Ynt: Vw T3 Zorunlu Trafik Sigortası
Herkese merhaba,
Bu foruma ilk mesajım ama çok uzunca bir süredir forumu takip ederek ve sizin deneyimlerinizden, tavsiyelerinizden faydalanarak hayalim olan Volkswagen T3 1.6 D Yüksek Tavan Motokaravan'ımı dün itibariyle almış bulunmaktayım. Bu nedenle Gezenbilir forumlarında değerli tecrübelerini paylaşan herkese öncelikle ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. Aranızda olmak çok güzel.
Gerek sigorta fiyatları, gerekse motorkaravan ruhsatı almanın zorlukları nedeniyle hazır motorkaravan alınmasının tavsiye edilmesi üzerine minibüs almak yerine sadece motorkaravan satın almaya odaklanmış ancak bütçemize uygun bir karavan bulma konusunda sıkıntılar yaşarken dün ailemize katılan karavanımızla tanışmıştık. Bu bizim için hayallerimize bir adım daha yaklaşmamızdı.
Ancak dün zorunlu trafik sigortası yaptırmak için kapı kapı gezerken 2013 itibariyle ambulanslar ile birlikte riskli kabul edilen özel amaçlı taşıt kategorisindeki motorkaravanların sigortasının inanılmaz yüksek (2000 TL) olduğunu öğrenince beynimden vurulmuşa döndüm.
Forumda bu konudan bütün karavancıların muzdarip olduğunu, hatta bakanlığa dilekçeler verildiğini biliyorum. Bu rezillik henüz düzeltilmiş değil ve düzeltilir mi de belli değil. Bu nedenle yine tavsiyelerize ihtiyaç duyuyorum.
Karavanım 34 plaka, 1980 model, Tipi 1.6 D yerine Kombi C Karavan olarak yazılmış, M sınıfı, Özel amaçlı taşıt cinsinde, 5 koltuklu.
Sizden ricam cevaplamanızı istediğim sorularım:
1- Benzer yaşlarda karavanı olan arkadaşlar bu sene ne kadara sigortalıyabildiler?
2- Bir sigortacı kamyonet kategorisinde LT 35 gibi gösterip sigortalarsak fiyatın 3te1ine düştüğünü ama kaza olursa eksperin sorun çıkabileceğini söyledi. Bu şekilde aracını sigortalayan ve mağdur olan var mı? M sınıfı olduğu için sanırım en fazla minibüs olarak sigortalamak gerekir sanırım ki bu konuda fiyatın nasıl değişiyor?
3- Başka bir sigortacı aracın balıkesirde yaşayan bir akrabama satsam ve plakasını değiştirsem bile fiyatın çok değişmediğini söyledi. Benim bildiğim az nüfuslu yerlerde fiyat çok değişiyordu. Bu sene özel amaçlı taşıtlar için ile göre fiyat farketmediğine dair bir bilginiz var mı?
Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.