www.kalanbilir.com Off-Road Güncesi (29-30 Aralık 2008 - 01 Ocak 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 257
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,429
Ynt: www.kalanbilir.com Off-Road Güncesi (29-30 Aralık 2008 - 01 Ocak 2009)

Nadir abi kaldığınız gün gezenbilir offroad grubuna haber verıcektin herkes gelirdi yardıma...
Gönüllü kurtarma ekibimi kursak ne yapsak :D

Etiketler

Bu araçlar kaldıysa geriye birtek JCB kalıyor ama bukadar şansızlığa onada birsey olurdu kesin. :smiley:

Gün 3 - 01.01.2009

Ben Acmat'ın kaldığı gün zaten İlker ( moger ) ile görüşmüştüm.Ancak sene sonu olduğundan küçük büyük her türlü işletmenin hem ticari , hem de muhasebe yönünden en yoğun günlerinin olduğu malum.Bu nedenle de biz zaten operasyon için yılbaşı tatilini düşünmüştük.Ben ayrıca okullar da tatil olduğu için Can'ın da katılmasını istiyordum.Zira o benim elim ,kolum , ayağım.Ama Oktay '' Abi ben salı bir unimog ayarladım '' deyince , ben de eyvallah dedim.
Zaten ben daha ilk gün Acmat'ı oradan çıkaracak aracın ya kendi unimogum , ya da İlker'in unimogu olduğunu biliyordum.
Mehmetçiğim seni tenzih ederim , senin mogda da vinç olsa aynı şey senin için de geçerli.

Perşembe günü saat 14.00 gibi sözleştik.İlker yanında İbrahim ( Iceman ) ile birlikte geldi.Bizim meşhur halatçıbaşı İbraam benden dün 3.ncü yıldızı da aldı. ;D
Mercedes G ile onları karşıladık ve 2 araç etaba girdik.G'yi tekrar eski yerine bırakarak , biz de Can ile mog'un kasasına atladık ve yolculuk başladı.

1677987.jpg

Kalan araçların yanına vardığımızda durum böyle idi.

1678089.jpg

Oktay'ın Range Unimog'un sağında , dere içinde aşağı yukarı 100 mt. mesafede ve çok sıkıntılı bir yerde.

Diğer arkadaşları beklerken ben bir çoban ateşi yaktım , nasıl olsa bizi seven biri yiyecek bir şeyler getirir diye.Hem de ısınmak için. ;D

1678104.jpg

Ve Salı gecesi araçların tamamına ecel terleri döktüren '' Freddy Kanalı '' nın gündüz görünümü

1678117.jpg

hasanfb' Alıntı:
Nadir abi kaldığınız gün gezenbilir offroad grubuna haber verıcektin herkes gelirdi yardıma...
Gönüllü kurtarma ekibimi kursak ne yapsak :D

Bütün arkadaşlarımdan özür dileyerek ama samimiyetle söylemeliyim ki , özellikle haber verilmedi.
Çünkü o etaba giren her yeni bir araç , bir sonraki aracın girmesini imkansız hale getiriyordu.
Yılların Atilla'sı bile bu işi çok sevdiği halde , CJ'sini yukarıda bıraktı.
O nedenle hiç bir dostum alınmasın lütfen.

tugsan75' Alıntı:
Bu araçlar kaldıysa geriye birtek JCB kalıyor ama bukadar şansızlığa onada birsey olurdu kesin. :smiley:

Tuğsan kesinlikle haklısın.Ben aynı şeyi düşünmüştüm.Önden yolunu yapa yapa gider diye.
Eğer İlker gelmeseydi ( ki bu mümkün değil , sevgili dostumu tanıdığım kadarı ile ;D )

Nadir abi yazılanları ve fotoğrafları keyifle takip ediyorum.
Ama abi sen de arkası yarın kıvamında bir türlü sonunu getiremedin :smiley:
Yılların tecrübesine sahip bir Unimog kullanıcısı böyle bir başlık altında "Büyük konuşmak pek adedim değildir ama burası için çok rahatlıkla iddiaya girebilirim.Bu etabı Unimog da dahil olmak üzere hiçbir 4x4 vinçsiz geçemez.Mümkün değil." diyorsa eminim bir kaç kişi (tecrübeli tecrübesiz) yerinde duramıyacaktır okuduğu zaman.

Yakın bir emniyetten rica etsek, o bölgeyi gören bir mobese kamera yerleştirse de biz oturduğumuz yerden seyretsek lâkin koyduğun çıtayı aşmak için bu h-sonundan itibaren bölge ziyaretçi akınına uğrayabilir diye düşünüyorum ;D

Evet Şenol , iddiamda ısrarlıyım.Ama dikkat edersen vinçsiz dedim.Tersinden söylersek aynı etabı vinci sorunsuz çalışan ve uygun lastikleri olan , biraz da yüksek veya yükseltilmiş her 4x4 de geçebilir şeklinde telaffuz edebiliriz.
Konunun ağır akış nedenine gelince forum iyice ağırlaşmağa başladı.4-5 kez yüklediğim mesajlar error verdi.
Bu nedenle yavaş gidiyor.Kusura bakmayın.

Bugün aramıza Atilla da ' ( atijeep) katılmıştı.Sağolsun canla başla çalıştı o da.Bir de Oktay'la gelen Serkan diye bir arkadaş vardı.Yeni tanıştık.ama gerçekten 4x4'lük bir arkadaş.Valla dün geceki ekip muhteşemdi.
Bir de Salı gecesi için ilginç bir not.Oktay Range'e arazide LPG tüpü taktı.Test etti , çalıştırdı.Tüpü kucağımızda bebek gibi taşıdık.Oktay Range'in bagajında ve çok zor şartlarda tamiratı yaparken Can ışık tutuyor , Feyzi Usta takım veriyor , ben ise düşmemesi için Oktay'ı tutuyordum. ;D
Belki de offroad maceralarında bir ilk olduğu için paylaşmak istedim.

Gün kısa olduğu için hemen işe koyulduk.

1678474.jpg

1678480.jpg

1678491.jpg

1678492.jpg

1678495.jpg

Sarı montlu Oktay ile gelen Serkan arkadaş.Öbürü ise meşhur halatçıbaşı İbo ( Iceman )

1678518.jpg

Can , Atilla ( atijeep ) ve Oktay

1678549.jpg

Offroad ekibinin dinlenmesi de böyle oluyor tabii. ;D

1678565.jpg

Araçların pozisyonu itibarı önce yeşil unimogu çıkarmağa başladık.

1678575.jpg

1678598.jpg

Burada yeşil Unimog Vitarayı çekiyor gibi görünüyor ama aslında biz yeşil Unimogu çeken ve resimde görülmeyen sarı Unimoga hürmeten yeşil Unimogun arkasına KDV olarak bağladık Vitarayı. ;D

1678609.jpg

1678612.jpg

1678615.jpg

BRONCO' Alıntı:
işte offroad bu ben bu güne kadar otobanda gezmişim ustalar helal

Fatihçiğim , estağfurullah.Bizimki sadece darda kalmış bir arkadaşımızın yardımına koşmaktı.
Sonrası hep kendiliğinden gelişti.

Acmatıda vitara bağlasaydınız :D

Fatih abi her zman söylüyordüm ben sana otobanda gibi sürme die çamura paspas koyup geçen (araçı kirlenmesin die)tek offroadcı sensin olsun artık seni öle kabullendik her halinle seviyoruzz seni hehe ;)
BRONCO' Alıntı:
işte offroad bu ben bu güne kadar otobanda gezmişim ustalar helal

1678658.jpg

1678662.jpg

1678663.jpg

Yeşil Unimogun arkasına bir de Vitarayı eklemek biraz fazla kaçmıştı.Sarı unimogu daha fazla yormamak için Vitarayı boşa aldık.

1678673.jpg

Malesef bana göre bu yaptığımız off-road değil, salı günü anlamsız yere yolun deformasyonu ve bu nedenle dün 14 saat arazide heba olmak yani kısaca bile bile lades olmaktı.
1 iken 2 2 iken 3 sonra 4 araç kaldı , araçlarda irili ufaklı bir çok maddi hasar meydana geldi.Neyseki her hangi bir kaza olmadı.
Yalnız üzülerek değiniyorum ki "Neyseki her hangi bir kaza olmadı." cümlesini daha önce de bir çok kez kullandım.Demek ki bu konuda üzerinde durulması gereken bir sıkıntı var.
"Hobi" olarak yaptığımız bir aktiviteyi ya düzgün ve kontrollü olarak icra edelim, ya da bu sevdadan vazgeçelim.
Herkese iyi akşamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR