www.kalanbilir.com Off-Road Güncesi (29-30 Aralık 2008 - 01 Ocak 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 257
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,412
Ynt: www.kalanbilir.com Off-Road Güncesi (29-30 Aralık 2008 - 01 Ocak 2009)

Ocak sonu Ankara'dan misafirimiz gelecekti 3.'ye de onu yazalım ;D

A noktasından B noktasına giderken, bir amaç uğruna, bu tür zorlu bir etap psikoloji olarak bu kadar yıkıcı olmaz, fiziksel yorgunluk bambaşka birsey Ilker Abinin dediği gibi yatağa yatınca anlaşılıyor.

Etabın durumunu bile bile gidip sonrada yardım istemek saygısizlık olur, ama zorluk derecesi ve adı belli kalanbilir etabı...kalanbilir

Etiketler

Jeepcj7 , etabın adı tamam, o anlaşıldı ....

ya bu etabı bize tanıtan ekibe ne diyeceğiz onla da bir isim haketmediler mi sence ?

nadir bey kardeşimiz ne der bu konuda bilemem ama bir öneri sadece, onlara da çekenbilir gurubu desek mi acaba ? :smiley: :smiley:

cagri_ali' Alıntı:
orkun abi olayın baş kahramanı ilk kalan abimiz oktay abiydi galiba vinç li bi range tekrar geçmiş olsun kendisine inşallah rangeden vazgeçip ati abinin ki gibi çift vinçli bi cj ye döner en kısa zamanda ;) kamyonla off road olmaz ;) (UNİMOGCU ABİLER UNİ Yİ İŞ MAKİNASI OLARAK GÖRÜYORUZ) şaka bi yana Nadir abi sen 3 günlük bir kurtarmadan daha fazla yoruldun sanırsam fotoları yüklerken tekrar emeklerine sağlık teşşekkür ediyoruz belgesel tadında bizle paylastığın için ..herkese geçmiş olsunn...bol çamurlu seneler...

Sevgili cagri_ali , o gece UNIMOG un ne olduğunu,limitlerinin ne olduğunu herkes ve ben de gördü...İş makinası ile diğer makinaları yanyana gördük :smiley: Acmat i konu dışı tutuyorum ,çünkü zor bir durum da şaft kesmedi düz yolda şaft kesti..Acmatin başina talihsizlik gelmeseydi yüksekliğinin avantajıyla tırmanmaya başlar, kendini kurtarabilirdi..Diğerleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim,o kanallarda herhangi bir 4x4 karnının üzerine oturur ! Beklemeye başlar...Bekler ..Bekler..Bekler.....Çünkü vinci bağlayacak iri gövdeli ağaç yoktu,uzun mesafe aralıklarını aşıp uygun bir uzaklıktaki ağaca ulaşabiliyorduk..Yoksa Oktayın Range de de vinç vardı bizi çağımadan kendini kurtarabilirdi...

Orkuncum biz bu etabı daha öncede denemiştik, hatta hava bu kadar kötü değildi ve zemin bu kadar cıvıklaşmamıştı Yinede 4 araçtan 3 ü hasar almıştı ve etabın yarısından geri dönmemiz sabahı bulmuştu
Bence bu etabı düşünmek değil, düşünmemek lazım
Senin yaratıkta kalır merak etme :smiley:
Hatta bir kaç yerde meteor çukurları var, araç içine düşüp yan yattığında sağ taraf ön çamurluktan arka çamurluğa kadar içeri çöküyor ( alüminyum Range değil Toyota da çöküyor )
Bazen denememek daha iyidir
Yinede deneyecek olursan, sucuk ekmek yaparım size haber verin yeter ;D

Yücel ciğim ayrıca sana ve arkadaşlara da çok teşekkürler,bizleri düşünüp çalı,diken arasından bize ulaştığın için...Bütün araçlar kurtulup herkes ile vedalaşırken Yücel nerde dediğimde gitti dediler inanamadım...Bir an da aramıza çalılar arasından girdin ve bir an da kayboldun :smiley: Sucuk etmek o yorgunluğa ilaç gibi geldi biliyormusun :smiley: Kesene bereket,ayaklarına sağlık...

ne desem bilemiyorum orada olup bu uğraşı veren herkese geçmiş olsun ,

reimler ve anlatım için nadir abiye ayrıca teşekkürler

nefis bir ders konusu yani :smiley:

moger' Alıntı:
Yücel ciğim ayrıca sana ve arkadaşlara da çok teşekkürler,bizleri düşünüp çalı,diken arasından bize ulaştığın için...Bütün araçlar kurtulup herkes ile vedalaşırken Yücel nerde dediğimde gitti dediler inanamadım...Bir an da aramıza çalılar arasından girdin ve bir an da kayboldun :smiley: Sucuk etmek o yorgunluğa ilaç gibi geldi biliyormusun :smiley: Kesene bereket,ayaklarına sağlık...
Afiyet şeker olsun İlker abicim sözü bile olmaz
Kusura bakma, daha öncede belirttiğim gibi arkadaşın evine misafirliğe gitmiştik o yüzden erken dönmem gerekiyordu yoksa siz ordan çıkmadan benim çıkmam mümkün değil bilirsin ;)

doğru söylüyorsun abi ama acmatlada senin uninin arası çok iyi taş ocağı gezisine baktımda acmatta hep düzde kesiyor saftı... ;)
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=12202.0
moger' Alıntı:
cagri_ali' Alıntı:
orkun abi olayın baş kahramanı ilk kalan abimiz oktay abiydi galiba vinç li bi range tekrar geçmiş olsun kendisine inşallah rangeden vazgeçip ati abinin ki gibi çift vinçli bi cj ye döner en kısa zamanda ;) kamyonla off road olmaz ;) (UNİMOGCU ABİLER UNİ Yİ İŞ MAKİNASI OLARAK GÖRÜYORUZ) şaka bi yana Nadir abi sen 3 günlük bir kurtarmadan daha fazla yoruldun sanırsam fotoları yüklerken tekrar emeklerine sağlık teşşekkür ediyoruz belgesel tadında bizle paylastığın için ..herkese geçmiş olsunn...bol çamurlu seneler...

Sevgili cagri_ali , o gece UNIMOG un ne olduğunu,limitlerinin ne olduğunu herkes ve ben de gördü...İş makinası ile diğer makinaları yanyana gördük :smiley: Acmat i konu dışı tutuyorum ,çünkü zor bir durum da şaft kesmedi düz yolda şaft kesti..Acmatin başina talihsizlik gelmeseydi yüksekliğinin avantajıyla tırmanmaya başlar, kendini kurtarabilirdi..Diğerleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim,o kanallarda herhangi bir 4x4 karnının üzerine oturur ! Beklemeye başlar...Bekler ..Bekler..Bekler.....Çünkü vinci bağlayacak iri gövdeli ağaç yoktu,uzun mesafe aralıklarını aşıp uygun bir uzaklıktaki ağaca ulaşabiliyorduk..Yoksa Oktayın Range de de vinç vardı bizi çağımadan kendini kurtarabilirdi...

eeg52' Alıntı:
Jeepcj7 , etabın adı tamam o anlaşıldı ....

ya bu etabı bize tanıtan ekibe ne dieyceğiz onla da bir isim haketmediler mi sence ?

nadir bey kardeşimiz ne der bu konuda bilemem ama bir öneri sadece onlara da çekenbilir gurubu desek mi acaba ? :smiley: :smiley:

Aynı espriyi ben de yapmıştım..Aynı şeyi düşünmüşüz...Ben UNIMOGU tabelacıya götürüp sağ arkaya '' ALLAH ÇEKTİRMESİN '' yazdıracağım :smiley: :smiley: :smiley:

moger tabelacıya gerek yok istersen gel ben yazayım ne de olsa eski alışkanlık ,kamyonlarıma yazılarımı hep kendim yazardım,hatta michelin koşan adam sembolunu oturup üşenmeden büyütüp resmederdim.. :smiley:

Herkese tekrar geçmiş olsun. Burda benim gördüğüm olay gezenbilir dostluğunun büyüklüğüdür.

ÇOK YAŞA GEZENBİLİR

buraya kadar gelmemde yardımcı olan ergican abiye teşekkürler ve herkeze bol camurlu günler dilerken ayazaga offrooad gurubuna içbir zaman off yoktur diyorum saygılarımla fargo....

bende bu operasyonda 30 saatlik bir uğraş olduğunu oturduğum yerden salladım, nadir abi tuttu dedi :smiley: nihayet operasyonun sonucunu görebildim, ekran başında okumakdan yoruldum, operasyondakileri hiç tahmin bile edemiyorum o soğukda, neyse herkeze geçmiş olsun diyorum ama gitmeyin etmeyin diyip şevkimi kırmayın :smiley: www.çekenbilir.com servis dışı olmasa zevkle batmaya giderdim oraya ;)

Yılın sansasyonel offroad olayı :eek:
Oktay anladım şimdi seni ;D
Nadir abi sinema okullarında belgesel başlıklı ders vermen lazım acil, keşke Serkan arasaydı beni kameraları yığardım oraya universal stüdyolarına çevirirdim orayı...
Soluksuz okudum sabah oldu yahu ;D
Orkun oraya girer haber vermezsen japonyaya yerleş geride dönme ;D

reis28' Alıntı:
nadir abi sana bir sorum olacak acmatın şaftını kestigi yerde tamir etme imkanınız olmadımı

Kesilen parçanın diğer ucu şanzımanın içinde , yani şanzımanın inmesi gerekiyor.Dolayısı ile o ortamda zor.
Haaa olmaz mı dersen ; olmaz bir kaç günümüzü alır.Bizden imkansızı isteyin. ;D

cagri_ali' Alıntı:

ÇağrıAli kardeşim Range'i o kadar da küçümseme.Orda kalmak marka olarak Range'in suçu değil.
O Range'in neler yaptığını görebilmen için şu geziyi bir incele derim.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=5902.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR