www.kalanbilir.com Off-Road Güncesi (29-30 Aralık 2008 - 01 Ocak 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 257
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,426
Ynt: www.kalanbilir.com Off-Road Güncesi (29-30 Aralık 2008 - 01 Ocak 2009)

1678680.jpg

1678695.jpg

1678701.jpg

1678707.jpg

1678719.jpg

Etiketler

mogzilla ceyar' Alıntı:
Malesef bana göre bu yaptığımız off-road değil, salı günü anlamsız yere yolun deformasyonu ve bu nedenle dün 14 saat arazide heba olmak yani kısaca bile bile lades olmaktı.
1 iken 2 2 iken 3 sonra 4 araç kaldı, sayısız fidan-ağaç tahribatı meydana geldi, araçlarda irili ufaklı bir çok maddi hasar meydana geldi.Neyseki her hangi bir kaza olmadı.
Yalnız üzülerek değiniyorum ki "Neyseki her hangi bir kaza olmadı." cümlesini daha önce de bir çok kez kullandım.Demek ki bu konuda üzerinde durumlası gereken bir sıkıntı var.
"Hobi" olarak yaptığımız bir aktiviteyi ya düzgün ve kontrollü olarak icra edelim, ya da bu sevdadan vazgeçelim.
Herkese iyi akşamlar.
Bence herşeye rağmen bu güzel dayanışma birçok şeyi açıklıyor önemli olan çevremizdeki sizin gibi iyi olan gezenbilir ailesini kutlamak lazım.Şahsen offroad'a yeni yeni başlıyorum buradaki tecrübeleri başka yerde bulmak mümkün değil.Herşeyi yerinde yaşıyarak öğrenmek gerekir bence.
Bu arada gerçekten macera içinde macera yaşatıyorsunuz bizlere:smiley:

Araçaları kurtardıktan sonra parkur sonunda yan yana hatıra fotosu yokmu nadir abi?

mogzilla ceyar' Alıntı:
Malesef bana göre bu yaptığımız off-road değil, salı günü anlamsız yere yolun deformasyonu ve bu nedenle dün 14 saat arazide heba olmak yani kısaca bile bile lades olmaktı.
1 iken 2 2 iken 3 sonra 4 araç kaldı , araçlarda irili ufaklı bir çok maddi hasar meydana geldi.Neyseki her hangi bir kaza olmadı.
Yalnız üzülerek değiniyorum ki "Neyseki her hangi bir kaza olmadı." cümlesini daha önce de bir çok kez kullandım.Demek ki bu konuda üzerinde durulması gereken bir sıkıntı var.
"Hobi" olarak yaptığımız bir aktiviteyi ya düzgün ve kontrollü olarak icra edelim, ya da bu sevdadan vazgeçelim.
Herkese iyi akşamlar.

Sevgili Can,

Konuyu biraz daha açıp ayrı bir başlık halinde ister burada ister yönetim kısmında tartışmaya açsak ne dersin ?

Ennihayetinde Allah göstermesin birimizin tırnağı kırılsa bir sürü kişi üzülür burada, eğrisiyle doğrusuyla ne konuşulacaksa burada konuşalım ki sonradan edilen ahın vahın kıymeti olmuyor.

Sevgiler

valla muthıs bır macera.yasadıklarınız fılm gıbı...nefesımı tutmus vazıyette takıp edıyorum.
tam bır dayanısma ve destek.
sonunda herkes camurdan kurtulup rahatlayabıldımı??

Araçlarla uğraşırken birden sağ tarafımızda orman içinden çıtırtılar gelmeğe başladı.Ulan inmidir , cinmidir deyu baltaları hazırlarken bir de baktık bizim Yücel ve 2 arkadaşı.Nerden duyduysa benim büyük bir ateş yaktığımı haber almış ve o canım köz mundar gitmesin diye sucuk ve ekmek sevkiyatında bulunmuş.Bir de ortama gelmek için uygun giyecekleri olmadığından orman içinden ve dikenler arasından bize ulaşmağa çalışmışlar.Yürüdükleri yol en az 1 km.Sağolasın Yücel baba. ;D

1678986.jpg

1679033.jpg

1679039.jpg

Ancak yemek molası esnasında dinlenme fırsatı bulduğumuzdan bende sucukekmek partisi ile ilgili resim yok.
Belki diğer arkadaşlarda vardır.

Cancım doğru söylüyorsun uğraştığımız hobi biraz riskli ama çok uzağa gitme herşeyi dört dörtlük yaparsın buseferde yılan sokar akrep sokar domuz saldırır vs vs Bu işin doğası gereği tehlikesi bitmez ama kimsede o gereken kurallara dikkat etmez ...

Samimi olmak gerekirse ben çok güvenliğe önem vermiyorum sende biliyosun ne gelirse Allahtan deyip geçiyorum ha doğrumu değil ama kendimden başkasınada zarar vermem çok dikkat ederim !

Bu iş için hakkıyla hazırlanmış araç dersen şu forumda sayılı , hakkıyla işi bilen dersen dahada sayılı... Ben kızdığın hususları çok iyi anlıyorum aynı şeyleri düşünüyoruz fotoğrafları ve fotoğraflarda çıkan surat ifadeni çok güzel analiz ettim :smiley:

Unimog yanından kanalın kuşbaşı görünüşü

1679058.jpg

Meşhur kanal.Giren bir , girmeyen bin pişman. ;D

1679060.jpg

1679063.jpg

. maşallah valla ,ancak bitirebildim okumayı-resimleri incelemeyi,kah üşüdüm kah çoban ateşinde ısındım sanki okumuyor orada sizlerle beraber çabalıyordum.Gerçekten meşakatli bir çalışma,akıcı sürükleyici bir anlatımla bizlere o anları anlatan nadir bey kardeşimize ne kadar teşekkür etsek azdır.Çok dersler verecek bir macerayı önümüze buyrun hazmedin diye sundu.Tabi ki anlayana sivrisinek saz misalı!Hemen ardından Can yeğenimiz de can alıcı noktaları hedef alarak gayet güzel bir ifade ile ne olması gerektiğini vurguladı.
orada çile çeken bize bu görüntüleri aktaran nadir kardeşimize bir kez daha teşekkürler..... :smiley:

Günler kısa.gene karanlığa kaldık.Ve biz hala ilk aracı kurtarmaya uğraşıyoruz.

1679277.jpg

1679283.jpg

1679285.jpg

Kimi zaman makara kullanıyoruz.

1679297.jpg

1679306.jpg

Burası Oktay'ın Range'in kaldığı yere giden yolun girişi.

1679343.jpg

Unimogla vinçleme yaparken makara kullanımı

1679352.jpg

1679357.jpg

1679358.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR