ve Dayanışmanın yine tavan yaptığı bu müthiş kareleri bizlere izleten ve o zor şartlarda birarada olup emeği geçen herkese saygı ve sevgiyle kutlarım..

saat 05.00
Konvoy yapıp hareket ediyoruz.Beyaz Range Oktay'ın Range'i yedeğine alıyor.İlker beni.Atilla CJ'sinde.Can G'de.Tayfun Vitarasında.
Yeşil unimog ve Yücelgiller daha evvel ayrılmışlardı.14 kişi olduğumuz operasyonu sabaha karşı 8 kişi tamamlıyoruz.

Son bir resim.Fener bu hale geldi ise gerisini hesap edin. ;D

1680352.jpg

Beş dakika evvel İlker telefon etti.Unimogla geliyormuş.Acmat'ı yedekleyip Arnavutköye , Cezmi Ustaya götüreceğiz.
Arzu eden MisKöfteye buyursun. :D

Üzerinde çok konuşulacak , çok tartışalacak bir konu.
Eksilerin tamamını bir tarafa bırakarak gözlemlerimi paylaşmak istiyorum.

1 - Her şeyden evvel bu gibi durumlarda sıklıkla görülen halat kopması ile ilgili her hangi bir üzücü durumun yaşanmaması benim en büyük sevincim.
Özellikle büyük araçlar çekilirken 11-12 mm. kalınlığındaki çelik halatın üzerine binen yük min.10-15 ton.Yay gibi gerilen halatın koparak yıldırım gibi önüne gelen her şeyi tırpan gibi biçmesi yaşanmış olaylar.Gerçi arkadaşlar birbirlerini sürekli uyardılar.
2 - Arazide bulunan arkadaşların tamamı ellerinden gelenin en fazlasını yaptılar , yapmaya çalıştılar.Hepsi sağolsun.
3 - Tam bir ekspedisyon ve offroad tatbikatı oldu.Arazide mekanik ve elk. vinç kullanımı , halat ve strap bağlanması , uygun u-kilit , klemens , radensa gibi malzemelerin kullanılması ile ilgili ekstrem uygulamalar yapıldı.
4 - Dayanışmanın en güzel ve uç örneklerinden biriydi.Bu iş için dışarıdan ücret karşılığı tutulan amele ve ustaların bile gelmeye tereddüt edecekleri bir ortama arkadaşlarımız koşarak gönüllü olarak geldiler.
5 - Son olarak yorgunluk ve mekanik arızalar dışında hiç bir üzücü olayın meydana gelmemesi bence en sevindirici durum.

Saygı ve sevgilerimle.Umarım resimler ve konu ilginizi çekmiştir.

Geçmiş olsun, iyi bir anı kalmış sizlere; en güzeli dayanışma ve yardımlaşma, helal olsun ;)

olay bu kadar gerçi son gün geldim ama tam 15 saatlik çalışma sonucu eve dönebildik herkez gibi bende hanımdan nasibi aldık .kalan arkadaşlara ve yardımda bulunan arkadaşların hepsinin eline sağlık

hepinize büyük geçmiş olsun ben bukadar uğraşsam herhalde bir hafta daha offroad yapamazdım he he :D

Çok Geçmiş olsun. çok uğraş vermişssiniz. Gerçekten yardımlaşma budur denilecek kadar olmuş hatta fazlası.

paylaşımınız için çok teşekkürler nadir by hepimizin dersler çıkartması gerek bence bu olaydan çok geçmiş olsun tüm arkadaşlara .
kazasız belasız sonuçlanması en iyi tarafı olayın. böyle bi kurtarma çalışmasında benim aracım iş yapmaz ama bedenen bulunmak çok tecrube katardı eminim yanınızda olmak isterdim sorunsuz bolçamurlu nice senelere.

4 çeker bir traktör bile o arazide sorun yaşardı. Geçmiş olsun.

büyük bir zevkle forum açıldığından beri merakla takip ediyorum,en güzel sonuç kazasız belasız bitmesi ve en önemlisi
gezenbilir ailesinin göstermiş olduğu bu büyük dayanışma zira bu işlerin tamamına iki katı insan tutsanız yövmiyesi ile ilk 3 saatten sonra kimseyi bulamazdınız orada,paranızda arabanızda sizin olsun der orayı arkalarına bakmadan kaçarcasına terk ederlerdi.

YAŞASIN

gezenbilir
yiyenbilir
kalanbilir

nadir abi akıcı anlatımın ve fotoların okurken ve izlerken sanki olayın içinde ymişim gibi hıssettirdi off road dayanışma ve dostluk anlamında yapıla bilecek her türlü olayı tatbik etmişsiniz haberim erken olsaydı cekinmeden bende koşardım yardıma sislere tekrar tekrar büyük gecmiş olsun diyorum bu olayında kımseye bir şey olmadan mutlu sonla bitmesinede ayriyeten sevindim

Arızalanan araç sahibi arkadaşlarıma geçmiş olsun der paylaşım için teşekkür ederim.
Oraya girilmeliydi veya girilmemeliydi..Bu ayrı bir konu..Ama herkes zirveyi zorlamak ister. Bu insanın tabiatında var. Bu zorlu tecrübeler insanın ufkunu açar ve diğer etaplarda hızlı ve pratik düşünme duyusunu geliştirir. Bence süper :D

Bu arada Can'ı nihayet sahada görmek büyük keyif. Bir ara off-roadtan soğuduğunu düşünmüştüm :smiley:

Bu kadar zorluğun içinde Nadir Bey'in bir yönetmen gibi çekim yapıp Discovery Channel tadında olayı bizlere
aktarmayı düşünmesi ve bunu başarması her türlü takdire şayandır.
Teşekkürler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR